V75-tips till Halmstad 2 juli


V75-tips till Halmstad 2 juli

Bästa spikarna

 

4 Nuncio (V75-2) svarade för en av de svettigare insatser man sett vid tredjeplatsen i Elitloppet. Trots att han var hängande i tredjespår loppet igenom var han bara en halv längd efter Magic Tonight i mål. Nuncio har givetvis toppchans att vinna SprinterMästaren oavsett resa och om Tarzan inte sitter och spar honom till finalen så bör han vinna sitt uttagningslopp utan större problem. En given spik.
– Nuncio tog Elitloppet bara bra, annars hade jag inte anmält hit och även om han inte har gått några hårdare jobb någon gång egentligen, så har han tränat på precis hela tiden. Han visade ju vilken typ av häst han är på Solvalla och känns fin på alla sätt. Troligen går han med skor i både försök och eventuell final, men i alla fall hundraprocentigt i detta lopp, säger Stefan Melander.

2 Volstead (V75-3) hamnade helt på vingel senast och efter att Kihlström backat ner honom som sista häst så lät han Volstead bara få lunka med och pressade honom inte det minsta. Vinnaren av Kungapokalen fick nu ett perfekt läge och det är troligt att ingen vill ta emot honom om han körs offensivt, så spiken är given.
– Volstead fick ett mer eller mindre omöjligt lopp senast, och Örjan såg det också som ganska hopplöst under vägen. Om han är i Kungapokalsform? Det är svårt att säga i de lugna jobb han går, men hästen känns fin i alla fall och att han är bra har han ju visat tidigare. Perfekt läge har han också, så det är klart att man har förhoppningar. Det blir barfota fram, säger Stefan Melander.

 

V75-tips till Halmstad 2 juli

Låsen

 

12 Mellby Viking (V75-1) har levererat tre starka insatser i år. Andraplatser i Orebro Intn’l och Harper Hanover där han visade starka 11,8 sista 1500 utan att få slag på Indigious. Däremot fick han revansch i Bjerke senast efter att större delen av loppet travat som första häst i andraspår. Nu möter han ett liknande motstånd som senast och ska givetvis räknas med segerchans.
– Han svarade för ett bra lopp i Norge, väl så bra som i Harpers, även om jag tror att han inte är gynnad när körspö inte är tillåtet. Han är liksom lite bekväm av sig. Med ytterligare ett lopp i kroppen tror jag att han går framåt ytterligare och det blir barfota fram som vanligt. Det är klart att han måste räknas igen, säger Clas-Göran Björkroth.

Men bästa intryck i Bjerke gav 13 Alfas da Vinci som hamnade i en kall rygg under slutrundan och när Lövgren styrde på i tredjespår 650 kvar var det cirka 50 meter fram till Mellby Viking. Över linjen skiljde det en enbart en halv längd och Alfas da Vinci visade 11,8 sista 800. Ett hett motbud. Känslan är att det inte kommer bli så långt fram för duon som vi streckar och det är ett starkt tvåhästarslås.
– Alfas da Vinci var så bra han kan vara senast, och i paritet med det absolut bästa han presterat. Jag hoppas på fint väder, på hårda regnbanor har han visat att han inte trivs lika väl, och på en normal Halmstadbana kommer det att bli perfekt. Då ska han räknas med chans, för som det känns i jobben kommer han att vara lika bra den här gången. Det blir inga ändringar, säger Joakim Lövgren.

 

3 Jontte Boy (V75.-4) rumplade till in i svängen senast och tappade position och mark. Korvenoja körde sedan väldigt snällt med Jontte Boy, men vilket synintryck hästen lämnade efter sig… Han fick egentligen aldrig chansen och det var med full spänt och mycket krafter kvar som han skar mållinjen. Med spår invändigt om Spartan Kronos är vi inne på att Jontte kan nå ledningen relativt billigt och utsätts han sedan inte för toktryck är det bra chans att han håller undan. Vi spikar på det lilla systemet men dubblar med Spartan på det stora.
– Jontte Boy är allt bara bra med. Jag gillar inte att prata om otur, men det har verkligen häxat i år. På Åby var han sjuk, på Solvalla slog han sig på knäna och senast blev han lite för laddad och galopperade för första gången, men gick bra i övrigt och jag är väldigt sugen på att ta revansch. Formen är fin, den är det verkligen ingen fara med. Han gick barfota fram på Bjerke, men åtminstone i försöket går han med skor nu och så ändrar jag tillbaka från hel- till halvstängt huvudlag, säger Tuomas Korvenoja.

7 Spartan Kronos var läcker vid dödenssegern i Ina Scots Ära senast. Sista 100 avgjorde han mycket säkert utan att det var slutsålt. Den främsta anledningen till att han får stå tillbaka i tipset är för att Lugauer kanske inte vill köra honom tom i försöket samt att han ska tävla med bakskor.
– Spartan Kronos var toppfin senast och jag släppte egentligen bara av honom sista 150 meterna. Han kändes stark hela vägen. Hästen har visat att han återhämtar sig snabbt efter loppen, så försök-final samma dag tror jag inte ska vara några problem och jag är nöjd med förberedelserna. Han har visat många gånger att han matchar de bästa och i försöket tävlar han barfota fram, säger Conrad Lugauer.

Fullständig rank samt fler intervjuer hittar du i veckans nummer av V75 Guiden. Nu under juli så har vi inga tips på söndag, måndag och tisdag.

 

Systemet

V75-1: 12,13 (10-3)
V75-2: 4 Nuncio (2-7)
V75-3: 2 Volstead (1-3)
V75-4: 3,7 (4-5)
V75-5: Alla 11 (1-6)
V75-6: 1,2,3,5,6,7,8,12 (9-4)
V75-7: 1,2,4,5,7,8,10,12 (6-11)
2816 rader/1406 kronor

Flerkupong
V75-1: 12,13 (10-3)
V75-2: 4 Nuncio (2-7)
V75-3: 2 Volstead (1-3)
V75-4: 3 Jontte Boy (7-4)
V75-5: 1 Dolan Spring (6-10)
V75-6: 1,2,3,6 (5-8)
V75-7: 4,5,7,8,12 (1-2)
40 rader/20 kronor x 10 = 200 kronor