V64-tips Bergsåker 29 augusti


V64-tips Bergsåker 29 augusti

Spiken:

3 Lingbo Helen (V64-5) öppnade snabbt till ledningen men släppte i V75 näst senast. Hon fick fritt och kopplade grepp in på upploppet men stumnade sista biten. Senast tog hon spets och vann på bra sätt efter 13,3 sista varvet. Vi räknar med att Björn Goop kör till spets och sedan är hon hästen att besegra.

V64-tips Bergsåker 29 augusti

Sparlopp:

4 Cool Keeper (V64-1) är en riktigt fin häst som kommer från två raka segrar. Näst senast så vann han finalen i Norrlands Grand Prix efter ledning hela vägen. Senast så körde Witasp till varvet från mål och överrumplade Erik Adielsson som satt i ledningen med Poochai. Cool Keeper svarade sedan ärligt hela vägen och höll undan via 11,8 sista 1000. Nu har det dock gått en månad sedan senaste starten men det låter bra från stallet och han har fördelen av att ha spår invändigt om Corky. Loppet står mellan dessa två och vi gör det enkelt för oss och låser på dessa.
Han har varit fin i två raka segrar och det har inte varit några fel på honom under det lilla uppehållet utan han har tränat på. Det var efter Kungapokalen som vi fick fixa till honom lite men efter det har allt gått fint. Här fick vi ju spår innanför om Corky så då får vi försöka bjuda upp till match även om jag vet att Corky är riktigt bra. Jag har sparat fötterna på honom så är banan fin så siktar vi på att köra barfota runt om, säger Leif Witasp.
5 Corky imponerade stort under elitloppshelgen då han vann Fyraåringseliten efter att ha pressat tufft utvändigt ledaren hela vägen. Inför näst senast så hade han flyttats till Stig H Johansson och inledde med en andraplats på Jägersro efter en resa utvändigt om Tumble Dust. Senast så tog han enkelt hand om ledningen och efter 11,6 sista 1000 så vann han enkelt. Här får han troligen gå utvändigt om värsta motståndaren och med tanke på det får han stå tillbaka i tipset även om vi räknar med att han bjuder upp till hård kamp.

5 Kadett C.D. (V64-3) möter lämpligt motstånd och kan vinna loppet på flera sätt. Han höll ledningen från innerspår och besegrade Occhione Jet för tre starter sedan. Näst senast gick han ner i rygg på ledande Standout och följde med bra som tvåa. Senast gjorde han ett nytt bra lopp men fick gå utvändigt om ledande Beer Summit sista varvet och kunde inte avgöra. Han har toppchans om han får överta ledningen av Clear Sign men är sårbar om han får gå utvändigt om David Sisu.
1 David Sisu öppnade bra och kunde svara ut snabbe Zapdos Håjt på Visby. Senast kunde han inte vara med Clear Sign som hade spår invändigt men fick överta ledningen efter 400 och vann mycket enkelt. Ett givet motbud från ledningen.
Han har nog aldrig vunnit enklare än senast och har en hysterisk toppform. Han känns ruggigt fin och från ett bra läge är det full laddning som gäller och jag tror att han kan hålla ledningen. Han går barfota bak och jag tror att han är svårslagen från ledningen. 6 B.W.L.Champion är på väg mot formen men senast blev det inget lopp. Han kan behöva något lopp till innan toppformen kommer och han har sämre chans än David Sisu. Det kan bli barfota runt om men han gick bra med skor bak senast och det är ingen större skillnad, säger Petri Salmela.

För fullständig ranking, analyser och flera intervjuer se veckans nummer (39) av V75Guiden.

Systemet:

V64-1: 4,5 (1-2)
V64-2: 1,2,4,6,7,8,9,10,11 (3-12)
V64-3: 1,5 (6-8)
V64-4: 10,11,12 (6-3)
V64-5: 3 Lingbo Helen (11-7)
V64-6: 1,8,11,12 (7-9)

2 x 9 x 2 x 3 x 1 x 4 = 432 rader/kr