V64-tips till Östersund fredag 3 oktober


V64-tips till Östersund fredag 3 oktober

Spikarna

Klassige 6 Järvsörappen (V64-2) har varit tvåa bakom Smedheim Solan i både det svenska och det norska Kriteriet. Han höll mycket bra som tvåa senast och har en ytterst tilltalande uppgift här. Visserligen står han med fyrtio meters tillägg men i det lilla fältet med bara sex hästar bör det bli en lätt väg fram till att få kontakt med fältet. Vi spikar utan att fundera.

– Det ser väldigt bra ut med honom efter senast. Han fick förstås ta det lite lugnt ett tag men gick jobb i förra veckan på bra sätt. Han fungerade till hundra procent och är i fortsatt kanonform. Han gjorde ett mycket bra lopp i dödens som tvåa i Kriteriet senast och det finns inget negativt att säga. Att tävla med pisk har ingen betydelse för honom och jag är stor optimist. Det är ju bara sex hästar så de dubbla tilläggen spelar mindre roll. Jag ändrar inget i balans eller utrustning, säger Jomar Blekkan.

V64-3 är ett sprinterlopp som inte håller någon högre klass och här kan det betala sig att strecka på rejält. Vi väljer dock att vända på steken och chansar med att spika 10 Exciter som såg finfin ut på barfotabalans i den senaste starten.

– Det var ett riktigt lyft med barfota i finalen senast och tanken är att köra så igen. Eventuellt kan det bli aktuellt med lätta tåskor bak. Jag tycker att det ser intressant ut och från bakspåret borde han gå iväg felfritt. Han har haft svårt att hålla sig fräsch tidigare och har därför tävlat ojämnt. När han har varit frisk har han gjort bra insatser och han vann i comebacken efter operation för tre starter sedan. Fungerar han lika fint som i finalen senast så är han med i matchen, säger Thomas Lönn.

V64-tips till Östersund fredag 3 oktober

Sparloppet


13 Google Håleryd
(V64-5) är stark och passar bra över lång distans. Han tål att göra jobbet själv och Per Linderoth kan attackera tidigt om han inte är nöjd med tempot. Han var framme utvändigt ledaren 1600 kvar vid senaste segern och avgjorde på bra sätt. Han var fullt godkänd som sexa mot tuffare hästar näst senast. Senast hamnade han i en dålig rygg under slutrundan och var ursäktad. 11 Royal Apanage har inget bra startspår eftersom han trivs bättre utan ryggar men vi räknar med att Ulf Ohlsson tar ett tidigt initiativ. Hästen är bra för klassen och höll starkt utvändigt ledaren som tvåa senast. 9 Toronto Love gynnas av lång distans och formen är fin. Han galopperade från start och blev sedan fast till slut mot enklare hästar näst senast. Senast gick han utvändigt ledaren men pressade sig till spets 600 kvar och tog en ohotad seger. Tre streck känns starkt.

 

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.

 

Systemet

V64-1. 1,6,9,10,11,12,13,14,15 (3-7)
V64-2. 6 Järvsörappen (2-5)
V64-3. 10 Exciter (1-2)
V64-4. 1,8,9,11,12 (7-10)
V64-5. 9,11,13 (10-6)
V64-6. 1,9,12,13 (11-10)

9 x 1 x 1 x 5 x 3 x 4 = 540 rader/kr