V64-tips Solvalla 17 juni


V64-tips Solvalla 17 juni

Spikarna:

6 Ramboldo Jet (V64-3) har gjort fyra starter i Stig H Johanssons regi och har inte vunnit ännu. Hästen har dock bra kapacitet för klassen och står verkligen på tur för att vinna. Han hade otur och fastnade bakom en tröttnande ledare i årsdebuten näst senast och avslutade bra när han fick fritt. Senast hade han ett dåligt spår och det blev dessutom linjestart. Han fick ett tufft lopp fram utvändigt ledaren men höll starkt som trea. Nu är han ute i ett enklare lopp och har bra spår. Erik Adielsson är mycket vass från springspår och vi räknar kallt med spets och slut ikväll.

Stig H Johansson är positiv inför kvällens uppgift på sin hemsida.
I sina två första starter hos oss förra året visade han goda resurser, men blev sedan skadad och fick opereras. Har kommit tillbaka på fint sätt efter sin långa tävlingspaus och gjort två starka lopp utan att ha någon tur med löpningarna. I V86 på Bergsåker senast höll han klart godkänt med tanke på den tunga löpningen. Ramboldo Jet är inte helt pålitlig i början, men trampar han rätt kan han öppna rätt bra från springspår. Med samma balans igen borde han ha vettig chans.

14 Nelly Burge (V64-4) har formen på topp och när hon inte är favoritspelad tycker vi att man kan chansa med henne som spik trots ett knepigt läge. Hon har inte haft bra lägen den senaste tiden heller och har gjort starka lopp. Hon satt fast för fyra starter sedan och spurtade därefter till seger två gånger i följd för Fredrik Lennartsson. Senast, under elitloppshelgen, satt hon i nionde utvändigt varvet kvar och det hade varit lågt tempo. Det var mycket starkt att bli trea efter fjärdespår sista 350 och fina 10,5 sista varvet. Hon kan öppna bra och blir svår att stå emot bara det klaffar från början.

Skrällbud:

11 Rite on Win (V64-1) fick fritt sent efter invändigt lopp men visade fin form som femma bakom Costatantisoldi i V75 senast. Formen blir allt bättre och ikväll kör Björn istället för pappa Olle. Hästen har tagit sina flesta segrar från spets men kan inte räknas bort i ett litet fält där det kan bli tufft tempo från start.

10 Montdore (V64-5) fungerade inte som bäst och galopperade kort efter start när han kördes barfota runt om senast. Han har gjort bra lopp innan och har kapacitet för att vara långt framme i ett öppet lopp. Han är alltför lite spelad och värd att se upp med.

7 O.P.Q.C. (V64-6) har varit förbättrad på ny balans i de två senaste starterna. Han avslutade vasst i spåren men tappade en sko näst senast. Senast avgjorde han säkert trots att han gick utvändigt om ledande Linslusen A.U. och han trivs ännu bättre med rygglopp i tufft tempo.

Systemet:

V64-1: 2,5,10,11 (3-12)
V64-2: 3,4,5,7,11,15 (1-6)
V64-3: 6 Ramboldo Jet (1-2)
V64-4: 14 Nelly Burge (8-6)
V64-5: 1,3,5,8,10 (6-7)
V64-6: 2,4,7,9 (1-10)

480 rader/kronor

Deltar endast i sexrättspotten.