V64-tips Örebro 9 juli


Spiken

2 Timbal (V64-5) var mycket fin då hon vann E3-final på världsrekordet 12,5/2140 auto och givetvis har hon toppchans här. Lång distans känns inte som någon nackdel och det mesta talar för att hon åter sitter omgående i ledningen. Vi spikar!

– Hon var mycket bra vid segern i E3-finalen och hon har också tagit loppet på ett bra sätt. Läget nu är perfekt och lång distans tror jag inte ska vara några problem. Det är inte riktigt bestämt vad det blir för balans men hon har ju fungerat bra med skor också och givetvis ska hon ses med bra chans igen, säger Jimmy Jonsson.

V64-tips Örebro 9 juli

Tvåhästarslåsen

Klar förstahäst i V64-1 är 6 Re Doc som dock inte är helt att lita på. Han var fin vid spetssegern näst senast men senast blev det galopp direkt i starten. Det var lite strul med omstart då men Re Doc agerade också knepigt på V75 för tre starter sedan. Felfri kan han öppna bra men det finns några riktigt snabba innanför så det kan bli tufft att komma till ledningen. Det spelar dock mindre roll då han fungerar bakifrån också och sköter han sig ska han ha en bra chans.

– Det blev lite fel senast med omstart och han galopperade direkt i starten. Han håller fin form och läge och distans passar bra. Han går som vanligt barfota fram och sköter han sig ska han ha en bra chans, säger Jimmy Jonsson.

5 Speed Hill  avgjorde på snyggt sätt för tre starter sedan men har inte varit lika bra i starterna efteråt. Visserligen hamnade han långt bak senast och är lite ursäktad. Nu möter han enklare motstånd och får han spara speeden är han riktigt vass.

1 Furious Francis (V64-6) var överlägsen vid segern näst senast men galopperade bort sig på V75 senast. Björn Goop laddar nog allt från innerspår och i ledningen blir Furious Francis svår att rå på.

– Han har inte startat på ett tag. Har tränat på och känns helt normal men det kan fattas lite i honom. Samtidigt har han inte varit iskall efter vila tidigare. Hans lägstanivå är hög och han har ett hyfsat läge och är rask ut. Det är en klar fördel med ledningen i Örebro och han blir svårslagen om han tar spets då vi håller hästen högt, säger Ola Frisell i Björn Goops stall.

Vi dubblar systemet med 7 Lord Flax. Han fick ge sig från ledningen senast men svarade ändå för en bra insats. Han har spår lite långt ut men bara det stämmer lite bjuder han vår tipsetta strid.

 

Fullständig rank med intervjuer och analyser finns i veckans nummer av V75Guiden.

Systemförslag:

V64-1: 5,6 (3-4)
V64-2: 4,6,8,9,13 (14-7)
V64-3: 1,4,5,6,8,11 (3-12)
V64-4: 1,4,8,13,15 (14-6)
V64-5: 2 Timbal (1-3)
V64-6: 1,7 (6-10)

600 rader/kronor