V64-tips Åby 22 januari


V64-tips Åby 22 januari

Singelstrecken

Ett stayerlopp med bara sju hästar till start inleder. Det är ingen toppklass på loppet även om en del hästar håller rätt bra kvalitet. 2 Echauffour vann på bra sätt i årsdebuten efter drygt fyra månaders vila och han trivs ypperligt över distansen. Det var endast sex hästar med i loppet och cirka 1100 kvar lyftes Echauffour ut i andraspår utan rygg. Runt slutsvängen fick han vila lite i rygg på ledaren och in mot upploppet lyftes han åter ut. Segergreppet kopplades ganska bekvämt in emot mål på ledande Snappy Rose. Det var en bra prestation och formen lär knappast vara sämre denna gång. Vi spikar och det känns som en bra chans.
– Han är ute på sin favoritdistans och var fin efter vila senast. Det ser ut som att han börjar få form igen. Från andraspåret är det galopprisk så jag får ta det lugnt och prioritera att han går iväg felfritt. Senast gick han barfota runt om och det är ett minus med skor runt om, men han fungerar med skor och är inte mycket missgynnad av det, säger Flemming Jensen.

1 Guvernör Sund (V64-6) är en fin typ som avgjorde på ett bra sätt i debuten för Ulf Stenströmer näst senast. Nu återkommer femåringen efter en kortare paus och det låter väldigt bra från tränarhåll. Skulle han ta hand om ledningen måste konkurrenterna vara bra för att slå honom och vi väljer att singelstrecka.
– Senast var han inte helt fräsch och tävlade dessutom med för tunga skor, så den galoppen tar jag på mig. Han fick en förkylning för tre-fyra veckor sedan men har nu tränat på ett tag och var grymt fin i måndagens jobb. Nu lättas han till aluminiumskor och det kan även bli ett halvstängt huvudlag, han kommer att testas med det i värmningen. Han har bra kusk och läge och jag hoppas att han får ledningen. Det kan ju fattas lite i honom men är han som i debuten bör det vara en toppchans, säger Ulf Stenströmer.

Systemförslag

V64-1: 2 Echauffour (5-6)
V64-2: 1,3,6 (4-2)
V64-3: 1,4,6,7,8,9,10,11,12 (5-3)
V64-4: 1,4,5,6,10,11 (2-9)
V64-5: 1,2,3,4 (7-10)
V64-6: 1 Guvernör Sund (8-3)

648 rader/kr – endast V6

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.