V64-tips till Åby 25 december

Bästa spiken


4 Wicked N.O. (V64-?) har bara gästat Sverige en gång tidigare, i början av den här månaden, och imponerade så smått då. Han gör rent allmänt annars ett osäkert intryck (senast blev det startgalopp som hårt betrodd inom norska V75), men fungerar han lika väl på Åby som vid förra besöket, då han hängde i tredjespår sista 1100 meterna av loppet och höll strålande, så borde det vara vettig vinstchans. Vi litar på en av vårt lands vassaste kuskar och chansar en aning och tar, i ett inte alltför blodigt lopp, ställning för Super Arnie-valacken.

Låset


Ett småputtrigt och aningen lurigt tvååringslopp där vi ger tipsnicken till Helena Burmans (som blir proffstränare från den 1 januari) 1 Falk on Hill. Muscle Hill-sonen var över i USA och testades för att se om han kunde duga i tvååringsloppen där över, men det fungerade inte riktigt och kretsen kring hästen valde att plocka hem honom till Sverige. Han var fin vid segern i slutet av oktober och galopperade sedan med krafter sparade till slut i ett kvallopp till Svensk Uppfödningslöpning. Förra gången gick han också klart godkänt efter att ha haft en kortare galopp på den sista bortre långsidan.
7 Celine Sisu hålls av högt av tränaren och efter en del bekymmer verkar stoet på gång.
– Hon var en av de hästar i mitt stall som jag hade förhoppningar om till Uppfödningslöpningen, men tyvärr råkade vi ut för en del virus och det blev till att ta det lugnt ett tag. Hon fick ett tungt lopp senast och höll bra, men jag undviker helst dödens nu och kommer att ta det lugnt från början för att försöka hitta ner i ryggar. Jag tror att hon är mogen att rekordsänka och springa neråt 1.15 om banan blir bra. Helt borta från segerstriden tycker jag nog inte att hon är. Vi ändrar ingenting utan det blir skor runt om och jänkarvagn på nytt, säger Per Nordström.

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden. Nästa nättips kommer på lördag 28:e december.

Systemet

V64-1: 1,3,4,9 (2-7)
V64-2: 1,7 (5-4)
V64-3: 1,4,7,8,10 (9-12)
V64-4: 2,7,8,14,15 (10-13)
V64-5: 4 Wicked N.O (12-2)
V64-6: 1,4,8,10 (5-2)

800 rader/kronor