V64-tips till Romme 24 juli


V64-tips till Romme 24 juli

Bästa spiken

Det första heatet (V64-1) i Svensk-Nordiska loppet ser en megafavorit i 5 Månprinsen A.M. och denne världsartist ska självklart ha toppchans att vinna båda heaten. Han fick se sig besegrad av Lannem Silje under elitloppshelgen trots 19,0/1609a utvändigt om ledaren och det var inte mycket att säga om. Han såg smällfin ut vid en enkel seger senast och kan troligtvis vinna det här loppet även med en liten galopp. På Romme har han startat sex gånger och tagit sex segrar så det finns egentligen ingenting som talar emot honom, och enda anledningen att gardera är om man vill spekulera i att han inte är helt hundra för dagen. Vi väljer att inleda omgången med spik och sätter oss tillbaka och njuter av en stjärna och gör även cdet samma i V64-4:
4 Månprinsen A.M. har hittat ytterligare en växel i år och var väldigt bra senast. Det kändes som det kunde bli långt fram när Mel Odin körde på i 20-tempo där framme, men han rundade ju dom enkelt och vann åkandes efter 1.18 sista varvet. Nu fick han spår fyra här och spår fem i det första heatet, och det är dom bästa han kan ha. Han har blivit mycket snabbare från start och känns helt stabil numera. Han har alltid gått bra på Romme och är obesegrad där, och visade i fjol att han klarar heatlopp bra. Då var han lite seg i det första, men klart vassare och helt perfekt i det andra. Nu är det nya lopp och allt kan hända, men visst tror jag på bra chans. Helst vill jag avgöra i två heat och då får jag köra därefter. Jag har sagt att jag skulle rycka skorna i år men när han fungerat så bra så finns det ingen anledning att göra det, ännu så länge så räcker han ju ändå. Men nu när det börjar komma några bra norskar som kan matcha honom så skulle det vara roligt att kunna köra snabbare än Jan-Olov Persson, så det kanske blir både barfota och jänkarvagn framöver, säger Gunnar Melander med ett skratt.

Jagar revansch

1 Deepdish (V64-5) var hårt betrodd i finalen av Stosprintern senast men det blev galopp. Hon gik bra sedan med 10,7/1300 och jagar nu revansch från samma startspår.
Hon kan vara knepig från innerspåret, och senast vobblade vingen för mycket så hon hittade aldrig rytmen. Hon gick starkt efter galoppen och allt är bra efteråt. Nu är det enklare emot och hon måste ha toppchans felfri. Det blir inga ändringar, säger Tino Ärling.

 

Systemet:

V64-1: 5 Månprinsen A.M. (4-7)
V64-2: 3,5,6,7 (8-4)
V64-3: 2,3,10,11 (7-4)
V64-4: 4 Månprinsen A.M. (5-2)
V64-5: 1,2,3,6,9,10,11,12 (8-7)
V64-6: 2,3,4,10,12 (5-8)

640 rader/kronor