V64-tips Umåker 8 maj


Spikarna:

4 Daley Lovin (V64-1) svarade för ett ruskigt lopp senast då han hamnade utvändigt om ledaren. Daniel Redén pressade upp tempot till 09,7 första 500 och kom till varvning på snabba 1.12,6! Visserligen fick Daley Lovin överta ledningen gratis 800 meter från mål när ledaren galopperade men det var ändå mycket enkelt som han höll undan på 12,7/2140 auto. En liknande insats gör honom mycket svårslagen och fyraåringen borde dessutom få överta ledningen lite mer smärtfritt den här gången.
– Daley Lovin gick ju fantastiskt bra på Bergsåker senast, och man ska ha i åtanke att det var orkan den dagen så det var strongt att ta sig i mål. Han var så bra som jag hade hoppats från början. Han kommer bara bli bättre och bättre. Nu vet jag inte motståndet men det är en mycket spännande häst, säger Daniel Redén.

7 Romeus (V64-5) är ett riktigt löfte från Daniel Redén som kan gå långt om han får vara frisk. Senast så drog han tufft i spets och trots 1.13,8 första varvet fortsatte han att dra undan i täten och segern blev väldigt enkel. Är han lika bra igen så vinner han loppet oavsett position. Något man dock ska tänka på är att det är första gången han reser långt och det kan vara viktigt att lyssna på rapporterna från stallet innan tävlingarna.
– Romeus är en jäkla häst, jag hade gjort några ändringar inför senast. Bland annat tagit bort PG-skorna och satte dit aluminiumskor med en sula, sedan fick han även på sig ett helstängt huvudlag. Tidigare sprang han och tittade på allt men nu blev han som en tiger. Han joggade 13,4/2140 auto senast så det är en mycket bra häst. Vi får se var vi hamnar från spår sju men det är en väldigt bra treåring, säger Daniel Redén.

”Den här gången så siktar vi på barfota runt om”

2 Kalypso Face (V64-3) var fin vid segern näst senast då han plockade ner Up Up and Away från positionen utvändigt om denne. Senast var han lite sämre från rygg ledaren men var ändå fullt godkänd. Här kan han tidigt sitta i ledningen och skulle det även bli barfotabalans är det ett klart plus.
– Var lite sämre senast än i starten innan men jag tror att det är banorna som spökar för honom. Blir banan bra den här gången så siktar vi på barfota runt om och att vara lite offensiva. Han är en av de som ska räknas, säger Svante Båth.

V64-systemet:

Avd1: 4 Daley Lovin (6-5)
Avd2: 2,5,6,10 (12-4)
Avd3: 1,2,3,4,5,8,9 (6-11)
Avd4: 1,6,8,10,15 (9-12)
Avd5: 7 Romeus (1-10)
Avd6: 2,3,14 (5-7)

 

420 rader/kronor