V64-tips Kalmar 23 maj


V64-tips Kalmar 23 maj

Spiken:

Hockeyhästen (Karlskrona HK) 5 Det är K.H.K. Boko (V64-5) ser ut att ha en synnerligen lämplig uppgift i avslutningsloppet. Fyraåringsstoet var senast ute och kvalade till Drottningens Pokal och hade inget riktig flyt under vägen.
– Hon kändes väldigt fin då och hade det inte varit för att hon hamnade i maskin i sista sväng så hade hon varit i final. Spår fem är inga bekymmer och det måste vara mycket bra vinstchans här. Jag tror att hon kommer att tävla barfota fram på nytt, säger Oscar Nilsson hos Fredrik Persson.

V64-tips Kalmar 23 maj

Sparloppen: 

10 Sobel Jocke (V64-2) har tagit två raka segrar på fint sätt och intrycket på Charlottenlund senast var riktigt tjusigt. Peter Untersteiners Make It Happen-son tog över ledningen på första långsidan och bara forsade, förvisso i ganska billigt sällskap, undan till slut i läcker stil. Motståndet är inte det allra värsta här heller och trots läget är känslan att det är fin vinstchans för Sobel Jocke även här.
8 Champ Walk In avslutade med en 1.14-runda i debuten och var finfin. Senast visade han dock lite tveksamma tendenser.
– Ja, han trodde att det var färdigtävlat i sista sväng och lade i princip ner rörelsen. Tar han ut sig ordentligt borde det vara lite vinstchans och första starten från framspår bakom bilen tror jag inte är några problem alls. Det är fin häst som vi har en hel del förhoppningar på, säger Oscar Nilsson hos Fredrik Persson.
3 Caddie June, som vann debuten som tvååring (från spets) och var positiv även i andra starten i karriären, är inte så tokig och det är inte omöjligt att det kan bli ledning här. De senaste insatserna har kanske inte varit de allra vassaste, men förra gången attackerade hon från kön in på slutrundan och det blev för tufft.

En inte alltför högklassig spårtrappa och vi får för oss att det ska gå att klara sig undan med två streck. Den snyggt stammade 4 Replay Kronos (V64-4) var fin vid ett par raka segrar i början av fjolåret och stod faktiskt i så lågt odds som 45 för tio mot Rolling Stones och övriga i Treåringseliten under Elitloppshelgen ifjol. I år har Going Kronos-sonen inte fått till det och senaste insatsen var klart tveksam. Han har pustat kort inför detta och skulle han få till det fullt ut lär övriga i loppet få köra om andrapriset.
Skulle däremot Replay Kronos agera tveksamt igen så bör man klara sig långt på att även strecka 3 Hallas Judex som vann plättlätt vid ett besök i Kalmar ifjol. Han agerade tveksamt under hösten men har varit uppåt på sistone.

Systemförslag:

Avd1: 1,3,4,5 (6-8)

Avd2: 3,8,10 (9-4)

Avd3: 2,4,6,10,11 (7-5)

Avd4: 3,4 (9-7)

Avd5: 2,3,5,7,9,10 (4-13)

AVd6: 5 Det är K.H.K.Boko (15-6)

 

720 rader/kronor

 

Av: Henrik Ingvarsson