V64-tips till Åby 30 juli


V64-tips till Åby 30 juli

Spikarna

V64-2 är ett uttagningslopp till Amatör-SM där rutinerade Jörgen Åsén har vettiga möjligheter med Veijo Heiskanens 5 Sahara Renegade. Han vann ett liknande lopp – nog till och med aningen tuffare – detta i början av juni och har efter det gjort fullgoda insatser i uppgifter som varit av annan kaliber. Här pekar det mesta mot tidig ledning, då borde det också vara toppgoda vinstmöjligheter.
Ja, Sahara Renegade har haft dåliga lägen på sistone, men håller finfin form för dagen och har nu fått lite mer angenämt spår. Han är riktigt snabb ut och chanserna ökar om han skulle komma till ledning. Som sagt, formmässigt är han på topp och det blir barfota runt om om nu inte banveterinären säger någonting annat, säger Veijo Heiskanen.

V64-5 är ett trekilometerslopp med bilstart. Det är inte alltför vanligt och nog ser Veijo Heiskanens 4 Lover Face ut att ha en fin uppgift framför sig. Han var grymt läcker vid V75-segern i april, men fick inte till det i starterna efter det, då han såg lite tagen ut. Nu har batterierna laddats och allt tyder på att han tidigt kan köra sig till ledningen här.
Ja, han har behandlats för lite småsaker, men absolut ingenting av någon värre art och dessutom har hans aningen slitna hovar fått växa ut. Han hade, tycker jag, också lite otur i de senaste starterna och känns nu i jobben precis lika fin som han kan göra och jag körde 1.20 full väg med honom inne på banan i fredags. Det var jag belåten med. Han brukar gå fint efter vila och som sagt; jag är jättenöjd med hästen. Det blir barfota runt om och inga andra ändringar i övrigt heller, säger Veijo Heiskanen.

V64-tips till Åby 30 juli

Intervjun

11 Lacquer and Lace (V64-4) reser ända från Bergsåker och kommer med två raka segrar i bagaget.
Det här är stallets bästa häst och vi reser inte ner till Åby för att förlora… Nej, det är faktiskt en riktig värsting som sprang och vinglade lite på Solänget senast, men på det vis hon uppträdde där är det faktiskt nästan bara på just Solänget hon gör. När jag körde jobb med henne hemma i fredags så var hon helt perfekt och hon tävlar med öppet huvudlag och skor runt om igen. Hur fort hon kan springa? En 1.12-tid… Nämen, hon kommer att springa så fort det behövs och att det är första långresan bekymrar mig heller ingenting, säger Pihlström.

Systemet:

V64-1: 1,2,4,5,6,7,9,10 (3-8)
V64-2: 5 Sahara Renegade (3-11)
V64-3: 2,7,9,10 (4-3)
V64-4: 1,3,4,8,11 (2-5)
V64-5: 4 Lover Face (5-6)
V64-6: 1,2,5,7 (3-4)

640 rader/kronor

 

Av Henrik Ingvarsson