V64-tips Hagmyren 15 maj


V64-tips Hagmyren 15 maj

Bästa spiken:

7 Caddie Hit (V65-2) klarade inte andraspåret i volten i V75 senast. Han tappade mycket men gick sedan starkt och visade runt 13,5/2400. Nu står han ensam på sin volt och då ska inte det inte vara någon galopprisk. Den här uppgiften ser mycket passande ut för Mattias Djuses sexåring som är stark och inte har något emot lång distans.

V64-tips Hagmyren 15 maj

Lås 1:

Vi låser V64-1 på två hästar. 4 Longcat Hanover tappade massor på startgalopp i debuten på nordisk mark. Han gick sedan snabbt i ett varv men orkade inte riktigt över upploppet. Bilstart borde förstås vara en klar fördel för jänkaren och Jomar Blekkan åker sällan över gränsen i onödan.
Han var ute i volt i debuten för mig men det passande inte alls. Han ser annars väldigt fin ut i jobben och jag var nöjd med honom i ett normaljobb idag, måndag. Jag har sett honom öppna runt 1.08 i USA men jag har aldrig testat honom från start. Jag tycker att det verkar vara en bra häst och nu blir det också åtminstone barfota fram, säger Jomar Blekkan.
  3 Shafina Hanover gjorde bra ifrån sig i Sverige-debuten även om hon förstås var en bit efter topphästen Romeus i mål. Hon fick en snäll resa i fjärde invändigt och sköt till bra när hon fick fritt på upploppet.
Jag var riktigt nöjd med henne i fredags. Hon hade jobbat bra före men också varit lite vass och sprungit och krängt så jag visste inte hur hon skulle sköta sig. Men hon uppförde sig väldigt bra sedan vi ändrat lite i utrustningen. Därför tycker jag att jag kan tro på henne lite mer den här gången och hoppas att hon ska dyka upp i striden. Vi fortsätter med skor, säger Svante Båth.

Lås 2:

Vi tycker också att tre hästar känns väldigt starkt i V64-3. Tre hästar höjer sig klart över de andra i det här loppet. Tipset till 6 Conlight Ås trots att han var en stor besvikelse från andra utvändigt i kungapokalskval senast.
Det var länge sedan jag var så säker på att kvala in en häst till ett storlopp efter en värm-ning. Han var så mjuk och fin redan från steg ett. Men sedan stannade han ju redan 500 kvar men han var tom betydligt tidigare. Den enda lilla förklaringen jag har är att han nöp i så mycket då framspårshästarna vände upp framför innan start och att han kanske kvävde sig. Han ser i alla fall bra ut efteråt och normalt duger han ju bra i såna här lopp, säger Svante Båth.
7 Scacco Matto fick en snäll resa på innerspår i sin Sverige-debut och avslutade bra med drygt 11 sista 1000 en bit bakom Daley Lovin. Måste förstås räknas väldigt tidigt här.
Han var jäkligt bra i Umeå. Klart att det är en bra häst men man vet ju aldrig i första starten i ett nytt land och man vill gärna se honom i lopp en gång. Nu har han hamnat långt ut igen men han är ändå inte så snabb ut så det gör kanske inte så mycket. Han är väl en av de som kan vinna, säger Jimmy Jonsson.
Norske 3 Master Kemp kommer med fyra raka galopper men har visat mycket bra fartresurser. Näst senast tappade han säkert runt 80 meter på galopp in i första kurvan och senast kom han tillbaka mycket bra efter att ha galopperat 800 kvar.
Jag har kört honom utan knäkappor och jag tror att det är orsaken till galopperna. Nu åker knäkapporna på och då hoppas jag att han ska sköta sig. Det är en mycket bra häst som också kan öppna rätt bra. Sköter han sig så tror jag att han kan springa runt 13,5 på distansen, säger Jomar Blekkan.

 

Systemet:

V64-1: 3,4 (6-9)
V64-2: 7 Caddie Hit (10-15)
V64-3: 3,6,7 (2-4)
V64-4: 7,12,14 (8-6)
V64-5: 1,2,3,4 (6-8)
V64-6: 2,3,4,7,8,9,10,11 (6-1)

576 rader/kronor