V64-tips Bergsåker 19 april


Singelstrecket

6 Gigantic River (V64-6) har galopperat till slut i två starter efter vila och det oroar en aning. Men han såg stark ut då han rullade över i galopp i början av upploppet i ett lärlingslopp inom V75 senast och näst senast var det en tätplats som rök då han galopperade 150 kvar. Han spurtade riktigt bra i ett V75-lopp i slutet av januari och sjuåringen har hårdhet från tuffa gäng. Springspår med extra anlopp passar perfekt och i ledningen har han tagit merparten av sina segrar.

V64-tips Bergsåker 19 april

Sparlopp

7 Fire to the Rain är tveklöst bästa hästen i V64-1 men han har varit ifrån länge och det här är knappast säsongens viktigaste lopp. Han imponerade stort då avgjorde den tunga vägen i Jarlsberg näst senast och det var starkt avgöra i en snabb avslutning senast med tanke på att travet inte flöt perfekt. Han lär göra ett bra lopp direkt men jag väljer att dubbla systemet med 5 Dayel Lovin som med två lopp i kroppen lär ha betydligt bättre form. Dessutom borde Daniel Redén kunna hitta till ledningen i ett tidigt skede och får Daley bestämma en bit så kan han bli svårfångad.

Det är heltäckt med streck för 1 Quid Pro Quo och 6 Nahar i V64-5. Den sistnämnde är kraftigt gynnad av distansen men Quid Pro Quo har årsdebuten avklarad är längre fram när det gäller form. Det troliga scenariot är att Quid Pro Quo tar ledningen för att tidigt släppa till Nahar. Sedan lär det gå undan det sista varvet och är Nahar minsta lilla ringrostig kan Quid Pro Quo mycket väl speeda när honom.
– Quid Pro Quo var jättefin i årsdebuten och var nog bättre än vad jag trodde att han skulle vara. Normalt så ska han vara ännu vassare nu men han kommer att gå med öppet huvudlag för första gången och hur det påverkar vet jag inte. Givetvis så ska han räknas tidigt ändå och jag blir inte det minsta förvånad om han segerstrider. Taktikvalet lägger jag mig inte i utan det får Erik själv bestämma. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

Rysarbud

12 Holms Herodes (V64-3) är osäker men har riktigt bra fart för klassen. Senast travade han cirka 16,5/2000 efter galoppen och satt fast med gott om krafter kvar. Från spår tolv borde det bli felfri avgång och trots att det handlar om årsdebut så ska han inte nonchaleras i ett öppet lopp.

11 Lienpilen (V64-4) drabbades av trafikproblem näst senast men avslutade 22,7 sista 400 i skymundan. Senast travade han 25,5/1900 efter galopp och visade fortsatt toppform. Han är kvick ur volten och kan sitta bra till direkt. På visad toppform är han värd att passa.

Systemförslag

V64-1: 5,7 (2-3)
V64-2: 2,5,9,10 (3-4)
V64-3: 1,2,3,4,6,9,11,12 (5-2)
V64-4: 6,7,11,13,15 (8-9)
V64-5: 1,6 (1-6)
V64-6: 6 Gigantic River (2-1)

640 rader/kr – endast V6

Stallsnack

2 Highest Peak (V64-1) känns jättefin i jobben men har bara gått ett 16-jobb som snabbast sedan hon kom till mig. Jag har svårt att sätta in henne här och vi tar den här starten som ett test på var hon står. Det blir ett snällt upplägg och jag är fullt nöjd bara hon gör ett bra lopp. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

3 Laneheart (V64-1) var bra senast trots galopp och fick med sig pengar. Står som vanligt tufft inne och vi är nöjda om han skulle ta pengar igen. Barfota fram, säger Daniel Redén på sin hemsida.

5 Daley Lovin (V64-1) gjorde en bra insats i skymundan senast. Kommer allt mer. Har tränat bra efteråt och formen pekar uppåt. Räcker normalt sett långt i detta sällskap. Barfota runt om, säger Daniel Redén på sin hemsida.

7 Fire to the Rain (V64-1) är en klasshäst som gör årsdebut. Ej kört några snabbare jobb men hoppas på en bra insats. Skor runt om, custom jänkarvagn och halvstängt huvudlag. Kan fattas lite tempo i kroppen men han är så pass bra att han kan vinna direkt ändå, säger Reijo Liljendahl på Twitter.

9 Västerbo High Five (V64-2) gjorde en rejäl insats i debuten som trea efter galopp. Kusken tog på sig galoppen. Allt väl efter det och det känns som en bra häst. Duger nog en bit här. Skor runt om, säger Daniel Redén på sin hemsida.

10 Roxy L.B. (V64-2) skötte sig bra i debuten som han vann på ett bra sätt. Det är en flegmatisk typ som visar bra inställning och han gör säkert ett bra lopp den här gången också. Jag kommer dessutom att utrusta honom med ett halvstängt huvudlag till den här starten vilket förhoppningsvis gör honom lite rappare. Motståndet är tuffare den här gången men jag har ändå förhoppningar om att han ska kunna dyka upp där framme någonstans. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

9 All In No Out (V64-3) fungerade inte som jag ville senast och jag kommer därför att ändra en del på utrustningen till den här starten. Det finns fart i honom men jag vill se att han fungerar i lopp innan jag hoppas för mycket. Jag ligger lågt och kan han dyka upp i platsstriden så är jag fullt nöjd. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

4 Mousse (V64-5) är åter efter sjukdomsfrånvaro. Är i behov av lopp och möter för tuffa hästar denna gång. Får göra det hon kan och få en rejäl genomkörare. Inget för spelarna. Barfota fram, säger Daniel Redén på sin hemsida.

5 Västerbo HighFlyer (V64-5) Håller toppform för dagen och känns jättefin i träningen. Vår förstahäst i loppet men slår inte Nahar och Quid Pro quo. Skor runt om, säger Daniel Redén på sin hemsida.