V64-tips Bollnäs 14 augusti


V64-tips Bollnäs 14 augusti

Spikarna:

V64-1: Norske tränaren Öystein Tjomsland har dragit igång sin filialverksamhet på Wolmsta Gård utanför Sundsvall och 7 Tekno Odin gör fin reklam för verksamheten. Att det är en topphäst bland kallbloden är inget nytt men han har verkligen sett lite extra löpglad och fin ut på slutet. Här står han en bit ut på vingen men det betyder knappast något. Motståndet är enkelt för Tekno Odin och vi tror att han vinner även om han skulle få svar och bli kvar utvändigt om ledaren. Han känns mycket svårslagen och vi spikar utan minsta tvekan.
Han har varit bra hela sommaren och verkar trivas fint efter flytten till Wolmsta, träningsförhållandena där är mycket fina. Formen är väldigt god och han är pigg och rejält på alerten. Det verkar som att han blir bättre och bättre och normalt ska det vara en bra chans. Det blir inga ändringar utan han går precis som senast, säger Öystein Tjomsland.

V64-6: 9 Delicious U.S. har en bra startrygg bakom startsnabbe Dragon Tooma och vi väljer därför att spika henne. Hon gick i rygg på Global Money och avgjorde säkert näst senast och hon fick aldrig chansen i Åbergs senast. Vi räknar kallt med att hon hamnar bättre till än sin tuffaste motståndare från start och sedan kan Örjan Kihlström välja när han vill avancera och kontrollera loppet.
Hon blev hängande i Åbergs senast och Örjan valde helt riktigt att backa ner i kön. Sedan gick hon ju i mål obrukad och Örjan tyckte att hon kändes jättefin. Allt är också bra efteråt. Jag hade hoppats på ett framspår så att Örjan skulle få åka riktigt fort i ledningen på Bollnäs fina bana men hon har i alla fall en bra startrygg. Nu blir det barfota runt om för första gången på länge och det är klart att jag måste tro på en bra chans, säger Daniel Redén.

V64-tips Bollnäs 14 augusti

Låset:

V64-2: Ett fint lopp för fyraåriga ston där vi tycker att en trio sticker ut lite framför övriga. Tipsettan går till 7 Demanding Sam och Daniel Redén. Den här USA-födda fyraårsmärren har gjort tre starter i Sverige och har visat att hon är lite extra för sin klass. Senast blev det en stor galopp innan start men efter det inslaget gick hon en stark upphämtning och visade full form. I starten före det var hon visserligen ganska rejält akterseglad som tvåa men höll ändå bra bakom franska toppmärren Billie de Montfort. Här är det lämpligt emot och sköter hon sig och går felfritt ska det vara en rätt så bra vinstchans.
Det var mitt fel att att hon galopperade innan start senast. Jag vände upp henne för sent och hon slog ihop. Sedan var det någon som klockade henne till 10,9/1600 och då gick hon ju förstås ännu snabbare fram till upploppsdags. Hon kan vara väldigt het och svår innan start men nu har jag i alla fall möjlighet att sätta upp henne i vingen, det har inte gått från bakspår på sistone. I loppen sköter hon sig sedan perfekt. Hon är stark så full distans ska inte vara någon nackdel. Hon bör räknas tidigt, säger Daniel Redén.
4 Centerline vann sitt försök till StoChampionatet och visade då 1.12,5 sista varvet. Hon har ett bra startspår och provas säkert mot ledningen efter en bit. Lyckas Bergharn´ komma dit kan det räcka hela vägen. Att hon inte räckte längre än till en femteplats i StoChampionatet är inte mycket att säga om.
8 Face´em övertog ledningen efter ett halvvarv i sitt kval till StoChampionatet men orkade inte över upploppet utan fick nöja sig med en fjärdeplats. Hon har inte startat efter det och formen är lite dunkel men på kapacitet måste hon trots svårt läge ändå räknas med vissa möjligheter.

Systemförslag:

V64-1: 7 Tekno Odin (8-5)
V64-2: 4,7,8 (11-1)
V64-3: 6,8,9,10 (7-4)
V64-4: 1,2,3,5,6,7,9,10,12,13,14 (11-8)
V64-5: 2,3,5,9 (7-8)
V64-6: 9 Delicious U.S. (10-3)

528 rader/kronor

 

Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75-Guiden.