V75-tips till Charlottenlund 10 maj


Analys V75-1

14 Alfas da Vinci
5 Rocky Egedal
11 West Wing
6 Viking America
9 For Pleasure As
———————————
7 Åtting Hornline
12 Quincy Frontline
4 Raleigh
13 Juggle Face
10 Figaro Sånna
3 Radamante
2 Moondancer
15 Lord Capar
1 Bigtime Exploit
8 Obelix Damhus
 

14 Alfas da Vinci hade ett fantastiskt fjolår med över en miljon kronor inkört. Nu har han fått tre lopp i kroppen efter vintervila och formen bör komma allt mer. Han är nästan alltid med och slåss om segern i de här långloppen och vi räknar med att han dyker upp i striden.
5 Rocky Egedal har svarat för några riktigt starka prestationer i Sverige och duger bra även om han står lite hårt inne på pengar.
11 West Wing har galopperat i tre av de fem senaste starterna men har fart som räcker om han håller sig på benen.
– West Wing gick det lite för fort för senast och han rullade över i galopp. Han gick mycket bra efter galoppen. Galoppen gången före har jag ingen riktigt bra förklaring till. Formen är bra och han har inget emot distansen. Vi smyger med lite och ser vad som händer, säger Johan Untersteiner.
6 Viking America har härdats i Frankrike under vintern och skulle formen sitta där så kan han dyka upp långt framme.
– Har varit ifrån efter en sejour i Frankrike, men faktum är att han går ofta bra när han kommit tillbaka till Vomb och han har tränat på ett bra och brukar vara bra då. Det känns i jobben som han ska svara för en vettig prestation direkt, det kan absolut räcka, även om det är ett litet frågetecken när han varit borta så pass länge. Det blir barfota fram för hans del, säger Adrian Kolgjini.
9 For Pleasure As behöver få det serverat men kan skrälla vid klaff.
13 Juggle Face (V75-1) ska mer eller mindre ut för att få lopp i kroppen. Han står dåligt till, så det är en mindre het chans, säger Adrian Kolgjini.

Analys V75-2

4 Four Strong Winds
9 Sun Esterel
3 The Great Elkær
10 Buy More Time d’Am
7 Vinder Mølgård
6 Oristano
———————————
1 Regina Dei Rex
2 Fourteen Karat
12 Pot Success
5 Special
8 Hugelinda
11 Lord Jaycee

4 Four Strong Winds har bara förlorat en gång på sex starter och imponerat så smått. Senast lämnade han tredje utvändigt 1300 kvar och kördes till ledningen dryga varvet från mål. Han gick sedan undan till lätt seger via 11,3 sista 800. Han är ingen riktig blixt från start men bör ändå hamna vettigt till.
9 Sun Esterel kan mycket och har nu ett lopp i kroppen. Då kördes han till ledningen i första sväng men efter 09,5 första 500 och 12 första 1000 fick han ge sig sista 100.
3 The Great Elkär avgjorde lätt på fint sätt från tredje utvändigt senast efter att ha utrustats med norskt huvudlag för första gången. Räknas tidigt igen från fint läge.
10 Buy More Timed’Am är snabb men osäker. Hon visade 11,5 i 1200 meter efter galopp i sin senaste start men det var så långt tillbaka som somras så hon är givetvis svårbedömd. Typisk outsider.
– Har varit skadad och därav uppehållet, men har tränat jäkligt fint. Det är en bra märr som vi hade höga förhoppningar på innan skada. Jag är inte främmande för att hon kan vara med direkt. Hon har gått 1.22 full väg som snabbast men har tränat mycket så jag tror som sagt att hon är bra direkt. Det blir skor runt om på henne, säger Adrian Kolgjini.
8 Hugelinda kom till ledningen från bakspår senast och vann på bra sätt. Formen är fin men den här gången är det tuffare emot och hon är nog ute på lite för djupt vatten, säger Peter Ingves.

Analys V75-3

4 Toto
6 Amour du Coglais
2 Rattigan
5 Reims Gasti
———————————
10 Priamo Caf
1 Touche
11 Silver Annie
7 British Steel
12 Return to Sweden
9 Piece Of Work
8 Trine Hellebjerg

