V64-tips Romme 20 mars


V64-tips Romme 20 mars

Spiken:

6 Nebbenes Jahn (V64-2) har visat fin form och svarade för en fullt godkänd insats på V75 senast. Han såg då ut att ha lite problem runt sista sväng men kom tillbaka bra över upploppet. Nu möter han enklare motstånd och med de fartresurser han visat ska han ha toppchans. Han agerar dock emellanåt knepigt och kan lägga ner rörelsen helt mitt i loppen. Han är allra vassast när han får smyga med i ryggar och Carl-Johan Jepson vet vad som gäller angående det taktiska upplägget. Har Nebbenes Jahn vaknat på rätt sida tror vi han blir mycket svårslagen och vi väljer att spika.

Låset:

4 Alvena Pele (V64-5) har fått tre lopp i kroppen efter uppehåll och han var mycket fin vid spetssegern senast. Visserligen fick han bestämma men han tågade undan på spänstiga ben. Nu handlar det om full distans vilket är en nackdel, men då motståndet inte är av den värsta sorten är vi inne på att han kan spåra hela vägen igen.
Han var sjuk i comebacken på Mantorp men senast var han jättefin och han verkar vara tillbaka i rätt slag igen. Han är minst lika fin i träningen och det finns inget att anmärka på. Det här såg inte ut att vara det blodigaste motståndet och full distans är ingen direkt nackdel. Han höll sig ju lugn senast och visst ser det ut som en bra chans. Han går med samma balans och utrustning som senast, säger Jimmy Dahlman i Per Lennartsson stall.

Efter strykning av Blue Rocket väljer vi att dubbla med 6 David Sisu som nu har några lopp i kroppen och närmar sig toppformen.
David Sisu har inte haft nån tur med positionerna i de två starter han gjort i år men gått bra båda gångerna, senast avslutade han sylvasst. Han känns fortsatt jättefin och jag hoppas han får utdelning snart. Jag tycker loppet står mellan honom och Alvena Pele, säger Petri Salmela.

V64-tips Romme 20 mars

Intervjun:

3 Corniche (V64-4) har inte startat sedan i augusti 2013 och är förstås svårbedömd men han visade riktigt bra takter som treåring mot kullens toppar. Han hade bl.a. mersmakande andraplatser bakom Boys Going In och Tumble Dust. Är han bara i hygglig författning måste det vara bra chans trots uppehåll.
Han var borta ett år för en skada och jag fick honom i träning i höstas. Han är nu kastrerad och jag måste säga att han känns annorlunda och bättre nu än då han kom. Han hade gått ett 18-jobb innan kvalet. I kvalet avslutade han neråt 1.12 sista 500 på bra sätt. Det känns som en riktigt bra häst men det är klart att han kan behöva loppet efter så lång vila. Han kommer att gå med lätta skor, säger Petri Salmela.

 

Systemet:

V64-1: 10,11 (1-6)
V64-2: 6 Nebbenes Jahn (10-9)
V64-3: 3,8,13,14,15 (2-10)
V64-4: 1,3,6,11,12 (10-5)
V64-5: 6,7 (5-2)
V64-6: 2,3,4,6,9,11 (8-10)

600 rader/kronor