V64-tips Kalmar 6 juni


V64-tips Kalmar 6 juni

Spiken:

Ett smålurigt klass II-försök avslutar omgången och vi chansar en aning och lämnar 1 Aibohphobia ogarderad. Han var efter tuff öppning sånär att hålla undan för Order to Fly hemma på Solvalla i början av april och tog spets innan han galopperade efter 200 meter i starten efter. Senast, under Elitloppshelgen, hamnade han totalsnett på det i en 1.09-öppning, men spurtade fullgott till slut och vi tror på klar chans att leda det här runt om.
Ett aningen svårrankat lopp där 9 Daytona i alla fall är rikstotohärdad och har lopp i kroppen efter kortare paus. Hon är vass på rulle. 11 Hallas Judex börjar leva upp till stallets förväntningar, men uppgiften är nu en helt annan jämfört med när han huserat i ledningen på sistone.

V64-tips Kalmar 6 juni

Sparlopp:

6 Zigge Silvio (V64-2) vann debuten i april plättlätt, men har sedan två gånger i rad stött på en annan fin treåring (Psycho) och båda gångerna fått göra grovjobbet på denne. Här ser det lite upplagt ut för att kanske kunna överta ledningen tidigt och då bör det vara finfin vinstchans.
9 Welcome gillar vi dock skarpt. Han såg stark ut när han galopperade i debuten för Lars I Nilsson för ungefär två månader sedan och efter det har han pausat och gör här första starten som valack! Vi tycker som sagt om hästen och trots att han har varit borta ett par månader streckar vi.
Welcome kom till oss i höstas och gör andra starten för oss. Han har agerat stressat och efter att han pullade i 1.14-fart i kvalet i april valde vi att kastrera honom och nu verkar han klart lugnare. Han känns fin i jobben! I starten på Kalmar i april satt Christoffer bara och åkte när han galopperade i sista sväng och det handlar om en fin travare, det gör det. Dock har vi inga jättekrav på honom nu, han får starta igång och det blir skor runt om som tidigare, säger Sebastian M Nilsson hos Lars I Nilsson.

7 Order to Fly (V64-3) har verkligen utvecklats under 2014 och insatsen som knappt slagen bakom Ni Talar Bra Latin i klass II-finalen senast var strålande. Utan strul på vägen borde han bli svårslagen här, trots byngligt utgångsläge.
Hästen är riktigt fint i ordning och svarade för en stark insats i V75-finalen senast. Han känns verkligen fortsatt jättebra i jobben efter det och distansen är inget minus, snarare tvärtom. Det ser ut som en bra vinstchans och troligen blir det barfota fram nu, säger Jimmy Dahlman hos Per Lennartsson.
11 Prince Lurifax är dock ingen helt enkel motståndare. Han spurtade vasst bakom fine Solo Nolo senast och var inga mil från att hinna dit och gången innan avslutade han också starkt, då från djup köposition.

Systemet:

V64-1: 1,3,5,6,8,9,10,11 (7-2)
V64-2: 6,9 (3-1)
V64-3: 7,11 (10-9)
V64-4: 1,4,5,10 (7-9)
V64-5: 4,6,8,10,11 (5-1)
V64-6: 1 Aibohphobia (9-11)

640 rader/kronor

Spelstopp på V64 15:10

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.