V64-tips till Halmstad 9 juni


V64-tips till Halmstad 9 juni

Spikarna

3 Britt Palema (V64-5) gynnas av strykningen av invändiga Clara R.C. och Fredrik Persson sitter bra till i andraspår direkt. Britt Palema har övertygat i de flesta av sina starter i år och verkar bibehålla sin fina form. Det finns viss ”dödensrisk” men som andrahandare strecken känns Britt Palema klart intressant och jag väljer att spika.

1 Jetset (V64-6) gör ett mycket rejält intryck. Senast vann hon från dödens och även om det blev ganska hårt i mål så var hon aldrig riktigt i förlustfara. Gången före snabbstartade hon till ledningen från tredjespår i 9 volt och anförde i 17,5-tempo. Tuff Zonguldak satte upp tempot utvändigt varvet kvar och tempo för två varv skärptes till 16,5. Sista 400 stack Jetset undan i imponerande stil via 12/400. Hon har en bra spetschans här också och är formen intakt är det en bra vinstchans.

 

Loppanalyser till övriga lopp, modell ”light”

  
   V64-inledningen är svår. Ett långlopp utan profiler och det är svårbedömd dagsstatus på flera händer. Jag väljer att gardera rejält med åtta streck och kan bara hoppas att det håller. 6 West Wing inledde i tredjespår senast och hamnade bland tilläggshästarna. Avslutade sedan bra via 14,2/1000 med rätt bra tryck över mål.

   I V64-2 ser det också öppet ut. Ett gäng orutinerade treåringar på väg upp. 8 Nelle Atticus Jake visar fart och travade 14/1900 meter efter en tidig galopp senast. Vann på bra sätt efter en fin hängresa gången före. 1 Bubba Degato visade 14,2 sista varvet i dödens senast och höll säkert undan i lite småflegmatisk stil. 5 Maison Michel la en repa i slutkurvan senast och kopplade greppet in på upploppet men stumnade till lite sista 100, ändå bra. Får han spara speeden länge kan det gå. 6 Olivia Trot fick en rejäl tryckare efter ett halvvarv senast, svarade upp och gick sedan säkert undan till slut. Hon har bara gjort en start men hon gjorde ett förnuftigt och bra intryck. Sex streck.

   V64-3 är ett lopp av bra klass för fyraåriga ston. 3 Artemis och 5 Nikita Broline sticker ut lite och jag provar med att låsa på dessa två. Artemis debuterar i ny regi för Johan Untersteiner och miljöombyte brukar ofta ha en positiv effekt. Hon har ju gått bra i tidigare regi också och står sig gott i den här konkurrensen på vad hon visat på slutet. Hon är snabb ut och tar troligen ledningen och kan leda hela vägen. Nikita Broline har möjligen bättre kapacitet men är inte helt att lita på. Hon fick inte travet att stämma bakom bilen senast och galopperade i första kurvan. Upphämtningen var bra och sköter hon sig segerstrider hon. Team Untersteiner gör upp.

   V64-4 ser ganska ihåligt ut och fyra streck bör räcka en bit. 8 Red Rapide visade i underkant av 1.11 ett varv efter galopp på Solvalla senast men galopperade sedan också på upploppet. Inget riktigt bra genrep kanske men står han på benen duger han långt i det här sällskapet. Streckar även 7 Contador N.L. som är ett intressant holländskt nyförvärv hos Carl-Otto Göransson. En segervan sort med tio vinster på fjorton starter, låt vara i klen konkurrens men de holländska hästar som kommer till Sverige brukar vara bra för den klass de står i. 6 Runaway Gardenia fick ett tufft lopp efter galopp senast och den starten kan man glömma. Fin i spetsvinst gången före. 9 Bonnies Napoleon har galopperat bort sig två senaste men vann på bra sätt för tre starter sedan och har fart som duger.

 

Systemet

V64-1. 1,3,5,6,8,9,10,11 (4-6)
V64-2. 1,2,4,5,6,8 (12-9)
V64-3. 3,5 (4-9)
V64-4. 6,7,8,9 (10-11)
V64-5. 3 Britt Palema (8-5)
V64-6. 1 Jetset (5-14)

8 x 6 x 2 x 4 x 1 x 1 = 384 rader/kr