V64-tips Åby 13 november


Singelstrecket

10 Super Streamline fick ett tufft inledningsvarv i ett bra V75-lopp senast och galopperade som slagen i början av upploppet. Han avslutade 10,4 sista 800 från tredje utvändigt och utmanade en så pass bra häst som Shiraz Brodde näst senast. Super Streamline har hög kapacitet för klassen men får inte alltid aktionen att flyta fullt ut. Nu går han ner i klass och att han är uppfräschad inför detta är ett plus. Distansen passar och gör han en normal prestation så krossar han allt.
– Han är tyvärr svår att hålla fräsch och när han blev trött senast så kunde han inte hålla ihop aktionen. Nu har han varit hos veterinären och det såg lite enklare ut den här gången än senast då han mötte Lover Face. Vi får se om det blir skor eller barfota fram, säger Joakim Lövgren.

V64-tips Åby 13 november

Sparloppen

6 Örbäckens Cruella (V64-1) hittade en ruggig form den här tidpunkten ifjol och tog fem raka segrar, två av dessa inom V75. Nu har hon två lopp i kroppen och visade vid spetssegern senast att hon är på väg mot toppformen igen. Mycket talar för att det åter blir tidig ledning och sedan ska hon slås.
– Hon kändes fin senast och är på väg uppåt i form. Även om den kanske i är hundraprocentig ännu så är den nära det nu. Uppgiften ser intressant ut och det blir full laddning från start. Det blir barfota runt igen och hon är min bästa chans i omgången, säger Claes Svensson.
2 Nabab di Poggio avslutade 11 sista 800 med riktigt snabba sista 400 i skymundan av topphästar som Frozen och Riff Kronos på Solvalla. Han spurtade bra även näst senast men galopperade ut på sista långsidan i ett V75-lopp näst senast. Han kan öppna bra och lyckas kusken hitta rygg på vår tipsetta så är han ett allvarligt hot.

1 Andover Prince (V64-5) hade inte startat på åtta månader inför comebacken senast. Han fick då en perfekt genomkörare då Untersteiner spetsade och släppte för att sedan nyttja open stretch. Andover Prince tog för sig bra över upploppet och lär gå framåt rejält med den genomköraren. Han är klar spetsfavorit och sedan kan Peter leda från start till mål.
5 He’s a Diffacolt lever främst på sin styrka och senast avgjorde han knappt trots att han fick harva utvändigt ledaren sista 1500 metrarna. Han har toppform och kan vinna den tunga vägen.
– Har gjort det kanonbra i två raka segrar och hade haft tre raka om det inte krånglat på Färjestad. Han har fruktansvärd fysik och Björn har sagt att hästen blir allt stabilare, men det är en strulputte som man inte riktigt kan lita på. Men han kommer mer och mer och att han har startat tätt är inga bekymmer. Han borde vara med och göra upp om det igen, säger Ola Frisell.

Systemförslag


V64-1:
2,6 (8-7)
V64-2: 10 Super Streamline (3-8)
V64-3: 3,5,6,8,9,12 (1-10)
V64-4: 1,4,5,9,13 (7-2)
V64-5: 1,5 (9-11)
V64-6: 3,5,6,8,10,12 (1-4)

720 rader/kr

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.