V64-tips Kalmar 1 maj


V64-tips Kalmar 1 maj

Bästa spiken:

3 Mosaique Face (V64-6) laddades under hela vintern mot Prix d’Amerique men när det väl var dags för stora dagen så var tyvärr inte Mosaique Face som bäst. Efter det fick han ladda batterierna innan han gjorde comeback på Klosterskogen. Den gången blev det dock galopp men vi tar inte så hårt på det då det är en lite knepig bana. Mot det här motståndet ska han ha toppchans och vi räknar med att han tidigt sitter i ledningen. Är han då bara i ordning så vinner han. 

V64-tips Kalmar 1 maj

Kompletterande spiken:

5 Do You Believe (V64-1) har gjort ett trevligt intryck i sina två starter hos Marcus Lindgren. I debuten fullföljde hon bra efter att ha fått lägga en speed mitt i loppet. Senast utrustades hon med ett norskt huvudlag men det behövde man aldrig använda då hon fastnade med gott om krafter kvar. Det här loppet ser passande ut och med två genomkörare räknar med vi med att hon är segermogen. Hon kan sitta tidigt i ledningen men känslan är att hon har bra chans även med en vettig ryggresa.
– Hon satt fast med mycket sparat senast. Har gått ett jobb efter det, i måndags, och kändes då väldigt fin. Det här är bästa läget som hon haft hittills men hon har galopperat en del från start i USA och ingen häst man laddar iväg. Hon ska fortsatt köras lite på chans men uppgiften ser lämplig ut och hon ska räknas tidigt. Hon tävlade med halvstängt norskt huvudlag senast, men det rycktes aldrig och jag räknar med att det ska hjälpa henne lite. Det blir skor igen, säger Marcus Lindgren.

Intervjun:

8 Welcome (V64-3) har varit strulig genom hela karriären och galopperat bort mycket pengar. Senast skötte han sig och var riktigt fin. Han startar från ett snävt fjärdespår den här gången och det är galopprisk. Sköter han sig så är han väldigt bra och då är det en fin chans.
– Jag kände redan i kvalet att han var smidigare än vanligt och han betedde sig också betydligt lugnare. Han skötte sig ju också senast och var väldigt fin. Det finns en oerhörd kapacitet i den här hästen men huvudet har inte hängt med. Förhoppningsvis är vi på rätt väg nu och sköter han sig ska han vara med långt framme. För aktionen kanske det skulle vara ett plus med barfota men han blir nog lite mer trygg i sig själv med skor så jag tror vi fortsätter med det, säger Sebastian M Nilsson.

V64-systemet:

Avd1: 5 Do You Believe (10-6)
Avd2: 1,6,8,10 (9-4)
Avd3: 2,4,6,8,9 (5-7)
Avd4: 4,6,8,12 (2-5)
Avd5: 1,2,3,4,5,8,10,11 (7-14)
Avd6: 3 Mosaique Face (5-7)

640 rader/kronor

 

För fullständig ranking, intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.