V64-tips Romme 7 november


V64-tips Romme 7 november

Spikarna:

8 Önas Jocke (V64-1) är betydligt bättre än vad resultatraden visar. Han galopperade med till synes sparade krafter senast och han har oftast stött på tuffa årgångshästar. Läget är dåligt men han är ganska allround och hittar han bara ner i ett vettigt slagläge så är känslan att han är starkast i spurten. Vi väljer till och med att chansspika honom i prologen.
– Han slog ihop och galopperade senast när jag provade honom barfota runt om. Nu slår vi på skor bak och jag tycker att han går ner i klass. Trots ett dåligt läge så ska han vara med och göra upp om det, säger Fredrik Pedersen.

Ett långlopp med flera fina hästar. Vi chansar lite och spikar 9 Mellby Amiral (V64-6) som gynnas av distansen och som ser ut att vara på väg in i form på allvar. Senast kom han inte till efter en invändig resa och gick i mål utan att pressas. Klockan visade på 12,8 sista varvet och känslan är att formen sitter där. Han tål att göra jobbet själv och att han sitter i andraspår direkt känns bara bra.
– Det gick nitton på varvet senast och då går det inte att stå med dubbla tillägg. Han kändes fin hela vägen och har bra form. Här står han bra inne och distansen passar. Det blir inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

V64-tips Romme 7 november

Låset:

Vi väljer att låsa V64-2 på en duo. 7 Debra Boko (V64-2) var ute i ett kval till Stosprintern för tre starter sedan och hängde med hyggligt. Hon underpresterade senast men nu gör hon högintressant debut för Robert Bergh. Tar hon sig förbi den andra springspårshästen i starten så ligger vägen öppen mot ledningen och från den positionen bör hon räcka långt.
– Hon har varit hos oss ett par månader och det verkar vara en helt okej häst. Hon har gått ett 19-jobb över full distans och skötte sig bra då. Hon är förstås lite svårbedömd så här i första starten. Jag vet heller inte hur snabbt hon kan öppna men läget är ju fint så hon ska nog ses med lite chans, säger Jimmy Jonsson.
11 Rosy Cheeks är van tuffare gäng än så här och reder hon ut fjärdespåret i starten så borde hon ha bra chans att avgöra på hårdheten hon skaffat sig i lite tuffare sammanhang.
– Hon gick förbättrat senast efter att ha varit lite av en besvikelse innan. I sista sväng tappade hon lite för att travet inte stämde men sedan gick hon ett bra upplopp. Det blir inga ändringar och hon är på väg uppåt, säger Kenneth Haugstad.

V64-systemet:

Avd1: 8 Önas Jocke (10-1)
Avd2: 7,11 (6-10)
Avd3: 1,2,3,4,5,6,8,10 (7-9)
Avd4: 3,8,9,11,13,14,15 (10-4)
Avd5: 9 Mellby Amiral (8-2)
Avd6: 1,2,5,6,7 (11-3)

 

560 rader/kronor

 

Fullständig ranking och fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden.