V86-tips till Solvalla/Åby 7 januari

Publicerad

Eftersom V75 Guiden finns till handa först på torsdag den här veckan, på grund av att tisdagen är en röd dag, så bjuder vi på tipsen på vår hemsida. Vi spelar med tre spikar och tycker att omgången är ganska svårlöst. Det ser bra ut på förhand för Stefan Hultmans hästar och vi tror klart mest på Quality Questioned (V86-4) som har gjort starka lopp i V75 utan att få vinna.

Analyserna

V86-1

Ett mycket öppet lopp och bäst att strecka på ordentligt. 1 Huge Star var fullt godkänd som fyra från utvändigt ledaren senast. Innerspåret kan bli bra men även en fälla om det blir ledarskiften. Vi tror att han vinner om han får rygg ledaren och kan nyttja open stretch.
10 Henke Diablo blir förmodligen favorit efter fem segrar i följd men han har tagit segrarna från ledningen mot enklare hästar. Han vann lätt trots tuff öppning till spets senast och har bra ryggar från start. Ett tidigt garderingsstreck men ingen toppchans till sjätte raka segern.
9 Nabab di Poggio var trea från rygg ledaren bakom Leader Tom senast. Han har ett hyggligt läge och bör vara långt framme igen.
– Han gick bra som trea senast och var även bra i fredagsjobbet. Han gick med tunna plastskor senast men nu blir det nog barfota fram. Han har inga problem med kort distans och är mycket bättre än 5 Nuvola di Poggio, säger Bengt Holm.
8 More Than Enough är kanske bästa hästen men han är ingen startraket och kan få svårt att komma till från åttondespår. Han gynnades av tufft tempo vid V75-segern för tre starter sedan och räknas om det klaffar när han går ner i klass.
2 Keeping Julia är bortvald av tränaren men kan inte räknas bort. Hon höll bra som tvåa från utvändigt ledaren senast.
12 Leader Tom avgjorde enkelt från andra utvändigt senast och besegrade Nabab di Poggio och Huge Star. Han är snabb och gynnas av tufft tempo men det krävs tur från ett dåligt spår.
6 Search Launcher avslutade godkänt från tredje invändigt som tvåa bakom Henke Diablo senast.
3 Strong Reasons är snabb ut men tog ingen seger förra året. Viss skrällchans och hon spetsar och släpper. Hon var knappt slagen av Henke Diablo 27 oktober.
4 Denim Boko öppnar snabbt och var tvåa från ledningen senast. Hon kan nå spets men vi tror inte att hon är tuff nog att hålla undan.


V86-2


1 Rugiada Dei Rex är startsnabb och har tagit ledningen från innerspår tidigare. Hon har tuffaste spetshotet Solöns Rangel sida vid sida och bara hon slipper alltför tuff inledning tror vi att hon leder hela vägen.
– Hon kom aldrig in i loppet senast från ett svårt utgångsläge men avslutade i varje fall godkänt i skymundan. Hon följer med i alla tempon och även om hon inte vinner så ofta gör hon det bra. Hon går ner i klass denna gång och med klaff på loppet kan hon sluta långt framme. Hon kan avsluta vasst om hon får sitt lopp på rulle men som vanligt bestämmer kusken taktiken, berättar Tommy Berghagen på Travkompaniet.se.
Det är öppet om vår spik inte vinner. Ett tidigt garderingsbud är 5 Unique Gowan som var missgynnad av att tävla med skor senast. Nu med Björn Goop och hon tål att göra jobbet själv. Kort distans är dock ingen fördel och vi tror inte att hon plockar ner vår spik från dödens.
4 Berlock vinner sällan men spurtar bra om tempot blir högt. Hon avslutade 10/700 som tvåa bakom I Am Unique näst senast.
10 Twigs Voici missgynnas av läget men står bra inne i loppet och räknas vid favoritfall.


