V64-tips Åby 15 maj


V64-tips Åby 15 maj

Spiken:

6 Amazing Man (V64-5) avslutade 10 sista 800 som tvåa efter uppehåll senast. Han bör gå framåt med loppet och möter passande motstånd. Vi tror inte att någon bråkar med honom utan släpper för att följa med till en finalplats.
– Jag var jättenöjd med årsdebuten och det var bra tryck i honom. Allt har varit normalt i jobb därefter och jag har inte att klaga på. Vi kom i bästa försöket för vår del och jag kör framåt men det spelar ingen roll om jag kommer till ledningen eller om vi får gå i andraspår. Han går med öppet huvudlag och jänkarvagn som tidigare. Han gick så bra med skor på Solvalla senast så det kan bli så att vi sparar hovarna till en eventuell final men det är inget bestämt ännu, säger Veijo Heiskanen.

V64-tips Åby 15 maj

Låsen:

1 Mellby Briolett (V64-2) har fått tre lopp i kroppen i år och borde vara nära toppform. Senast avslutade hon 10,6/800 från tredje utvändigt och kunde inte ta så mycket efter att ha fått sent fritt. Med open stretch borde det kunna lösa sig perfekt från innerspår och hon får tipset.
– Det har varit min plan att hon ska få några täta starter för att vara i form nu och hon fick ett kanonläge. Hon är startsnabb men på Åby finns valmöjligheter. Inga ändringar, säger Roger Walmann.
2 Ragata gör intressant årsdebut och är ett givet streck. Hon avslutade förra säsongen starkt och är en talang utöver det vanliga. Utgångsläget är bästa tänkbara och hon tål ett offensivt upplägg.
9 Perfect Cash är mycket rejäl och ska behandlas med stor respekt trots att hon är färsk i det här sammanhanget. Senast avslutade hon 10,5 sista 800 ute i spåren från tredje utvändigt.

 

1 Cool Keeper (V64-3) avgjorde den tunga vägen via snabba 09,5 sista 400 senast. Han har nu fått två lopp i kroppen och den här uppgiften ser mycket passande ut. Han är snabb ut och med open stretch ska det mycket till för att han sitta fast. Han är stark nog att vinna från ledningen och utan tvekan tillräckligt speedig för att avgöra med en smygresa.
– Jag tycker att det blev ett tufft lopp men min är bra och brukar vara väldigt pålitlig så vi ska vara med och kriga om det. Jag är nöjd med spåret och han kan öppna bra. Jag kör gärna i ledningen om vi tar den men annars finns open stretch. Jag vågar dock inte sätta på honom stängt huvudlag som han haft någon gång och öppnat riktigt bra. Det blir öppet huvudlag och skor runt om. Han avslutade 10 sista 500 i ett jobb i torsdags och känns fin, säger Leif Witasp.
4 Djali Boko har inte haft rätta flytet och galopperat i årets tre starter. Senast blev utputtad av konkurrent i början av upploppet och galopperade i samma veva. Han såg inte tom i det läget och hade landat på ett snabbt slutvarv annars. Han kan massor då han fungerar och är ett hett motbud.

Systemförslag:

Avd1: 2,5,7,9,11 (1-4)

Avd2: 1,2,9 (11-3)

Avd3: 1,4 (3-2)

Avd4: 1,2,5,6,7,9 (8-10)

Avd5: 6 Amazing Man (1-3)

Avd6: 1,6,9 (10-2)

540 rader/kronor

 

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.