V64-tips till Örebro torsdag


V64-tips till Örebro torsdag

Spiken

Det är dålig klass på detta stolopp där bara sju hästar visat sitt intresse. 7 Karate Kate har bara en seger på 19 starter men var fin vid spetssegern näst senast då hon gick undan lätt i en 10,5-avslutning efter att ha fått husera som hon ville i spets. Senast fick hon inte chansen förrän det var för sent men såg laddad ut in på upploppet och pressades sedan inte sista biten. Formintrycket var bra och vi tror att hon kan visa sig vassast över upploppet.
– Senaste loppet är bara att glömma. Det strulade hela vägen. Tror det här läget kan passa bra då hon slipper lägga en speed i början. Får hon en fin resa är hon snabb i benen och jag tycker att hon ska räknas. Vi kör helst barfota runt om, säger Petri Salmela.

V64-tips till Örebro torsdag

Lås ett

V64-1 är ett sprinterlopp där kan det bli en rejäl öppning. Vi streckar en duo vilket känns ganska starkt garderat. 4 Monique Bråten var riktigt bra i fyra raka segrar hos Johan Untersteiner i somras och visade bra skalle då hon höll undan från ledningen på fina 13,2/2140 auto i ett V75-lopp under derbyhelgen. Sedan har det kommit några plumpar och hon är nu hemma hos amatörtränaren igen. Formen är förstås lite svårbedömd men hon är kvick ut och har vunnit fem av sina sex segrar från tät.
– Hon har varit hemma sedan december och vi har fräschat till henne. Hon tränar bra och känns väldigt stark i de rätt snabba intervaller jag kört här hemma. Det är väl egentligen första gången som hon återkommer efter vila så det är svårt att säga hur bra hon är direkt. Hon tar spets och sedan är frågan om det håller hela vägen. Det blir skor runt om men det är inga problem, säger Lars-Inge Olsson.
7 Maestria var rejäl då hon vann från sjunde utvändigt senast. Hon gick med i rygg 1250 kvar, tappade draghjälpen redan 800 kvar men var ändå bara starkast till slut. Hon är också snabb ut men det blir nog tufft att ta sig ända till spets. Hon visade dock senast att hon även går bakifrån.

Lås två

V64-4 är ett långlopp som ser ut att kunna bli en duell mellan 5 B.W.T.Engaged och 9 On Track Piraya. Den förstnämnde jagar femte raka och har gjort det bra varje gång vid segrarna.
– Han har gjort kanonlopp hela tiden men var bra redan ifjol i Finland. Han var med i ganska tuffa sällskap då och hade inte någon riktig tur med sig i loppen. Han gick även ganska bra i det finska derbyt som fyraåring. Det är bra skalle på honom, det har han visat, och allt verkar fortsatt bra i jobben. Jag förväntar mig en bra prestation igen. Det gjorde ingen större skillnad med barfota fram och nu blir det troligen skor runt om vilket han gått med tidigare, säger Ari-Pekka Pakkanen.
Olle Goop sitter upp bakom On Track Piraya och ekipaget är en given utmanare till vår etta. Senast avgjorde han på bra sätt utvändigt om ledande L.K. och visade då i överkant av 1.13 det sista varvet. Två streck känns rätt så starkt.

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.

 

Systemet

V64-1.
4,7 (6-2)
V64-2. 7 Karate Chop (8-2)
V64-3. 3,4,5,6,7,9,10,11 (8-2)
V64-4. 5,9 (1-11)
V64-5. 1,2,4,5,6,9 (3-7)
V64-6. 1,3,6 (10-4)

576 rader/kr