V86-3


1 Raggamuffin har toppchans om det klaffar från innerspåret men vi tror att det är stor risk att han blir fast även om det finns open stretch och vi vågar inte spika honom. Vi tror inte att han kan svara Ernst Hugo och sedan kan han hamna alltför långt bak över kort distans. Han var överlägsen vid segern senast och de tuffaste motbuden har dåliga spår.
11 Gantab Håleryd var mycket fin vid V75-segern då han kördes barfota runt om för första gången. Han var tvungen att tävla med skor i finalen senast men blev fast bakom ledaren som tröttnade och fick aldrig chansen förrän det var för sent. Han pressades inte när han fick fritt.
8 Seven Jersey fick ge sig från ledningen näst senast men höll undan knappt senast. Nu är det kort distans igen och han är långt framme om han kommer till från åttondespåret.
– 10 Renda L.B. har haft otur med spåret igen och det är synd för formen är fin och jag tror att hon hade vunnit 1 januari om tävlingsdagen inte blivit inställd. Inga ändringar, säger Bengt Holm.


V86-4


4 Quality Questioned svarade för en heroisk insats i V75-finalen för tre starter sedan då han fick trava i tredjespår i stenhårt tempo men ändå var med och kopplade grepp in på upploppet. Han gjorde ett nytt strakt lopp utvändigt ledaren näst senast och senast var han med i en mycket tuff inledning innan han fick rygg på ledande Royal Fighter. Nu är det enklare motstånd och från ett bra läge finns alla chanser till ett snällare upplägg men vi tror även att han blir släppt till ledningen.
– Han svarade för ännu en bra insats senast då han var ute i silverfinalen på annandagen. Han var med i en tuff öppning och den satt säkert lite i benen på honom till slut. Quality Questioned har verkligen svarat för stabila säkra insatser en längre tid och det känns lite som han står på tur. Han går säkert barfota om banunderlaget tillåter det, berättar Tommy Berghagen på Travkompaniet.se.
5 Dead Wood såg ut som en vinnare när han galopperade på frammarsch senast och är ett bud för den som siktar på stora pengar.
1 Wannabe Kemp och 2 Octopus är två stallkamrater som öppnar bra från start och de räknas om favoriten sviker.


V86-5


5 Network Broline tvingades kvala efter tre raka galopper men skötte sig i kvalet och har varit jättefin i två raka segrar efter det. Hon kan lägga iväg bra bakom bilen och det troliga är att hon sitter tidigt i ledningen. Hon har aldrig provat distansen men är rejäl av sig och den bör inte ställa till några bekymmer. Något som dock kan vara ett större problem är att hon brukar tävla barfota runt om och att hon tvingas till skor den här gången.
6 Spik Party fick gå utvändigt ledaren senast och höll bra även om hon inte lyckades plocka ned ledande Vincere Scis Win. Hon trivs på distansen och klarar att göra grovjobbet själv.
8 Elvira Diablo stod för en stark avslutning senast via 1.10 sista 800. Hon har varit struken för sårskada efter det men har kunnande för att blanda sig i striden.
1 Ohana S.M. har härdats i hårda gäng på sistone och kan få en fin smygresa.
4 Take Tanic avslutade 11,3 sista 800 senast och tog på Felicia V.E. hela vägen in till linjen. Hon blir sällan så hårt spelad och är värt att se upp med.
12 Rive Gauche behöver tur från det här läget men kan vara en luring vid klaff.


V86-6


4 Officer C.D. skötte sig äntligen senast och höll bra från ledningen men åkte dit sista biten mot Gucci Degato. Han är väldigt kvick första biten och håller han sig i trav så har han bra spetschans. Väl där är han hästen att slå.
1 Champ Walk In avancerade fram utvändigt om vår tipsetta senast men var chanslös att följa över upploppet. Det var första starten i regi Björn Goop och han bör ha gått framåt av det loppet. Han kan lägga iväg bra från start men klarar nog inte att svara en felfri Officer C.D.
2 Wishing You Well har sett fin ut i enklare gäng men stöter på betydligt hårdare hästar här. Han har dock sett så pass fin vid segrarna att han ska dyka upp långt framme från ett fint läge.
3 Sebastian Sund blev fast med sparat senast och kan vara lite på gång.
– Han fick inte chansen senast och hade säkert varit med i segerstriden om det löst sig som det såg ut. Han gav ett i varje fall ett gott formbesked och det känns som han är på gång. Stöter nu på några tuffa motståndare men kan vara en platsrysare med klaff, säger Tommy Berghagen på travkompaniet.se.
10 Tango Lavec fick gå sista 650 som förstahäst i tredjespår senast och avgjorde säkert sista biten. Klockan visade 10,8 sista 800 och med ryggar till upploppet fäller han många igen.
8 Digital Collection, 9 Warrawee Perseus och 7 Mellby Cheeky är outsiders som kan blanda sig i segerstriden vid klaff.


