V64-tips Gävle 19 april


Singelstrecket

Kapable talangen 7 Tenzing (V64-4) skulle ha startat i ett V75-lopp i början av november ifjol, men trampade sig i hagen inför den starten och då fann tränaren Diederik Meilink för gott att ställa av honom och sikta på säsongen 2014.
– Ja, det var inget allvarligt, men jag har velat undvika att tävla med brodd på honom, så därför stängde vi säsongen tidigt. Han är väl förberedd och jag var nyligen inne på Solvalla och körde jobb med Tenzing, han gick då 1.15 sista varvet med krafter kvar i långvagn. Det här handlar om en högkapabel häst. Jag tror att han gör ett bra lopp direkt och åtminstone går en 1.14-tid, kanske snabbare än så också, trots bortavaron. Det blir skor igen och utgångsläget är jag nöjd med, säger Diederik Meilink.
Tenzing vann på 1.15,1 full väg i sitt livs fjärde start senast han startade och det utan att se tom ut i mål. Vi tror att han är så väl förberedd att ”bara vinner” det här loppet.

V64-tips Gävle 19 april

Sparloppet

Traditionstyngda Påskägget avslutar och det handlar om ett topplopp med flera intressanta hästar. Naturligtvis sticker fjolårets Oaksvinnare 5 D’One ut lite extra.
– Hon har tränat bra under vintern och känns som hon ska. Jag är lite nyfiken på att se henne i lopp och häxar det inte så finns det inget som tyder på att hon inte ska vara med och kriga om segern. Hon har det där lilla extra och är både startsnabb och ruggigt kvick på speed. Det blir aluminiumskor runt om och det är ingen större skillnad jämfört med barfota, säger Roger Walmann.
Stallkamraten 1 Mellby Briolett slutade tvåa i nämnda Oaks ifjol, och skrällvann dessutom en av E3-finalerna under 2013. Hon såg lite rullig ut i årsdebuten, men var långt ifrån tom när galoppen kom 700 kvar. Vi lägger faktiskt vårt främsta tillit till henne och tror på en bra spets- och vinstchans.
– Hon galopperade på lite konstigt sätt mitt i loppet senast. Vi har inte hittat något fel på henne och det känns som att det var ett olycksfall i arbetet. Hon är snabb ut och har bra spetschans. Det blir barfota fram och hon ska ses med en vettig chans, säger Roger Walmann.
3 Katla Celeber blev påkörd senast och det är bara att glömma den starten. Hon hade tränat fint inför det och får därför gå ut här. Hon hade ganska mycket stolpe ut ifjol och jag hoppas att hon kan leverera i år istället. Hon är inte mycket sämre än de andra här och det blir barfota runt om, säger Roger Walmann.

Systemförslag


V64-1:
1,2,4,7 (10-3)
V64-2:
2,3,9 (10-5)
V64-3: 7,9,13,14 (10-15)
V64-4: 7 Tenzing (14-2)
V64-5:
3,5,7,13,15 (2-1)
V64-6: 1,3,4 (9-6)

720 rader/kr

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.