V64-tips Axevalla 17 juli


V64-tips Axevalla 17 juli

Spiken:

Ett styrkeprov över mastiga 4140 meter där vi tror att 11 Time Machine (V64-4) har en mycket god chans. Han har visat toppform och är både stark och speedig. Det känns som en bra spik.

V64-tips Axevalla 17 juli

 

Låsen:

Två norsktränade amerikanskor höjer sig bland de treåriga stona (V64-1). 7 Gematria var favorit när de mötes senast och svarade för ett starkt lopp när hon gick fram i dödens och tog över, men fick ändå ge sig den sista biten mot 11 Saturday Mornings som kunde smyga med i rygg. Nu har startsnabba Gematria läge för att komma till ledningen och det avgör vårt val av tipsetta.

Tre ämnen till riktiga topphästar gör upp. Vi streckar alla tre och ger tipset till 2 Sauveur (V64-5).
– Han har sprungit snabbt upp i silver och att då åka på en förlust någon gång, det får man nog räkna med. Jag var jättenöjd med insatsen i Kalmar trots det och hästen kändes finfin i måndagsjobbet. Det blir barfota runt om nu och rycktussar för första gången, säger Åke Lindblom.
1 Call Me Keeper har mycket hög kapacitet men är lite svårbedömd efter lång bortavaro. Löper han upp till det han visade vid vinsterna i Frankrike i vintras får övriga fullt upp.
– Han gjorde det bra i Frankrike och har varit hemma sedan sista starten där nere. Han har mestadels stått i hagen och fått några repor i sanden bara, han har inte någon toppform på långa vägar. Innerspåret kan bli en fälla och det här är ett led i matchningen mot Jubileumspokalen, samt Frankrike till hösten. Samtidigt har han så pass hög lägstanivå att han räknas oavsett, men man kan inte begära seger direkt. Inga ändringar är planerade utan han går som vanligt utan skor på alla fyra hovar, säger Pär Pergenius.
Fjolårets derbytvåa 10 Ivar Sånna har inte vunnit ännu i år men avslutade starkt senast och räknas.

Systemförslag:

Avd1: 7,11 (4-3)
Avd2: 1,7,9,10,13 (12-15)
Avd3: 2,3,7 (4-1)
Avd4: 11 Time Machine (3-12)
Avd5: 1,2,10 (8-7)
Avd6: 1,2,3,6,7,9,11 (5-4)

 

630 rader/kronor

 

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden. Under juli månad har vi inga tips på söndagar, måndagar eller tisdagar.

 

 

 

 

Av: Roger Sundvisson och Lars Bostedt.