V86-7


7 Angelo Am vann Klass I-finalen senast på Solvalla efter en vass avslutning och är ett tidigt segerbud här trots ett lite byngligt läge.
12 Tripolini V.P. besegrade flera av de bästa danska fyraåringarna vid segern för tre starter sedan efter en resa i rygg ledaren. Han har sett fin ut vid segrarna efteråt och hade fått tipset från ett bättre läge.
5 Careful Victory följer bilen första biten och kusken kan välja om han vill köra i ledningen eller släppa till 2 Jarl af Solnäs som säkert kommer att prova rejält då han höjer sig i ledningen.


V86-8

12 Venkatesh är som alltid upp och ner i sina prestationer men har han en bra dag så kommer han att dyka upp i segerstriden. Han kan avsluta väldigt fort med en ryggresa.
– Han svarade för en bra avslutning senast på Gävle då han efter ett lopp i kön avslutade bäst av alla. Han visade att prestationen gången innan då han var nedsatt av en svalginfektion inte gjorde honom rättvisa. Venkatesh är en häst med god grundkapacitet men som ibland kan hetsa upp sig väl mycket båda innan och i loppen. Han möter flera riktigt bra hästar men han är så pass bra själv i grunden så han får ses som en outsider varje gång han visar sig i sin ordinarie klass. Läget kan passa honom bra, bara det blir tempo på loppet, säger Tommy Berghagen på travkompaniet.se.
6 Uroy galopperade bort sig direkt i starten senast i första starten på tre månader och är heller ingen häst att lita på. Kapaciteten är dock bra. Det är tänkbart att Björn Goop provar mot ledningen.
8 Paparazzi M. galopperade in på upploppet senast och hade nog varit på en plats annars. Han kan avsluta väldigt vasst med en ryggresa men har även han ett struligt läge.
7 Vacqueyras hängde med bra i Gulddivisionen senast. Näst senast var han dock inte alls på humör och även han är upp och ner i sina prestationer.
9 Mercury Broline gick i mål med mycket sparat senast och håller toppform för dagen.
3 I Am Dynamite trivs över lång distans och har ett passande läge.
1 Fuzz avslutade piggt senast och är snabb från start.

 

 Systemet

V86-1
    1    Huge Star     
  10    Henke Diablo
    9    Nabab di Poggio
    8    More than Enough
    2    Keeping Julia
    12    Leader Tom
    6    Search Launcher
---------------------------
    3    Strong Reasons
    4    Denim Boko
    7    Cherion Tooma
    5    Nuvola di Poggio
    11    Inhibited

V86-2
    1    Rugiada Dei Rex
---------------------------
    5    Unique Gowan
    4    Berlock
    10    Twigs Voici
    3    Talk the Talk
    7    Angel France
    9    Anastacia Trot
    2    Solöns Rangel
    6    Symmetric
    8    Leia Way
    11    Rose Hill Dream
    12    Bear with Me

V86-3
    1    Raggamuffin
    11    Gantab Håleryd
    8    Seven Jersey
---------------------------
    10    Renda L.B.
    5    Isac Roc
    6    Remus Tiki
    2    Ernst Hugo
    9    Keep It Cool
    3    Önas Gert
    4    Morfars Boy
    7    Right Away

V86-4
    4    Quality Questioned
---------------------------
    5    Dead Wood
    2    Octopus
    1    Wannabe Kemp
    10    Red Adair Superb
    11    Uranium
    3    I Me Mine
    6    Quite a Fall
    9    Handsome Face
    12    Cupcake U.S.
    8    Jaguar Ruda
    7    Sundbo Lava