4 Toto har varit mycket fin vid segrarna och senast avgjorde han säkert trots en resa utvändigt om ledaren. Han galopperade i ett tidigt skede näst senast men verkar inte direkt osäker. Han är ingen blixt från start men från ett bra läge bör han sitta i ett bra slagläge direkt. Han är stark och tål att göra en hel del själv och i ett lite lurigt lopp får han tipset.
6 Amour du Coglais spurtade bra vid andraplatsen i V75 på Momarken senast. Han har haft en paus efter det och är lite svårbedömd. Nu förstärks han med Johan Untersteiner i sulkyn och trots diffus form ska han passas tidigt.
– Han blev förkyld och fick vila men det var bara bra efter vintersäsongen och hästen är uppåt. Han gick 17/1600 förra måndagen och jag tror att han ska vara likvärdig med insatsen på Momarken senast. 7 British Steel hade allt kvar senast då det var för dåligt tempo. Det är en amerikanare som ska ut på medeldistans men han känns stark. Det är nog den som får det bästa loppet som är först i mål av mina två hästar, säger Marcus Lindgren.
2 Rattigan fick ge sig sista 100 från ledningen senast men får ändå fullt godkänt. Han kan öppna skapligt och skulle han kunna köra sig till ledningen blir han farlig.
10 Priamo Caf blev lite förkyld men stod bara över ett jobb och känns nu fin i jobben igen. Jag tror han kommer att göra ett bra lopp men jag har ingen riktig koll på motståndet, säger Peter Untersteiner.

 

Analys V75-4

2 VästerboontheNews
———————————
1 Orione Spin
3 Partout Simoni
4 Olympic Kronos
7 MagicCarpetRide US
8 Orali
10 Deuxieme Picsous
9 Monster Drive
6 I Won’t Dance
5 Rusty Dust

2 VästerboontheNews var tapper som tvåa utvändigt ledaren näst senast men klappade ihop efter tuff forcering till ledningen och press av Digital Ink senast. Nu är han tillbaka efter kortare uppehåll och blir svårslagen från ledningen.
– VästerboontheNews var inte frisk senast och har fått vila lite. Jag har inte kört honom i jobb men jag vet att det är nöjda med hur han tränar. Han brukar gå bra efter vila men jag tycker att man ska tänka lite på att han brukar gå bäst under vintern. Nu har det ju inte blivit så varmt ännu och jag tror att han ska göra ett bra lopp. Läget är bra och han är snabb ut så visst kommer jag att prova från start. Är han lika bra som han kan vara så bör det väl vara lite chans, säger Peter Ingves.
1 Orione Spin trivs från ledningen och har imponerat vid segrarna. Nu ställs han mot tuffare hästar men kan inte räknas bort från ledningen.
– Han är det inte lätt att hålla upp ledningen med från spår ett på just Lunden, känslan är ändå att han blivit snabbare. Han hade säkert kunna hålla upp ledningen på annan bana, men just på Charlottenlund är det betydligt tuffare från innerspåret. Skulle han ändå klara det så är jag absolut inte främmande för att köra i den positionen. Det blir barfota, helstängt och bike på honom, säger Adrian Kolgjini.
3 Partout Simoni tog spets och svarade sedan angrepp från 8 Orali vid segern senast. Vi tror inte att han når ledningen med två snabba hästar invändigt.
4 Olympic Kronos (V75-4) ska främst få ett lopp i kroppen nu och vi vill se hur han känns. Att han ska räcka direkt, det tror jag inte utan han får en snällare resa. Öppet huvudlag på honom, säger Adrian Kolgjini.

 

Analys V75-5

9 Checco Boko
———————————
10 Call Me Hanover
6 Paparazzi
1 Nok’en Fräkkert
2 Go Green Pellini
8 Venkatesh
5 Scirocco Sisa
3 Race Cowboyland
4 Rambo Flex
12 Stanislawski
11 Rolf Lynghøj
7 Staro Foot Loose

9 Checco Boko återkom efter uppehåll senast men hamnade då långt ner invändigt i fältet. Han avslutade dock mycket starkt och är knappast sämre med det loppet i kroppen. Nu har han ett litet chansartat läge men med en skaplig snabb rygg bör han kunna smita igenom till en vettig position. Han tål att göra en hel del jobb själv och han ska ha toppchans att fälla allt. Vi spikar!
Vid gardering är 10 Call Me Hanover given på kupongen. Han avslutade bra senast och med rätt ryggar är han vass på speed.
6 Paparazzi återkom efter uppehåll senast och avslutade bra från svårt läge. Han är också given vid gardering.
– Sköt till fint senast och det var faktiskt lite över förväntan ändå. Hade varit ifrån en del så han ska vara bättre med loppet i kroppen. Jag tycker att han är ett outsiderbud. Jag tycker att han har utvecklats under sin tid i Frankrike, säger Adrian Kolgjini. 
2 Go Green Pellini satt fast senast och kändes bra. Formen är bra liksom läget men jag tycker att han har lite svårt att räcka i V75 och vi smyger nog med och hoppas på bra slantar, säger Peter Ingves.

