V64-tips Axevalla 10 juli


V64-tips Axevalla 10 juli

Spiken:

8 Some Summit (V64-5) lovande en del redan i fjol men var klassen under de bästa. Efter flytten till Veijo Heiskanen har utveckligen tagit raketfart och hon får nog gälla som förhandsfavorit till slutsegern, i alla fall innan dessa försök har körts. Hon har sett toppenfin ut i varje start och verkar vara väldigt oöm för upplägg. Vi tror att Veijo satsar offensivt då hon bör bli släppt till spets och därifrån är det toppchans om hon är lika bra igen.
5 Evelina Palema hade vi höga förhoppningar på inför i år men hon har bara varit okej utan att vara dålig. Men efter senast är hon halsopererad och vi hoppas att hon kan få ut hela sin kapacitet nu. Hon har gått 23/2000 som snabbast på ett bra sätt och hon är väl förberedd. Vi kommer att rycka skorna runt om för första gången, säger Pär Hedberg.

V64-tips Axevalla 10 juli

Låset:

Oaksvinnaren 3 Face’em (V64-2) inledde året tveksamt men såg klart bättre ut senast.
– Jag var väldigt nöjd med henne senast, det kändes att hon var tillbaka igen. Hon hade problem med muskelvärdena men efter att vi ändrat mycket både i foder och i träning så kändes det som en helt ny häst senast. Nu körde jag avvaktande och det blev opassande för hennes del med en speedkörning till slut där hon inte riktigt hann fram, men jag tror vi vinner på styrka om hon skulle fått dödens. Hon känns väldigt fin efteråt, har faktiskt aldrig känts bättre, och hon har gått framåt rejält med loppet. Just styrkan är hennes bästa egenskap och lång distans tror jag bara är en fördel. Läget blev bra, hon kan öppna fint och det ser väl ut som att hon ska kunna komma till ledningen. Det blir inga ändringar, barfota fram och öppet samt bike, och jag tror på jättechans bara hon sköter sig, säger Peter G Norman.

Hon var därmed ursäktad när hon vek ner sig från ledningen mot Olympia Tilly och Trinity Zet näst senast. Annars har hon segrat de tre gånger hon gått i ledningen och hon bör bli svårslagen om hon kommer dit utan att behöva offra för mycket. Vi väljer dock att dubbla med 4 Maya Gold som imponerade från dödens senast. Per Linderoth avancerade i andra sväng och hon svarade väldigt bra när tussarna rycktes in på upploppet. Det såg ut att finnas krafter kvar när hon tuggade ner ledande Magic Number via 12,5 sista 1400 och hon verkar mest gynnad av den långa distansen.

V64-systemet:

Avd1: 1,8,9 (6-12)
Avd2: 3,4 (5-8)
Avd3: 1,2,8,12 (6-9)
Avd4: 3,4,5,6,9 (8-1)
Avd5: 8 Some Summit (5-2)
Avd6: 2,6,8,9,10 (3-7)

 

600 rader/kronor

 

Fullständig rank med intervjuer och analyser finns i veckans nummer av V75Guiden.

 

 

 

Av: Roger Sundvisson och Christoffer Hansson