V86-5
    5    Network Broline
    6    Spik Party
    8    Elvira Diablo
    1    Ohana S.M.
    4    Take Tanic
    12    Rive Gauche
---------------------------
    7    J.S.Annabell
    3    Pippi Reerstrup
    9    Greenhill's Cindy
    10    Hanna Nalan
    2    Unefemmeamoureuse
    11    Quill Pen


V86-6
    4    Officer C.D.
---------------------------
    1    Champ Walk In
    2    Wishing you Well
    3    Sebastian Sund
    10    Tango Lavec
    9    Warrawee Perseus
    8    Digital Collection
    7    Mellby Cheeky
    11    Valle Streamline
    5    Kalcedon
    6    Honan Tooma
    12    This is Alex

V86-7
    7    Angelo Am
    12    Tripolini V.P.
    5    Careful Victory
    2    Jarl af Solnäs
---------------------------
    9    Wink Spot
    4    Mr Simpson
    11    Handsome Knight
    6    Ocean Kronos
    3    Bergshults Leffe
    1    Bazir Dimanche
    8    Top Model


V86-8
    12    Venkatesh
    6    Uroy
    8    Paparazzi M.
    7    Vacqueyras
    9    Mercury Broline
---------------------------
    3    I am Dynamite
    1    Fuzz
    10    To and Fro
    4    Pine Cool
    2    Ground Proximity
    5    Jameson Broline
    11    Prince Orlando


Stora systemet
2520 rader/630 kronor

Lilla systemet
280 rader/70 kronor

 

Reducerade systemet

V86-1    D: 1    B: 10,9,8,2    C: 12,6,3,4,7
V86-2    1 Rugiada Dei Rex    Res: 5-4
V86-3    D: 1    B: 11,8        C: 10
V86-4    4 Quality Questioned Res: 5-2
V86-5    A: 5    B: 6,8,1,4    C: 12,7,3
V86-6    A: 4    B: 1,2        C: 3,10
V86-7    A: 7    B: 12,5,2    C: 9,4,11,6
V86-8    D: 12    B: 6,8,7,9    C: 3,1

Systemram: 89.600 rader reducerat till 11.628 rader utskrivet på 54 kuponger.
Krav: 1-3 A-hästar, 0-4 B-hästar, 0-2 C-hästar, 1-3 D-hästar.
Kostnad: 2.907 kronor.
Förra veckan: Ingen utdelning.

 

 

On
Off

0 kommentarer

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

 • V75-tips Charlottenlund 26 augusti

  V75 Summer Heat avslutas i Danmark där det är dags för derbyt. Omgången håller hög sportslig klass och hemmatränare Steen Juul är i huvudrollen med ett par riktigt heta vinstchanser.

  Tips Redaktionen, 2018-08-24 12:20

 • V75-tips Jarlsberg söndag 8 juli

  Det bjuds på bra sport då Jarlsberg kör V75 på söndag och huvudloppet är Ulf Thoresen Grand International som avslutar omgången. Loppet håller mycket hög klass och vi ger tipset Stig H Johanssons Diamanten men garderar med ytterligare fem hästar. I V75-2 återfinns vår första spik där Forever Peace har imponerat i två raka och från ett perfekt läge ska han ha toppchans. Vi spikar även Peter Untersteiners Generaal Bianco i V75-6 trots att han dragit sämsta läget.

  Tips Redaktionen, 2018-07-06 14:00

 • V64-tips till Lindesberg 15 juni

  Lars D Carlsons fina sto Order By Heaven (V64-1) gillade vi verkligen intrycket på i årsdebuten, hon spikas i V64-inledningen då hon har en mycket passande uppgift framför sig. Loppen håller bra klass denna fredagskväll och Draft One (V64-4) hoppas vi kunna få till spets, väl där ligger årets första seger öppen för Kent Knutssons fine fux!

  Tips Redaktionen, 2018-06-15 13:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Elitloppet 1988

3 kommentarer

Valla: Jag va ochså där Mack Lobell Krossade alla inklusive Sugarcane Så va och så är det.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842