Analys V75-6

4 D’One
3 Fleetfoot Hanover
7 Youana
2 Premance Simoni
9 Jumble Ås
1 Red Rose America
———————————
12 Donna di Quattro
10 Playing Tua
11 Ruth Reerstrup
5 Rina Chen Hai
6 Rikki Tikki Tavi
8 Pippi Reerstrup

4 D´One var inte som bäst på Åby senast när hon agerade uddlöst till slut efter att ha fått en fin resa. Med två lopp i kroppen bör formen gå framåt och från ett fint läge bör det bli en bra position. Känslan är att D´One är allra vassast när hon är med där framme direkt och har hon hittat formen är det en bra chans.
3 Fleetfoot Hanover gick bra från tillägg på kort distans senast och vann på bra sätt från spets gången före. Öppnar snabbt och kan leda hela vägen.
– Fleetfoot Hanover har nu gjort två lopp efter en liten och varit bra i båda. Normalt sett ska hon väl gå framåt ännu lite mer till den här starten. Läget är bra och med spår innanför D’One måste ju taktiken bli att komma till ledningen och sedan köra där. Hon går bra över full distans och jag hoppas och tror att hon ska dyka upp i striden. Det är väl D’One som är värst emot, säger Peter Untersteiner som är avstängd och därför bara får köra Copenhagen Cup på söndag.
7 Youana är bra igång men står långt ut på vingen här. Inte golvad om det löser sig.
9 Jumble Ås hade ett starkt fjolår för Flemming Jensen och kan blixtra till.
1 Red Rose America gick mycket starkt efter inledande galopp senast och avslutade rappt över mål.

Analys V75-7

9 B B S Sugarlight
10 Support Justice
8 Voltigeur de Myrt
1 Robert Bi
———————————
2 Maven
3 Banks
6 Backfire
7 O’grady
4 Classic Grand Cru
5 Repay Merci

Årets upplaga av Copenhagen Cup är ett riktigt klassigt och fint lopp där den överlägsne vinnaren från Olympiatravet, 9 B.B.S.Sugarlight, fått bakspår. Senast forsade han undan i ledningen på ett smått osannolikt sätt och vann med många längder på topptid. Han går även bra bakifrån och med den senaste prestationen färskt i minne är det svårt att tippa emot.
– B.B.S.Sugarlight svarade ju för en fantastisk prestation i Olympiatravet senast och det var verkligen en upplevelse att få vinna ett så stort lopp på det sättet. Jag brukar säga att man får sköta jobbet först och showa sen men nu stod fotograferna så fint uppradade vid mållinjen och marginalen var så god så jag kunde göra segergesten före mål. Jag var lite rädd för Örjan och Princess Grif i rygg halvvarvet kvar men när jag ryckte tussarna så stack han bara undan. Nu blev ju läget inte bra och det är lätt hänt att det blir trafikproblem. Tufft att säga att man ska köra preparé i ett sånt här stort lopp men jag vill väl inte vara alltför elak mot honom utan hoppas på tempo och att vi kan köra till slut. Vi har ju ett ännu större lopp att tänka på (Elitloppet) om några veckor. Men så bra som han var senast måste man ju alltid tro på chans med den här hästen, säger Peter Untersteiner.
10 Support Justice drog tåget sista 700 i ovan nämnda lopp senast och gjorde det klart bra även om det ”bara” blev ett fjärdepris till slut. Klaffar det lite bättre den här gången segerstrider han.
8 Voltigeur de Myrt var tvåa i årets Prix d’ Amerique. På Åby senast visade han via en mäktig slutkurva i fjärdespår fram till tredjeplatsen att han är värd att tas på fullt allvar. Trist läge här men löser det sig någorlunda kan han utmana.
1 Robert Bi satt fast med krafter kvar bakom Timoko i det lopp som Moving On vann nyligen. Blir nog över initialt eftersom 3 Banks är pilsnabb iväg och troligen spetsar. Räknas om han hittar ut i tid. 
6 Backfire är ganska rask iväg, men jag tror inte att hon tar en längd på samtliga invändigt om henne. Dock tror jag nog att hon är tillräckligt snabb för att skaffa sig en bra position. Det är det inte utan det är några riktiga kanoner med i det här loppet. Men det var ju ingen hemlighet på förhand utan vi visste att det skulle bli ett riktigt tufft lopp. Hon får nog svårt att vinna loppet även om hon skulle serveras en perfekt resa. Men med klaff tror jag absolut hon kan bli trea-fyra, säger Tomas Malmqvist till Kanal75.

Stora systemet: 5 x 6 x 4 x 1 x 1 x 6 x 4 = 2880 rader/1440 kronor
Lilla systemet: 5 x 3 x 2 x 1 x 1 x 2 x 4 = 240 rader/120 kronor