V64-tips Åby 5 juli


V64-tips Åby 5 juli

Spikarna:

3 Handsome Knight (V64-1) borde rimligtvis ha goda möjligheter att ro hem segern här. Den femårige valacken galopperade senast bort sig efter 200 meter i en rasslande öppning under elitloppshelgen. Och just innerspår sinkade honom för övrigt i en start redan i mitten av mars, men då innan startbilen dragit iväg. Från spår lite längre ut bör han behagligt kunna hålla övriga utvändigt om sig och sedan ska det till en del för förlust. Handsome Knight framstår nämligen fortfarande som en häst med för lite pengar på sig i förhållande till sin grundkapacitet, och i synnerhet i förhållande till dem han stöter på nu.
– Hästen både verkar och känns fin för dagen. Det blev lite för snävt in i svängen senast, därav galoppen. Det ska inte bli tal om några ändringar, och jag både hoppas och tror att han står på tur för att få vinna ett lopp igen, säger Ola Samuelsson.

7 Gigant Invalley (V64-4) travade inte som bäst till slut i sin senaste start men lyckades ändå vinna lätt den gången. I starten innan gick han i ledningen och kunde ta hem en säker seger över längre distans. Hingsten har över huvud taget visat sig kunna öppna bra bakom bilen och lär söka sig framåt direkt här. Visst är han något svårbedömd efter uppehåll och mot svenska konkurrenter, men på det han visat hittills i förhållande till flera av konkurrenterna är han en definitiv tipsetta.

V64-tips Åby 5 juli

Stolopp:

7 Malin Tilly (V64-2) började lovande första halvan av 2013, men har sedan blandat och gett och dessutom bytt regi. Hon har inte startat sedan hon galopperade kort efter att ha pressat sig till ledningen 500 meter från mål på Solvalla i slutet av mars. På V75 i Örebro i början av maj 2013 vände hon på en femöring och small till tät – från sjundespår i volten!
– Det blir klart spännande att se henne här, då det som bekant är en häst med en hel del inneboende kapacitet. Hon är dock svår att hålla fräsch, hennes ben är nämligen inte de bästa. Hur som helst, så kändes hon kanonfin i ett lite tuffare jobb i fredags, men så var hon något stelare i måndags. Jag tänker att det senare berodde på att jobbet från i fredags satt i benen. Om hon skulle kännas lika fin som i fredags, ser jag det här som en toppchans, säger Ulf Stenströmer.
5 Gossip Girl avgjorde säkert i sin senaste start efter en resa i rygg på ledaren. Tillfället innan galopperade hon tidigt och kunde sedan inte uträtta så mycket från köläge i ett lopp med högt uppskruvat tempo. Formen verkar hur som helst vara god.
4 Alfayette Aggerup blev över i spåren senast, så det var inte så mycket att säga om att hon inte kunde göra sig hörd till slut. Gången innan gick hon okej på open stretch. Det var ett tag sedan hon senast var ute över medeldistans, närmare bestämt sju starter sedan.

Systemförslag:

Avd1: 3 Handsome Knight (5-6)

Avd2: 4,5,7,9 (6-8)

Avd3: 1,2,4,8,9 (10-7)

Avd4: 7 Gigant Invalley (11-5)

Avd5: 2,3,4,11 (12-1)

Avd6: 1,2,6,7,8,10 (3-5)

 

480 rader/kronor

 

Av: Mio Lind

 

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.