V64-tips Örebro 13 augusti


V64-tips Örebro 13 augusti

Spikarna

2 Smilin Eli (V64-1) har galopperat i tre av fyra starter för Daniel Redén men då han gick felfritt, för tre starter sedan i Halmstad, svarade han för en mycket stark insats efter att ha gått utvändigt ledaren sista 1200. Senast tog Redén en lugn start men när han skulle attackera för fullt mitt i sista sväng slog Smilin Eli i ett sulkyhjul och galopperade. Han såg riktigt fin ut i det läget och han hade med garanti varit med i striden. Smilin Eli är inte helt att lita på men vi litar på att Redén kör felfritt och då blir också Smilin Eli svårslagen.

3 Volstead (V64-5) var grym i försök och final i Sprintermästaren. Han fick då vandra utvändigt ledaren båda gångerna och vara bara knappt slagen. Senast fick han ett snällare upplägg då han smög med i andra utvändigt, men 600 meter före mål kom han fram utvändigt om 8 Emmett Brown som tog över ledningen och Volstead kunde sedan avgöra knappt men säkert. Läget nu är perfekt och Örjan Kihlström ser nog till att han är före Emmett Brown från start. Det mesta talar för att Volstead sitter tidigt i front och då blir han svårslagen.

– Han har fått ett fint spår och är ju också ruggigt bra så visst måste han ha bra chans här. Han har gått sina rutinjobb efter senaste starten och det finns inget att anmärka på. Nu kommer han bara att gå barfota fram men det har fungerat bra tidigare, säger Marcus Schön.

Låset

1 Bålsta Palema (V64-3) har gjort det mycket bra i sina två starter och i debuten var han bara knappt slagen efter att han avslutat 1.13 sista varvet. Senast gjorde han debut bakom startbilen och bara blåste till ledningen då. Via 1.13 sista 700 var han sedan helt överlägsen. Med den startsnabbhet han visade senast ska han ha bra chans att hålla ledningen från innerspåret. I den positionen blir han helt klart inte lätt att plocka ned.

– Han var mycket bra i debuten och senast visade han att han också kan öppna snabbt bakom bilen. Nu blir det start vecka efter vecka men det är dåligt med lopp och därför får han starta igen. Han har ett perfekt läge och även om han visade att han kan öppna snabbt är ledningen inget måste. Så fin som han har varit måste han räknas med chans igen, säger Pär Hedberg.

3 Readly Express är obesegrad i tre starter och visst är det tufft att gå emot honom i tipset, framförallt efter insatsen senast. Han fick då anfallsorder från femte utvändigt 1300 kvar och landande utvändigt ledaren 900 kvar. Segergreppet var kopplat redan i sista sväng och han tågade undan till en mycket enkel seger via 13,5 sista varvet. Läget är perfekt men Readly Express har inte visat några direkta startsnabba takter. Han har dock visat att han kan göra jobbet själv och Jorma Kontio är nog inte rädd för dödspositionen. Sen är frågan om han är stark nog att plocka ned Bålsta Palema den tunga vägen.

 Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemförslag:

V64-1: 2 Smilin Eli (5-6)
V64-2: 2,3,4,5,7,9 (6-8)
V64-3: 1,3 (11-8)
V64-4: 1,4,5,8,9,10,11,12,13,14 (2-3)
V64-5: 3 Volstead (8-4)
V64-6: 1,7,10,12,14 (11-6)

600 rader/kronor