V64-tips Åby 6 november


V64-tips Åby 6 november

Spiken: 

9 Lover Face (V64-1) har imponerat enormt vid fem raka segrar hos Veijo Heiskanen och går här ut för att ”få ett lopp i kroppen” inför den kommande V75-finalen nio dagar senare. Det här loppet är ihåligt och trots att det kan ses som en inför-viktigare-saker-uppgift, så måste det vara toppchans för Love You-valacken. Senast kördes sexåringen till ledningen tidigt och vann lika enkelt som i starterna innan dess. Med krafter sparade dessutom. Kort distans är kanske inte Lover Face bästa, men han har ändå visat sig så pass komplett att det handlar om marginella saker.
– Allt verkar jättebra efter senaste starten och trots bakspåret så måste jag, även om Even’s First Boy är bra, tro på min häst. Han kommer att tävla barfota precis som vanligt, vi sparar ingenting, säger Veijo Heiskanen.

V64-tips Åby 6 november

Sparloppen:

Ett lite ojämnt stolopp där 6 Glamour Håleryd (V64-3) borde kunna ha vettiga möjligheter att raka in andra årssegern. Det fint stammade stoet har väl kanske inte gnistrat hittills i karriären och det känns som om det finns mer att ta av i hennes ljusa kropp. Senast avslutade hon i alla fall klart godkänt sista 700 meterna till viss del ute i spåren och fick bara stryk av formtoppade M.T.Illustrious. Med rätt resa kan det gå vägen.
3 Tivoli har försökt kvala in till såväl StoChampionatet som Derbystoet under sommaren utan att egentligen vara nära att lyckas och i den senaste starten blev hon långt efter i ett småtufft lopp. Nu har hon pausat och från fint läge i detta ljummare sällskap måste hon räknas mycket tidigt, som den troliga tidiga ledarinnan hon också är.
10 Sheer Bliss var på väg mot ledningen när hon rumplade över i galopp senast och innan dess har hon visat fin form i Danmark. Hon öppnade till exempel 1.13,4 första varvet på en smetig bana på Charlottenlund den 30 augusti och fick till slut bara ge sig mot smygkörda V75-bekantingen Twiligt Magic. Startsnabb som hon är missgynnas Sheer Bliss av läget, men fartmässigt duger hon gott i detta sällskap.

Ett lurigt långlopp avslutar. 10 Tokio Hotel Hall (V64-6) har mött hårt motstånd större delen av säsongen och gjort det väl. Han var fin vid segern för tre starter sedan och har sedan haft otur mot tuffa hästar i de två senaste starterna, förra gången i en Breeders’ Crown-semifinal.
13 Ålands Vikingen är ju som han är; entaktad, småtassig, ofta ser det ut att gå på nålar mest hela vägen – men håller farten till mål gör han baske mig!
– Han håller toppform för dagen och strular det inte för mycket med positionerna borde han sluta i striden igen. Förutsättningarna är bra och det blir inga utrustningsändringar, säger Veijo Heiskanen.
12 Encore Zon känns också given med lopp i kroppen efter debuten i Flemming Jensens regi senast. En debut som var en aning svårvärderad; hästen vann på typiskt Flemming-vis med en knapp halv längd sedan han sett halvslagen ut i sista sväng och sedan kommit tillbaka med Jensen stillasittande i sulkyn.

V64-system:

Avd1: 9 Lover Face (1-7)
Avd2: 1,2,3,5,6,7 (4-3)
Avd3: 3,6,10 (7-2)
Avd4: 1,2,13 (4-5)
Avd5: 4,8,9,12 (2-10)
AVd6: 10,12,13 (1-4)

648 rader/kronor

 

Fullständig ranking och fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.

Av: Henrik Ingvarsson