V64-tips Gävle 4 april


V64-tips Gävle 4 april

Bästa spiken:

4 Hallsta Lotus (V64-5) är inte lika bra som för några år sedan men håller fortfarande en hög nivå och spurtade starkt till seger senast. Han är nog allra bäst över kort distans men vi tror att han får bestämma en bit här och då bör han bli svårfångad.
– Han känns fin i jobben och var ju strålande bra senast då han spurtade till seger. Han är väl på väg mot toppformen nu och jag tycker inte att full distans är någon nackdel. Vi siktar på barfota som vanligt. 8 Faksen J:r håller bra form även han och allt känns normalt i träningen. Läget blev tråkigt men han avslutar alltid bra. Barfota även där. 3 Guli Järven äger jag halva delen i det är därför jag kör honom. Han har bra form men mot dessa är det pengar som gäller, säger Jan-Olov Persson.

V64-tips Gävle 4 april

Sparloppen:

5 Prince d’Inverne (V64-3) galopperade bort sig innan starten gick senast men avslutade mycket bra som tvåa bakom Rayman. Han är normalt snabb bakom bilen och har en bra kusk och ett bra spår. Han har bra segerchans felfri.
12 Ganador vann enkelt från dödens senast och räknas tidigt trots ett dåligt startspår. Han ser ut att vara mer stark än speedig.
2 Oki to Cheat fick ett invändigt smyglopp men avgjorde lätt och vann med krafter kvar näst senast. Hon kan få loppet bakom favoriten bara hon sköter sig från start.

9 Berkut Boko (V64-4) är en bra häst som duger fint i rikstoton när han har toppform. Nu är det dock länge sedan han startade och formen är ett frågetecken. Uppgiften ser annars passande ut med ett vettigt läge över kort distans. Han är klart bäst barfota och det är läge att ha koll på barfotainfon innan start.
– Han känns okej i jobben men har bara gått 1.20/2140 som snabbast och kommer nog vara bättre i nästa start. Är Bolt Boko värst emot? Ja den har vi nog plusstatistik på i alla fall. Det kan bli barfota om banan är bra men jag bestämmer mig först på tävlingsdagen, säger Claes Sjöström.
5 Bolt Boko kunde inte utmana Mon Petit Cheval senast men hängde med godkänt till andraplatsen. Han är kanske snäppet vassare över kort distans och med spetsläge är han ett tidigt motbud.
7 Yes we Can gav ett riktigt formbesked senast då han avslutade 11,2 sista 800 till andraplatsen bakom Digital Ink. Han är dock bara hygglig från start och från det här läget kan det bli vingel.
– Han är bäst när han får spara på speeden för då har han en riktig rökare till slut. Nu är det dåligt spår och risk att vi inte kommer till. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

Systemförslag:

Avd1: 2,3,7 (1-11)

Avd2: 1,4,5,8 (9-3)

Avd3: 2,5,12 (1-6)

Avd4: 5,7,9 (3-6)

Avd5: 4 Hallsta Lotus (1-8)

Avd6: 2,3,5,12 (11-4)

 

432 rader/kronor

 

Fullständig ranking samt intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.