V64-tips Åby 17 april


V64-tips Åby 17 april

Singelstrecket

6 Oliver Kronos fick en fin resa i rygg ledaren senast men kunde aldrig gå i riktigt närkamp med vinnande Bono Boko. Näst senast vann han mycket enkelt efter att ha övertagit ledningen efter 600 meter. Han kan öppna rätt bra och skulle han komma till ledningen i ett tidigt skede blir han helt klart svårslagen. Han har bra chans även bakifrån och vi väljer att spika.
– Han har lite aktionsproblem och det har varken varit plus eller minus i jobben på slutet. Han gynnas av lång distans och han har kapacitet som duger om han fungerar. Han går förmodligen med skor runt om, säger Flemming Jensen.

Sparloppet

Tre hästar sticker ut lite i det inledande loppet. Tipset till 1 Amour de la Rue som visat form på sistone. Näst senast avgjorde han säkert från sjätte utvändigt. Senast öppnade han raskt och kröp ner i rygg på ledaren ut ur första kurvan. Han fick sedan luckan i början av upploppet och avgjorde knappt. Han är vår spetsfavorit men får i vilket fall som helst chansen via open strtech.
9 Jitanes hade ett toppår ifjol och började också 2014 på bästa sätt senast. Hon fick förvisso en fin resa i andra utvändigt men avgjorde på bra sätt via 10,8 sista 800. Hon har det bästa av bakspåren och med rätt resa och tempo kan hon fälla alla på nytt.
– Hon var fin i årsdebuten och jag var nöjd med henne. Hon bör gå framåt i form och det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
4 Jaguar Broline går bra mest varje gång och senast i V75 på Momarken gick han också bra som tvåa bakom Stormysky då han fick chansen sent från rygg ledaren. Han är dock mera stark än snabb och gynnas väl inte av vårsnabba banor.
– Han håller stabil form och allt har varit normalt med honom i jobben. Han är ingen superraket från start men bör få ett fint lopp. Han går med skor bak och jag tror han ska kunna vara med där framme, säger Flemming Jensen.

Systemförslag


V64-1:
1,4,9 (6-2)
V64-2:
2,3,12 (1-6)
V64-3:
2,3,5,8,10 (1-7)
V64-4:
2,8,10,15 (9-4)
V64-5:
6 Oliver Kronos (10-3)
V64-6:
3,4,9 (2-1)

540 rader/kr

 

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.