V64-tips Gävle 21 augusti


V64-tips Gävle 21 augusti

Spiken:

V64-2: Ett utslagsgivande stayerlopp som närmast verkar skräddarsytt för vår spik där startspåret känns som det enda som kan oroa. Hästen har vunnit hälften av sina tio lopp över lång distans och möter såna som han närmast är skyldig att slå i felfritt lopp.
9 Speed Delicious har visat väldigt bra form efter ett litet uppehåll. Han har också visat att han hävdar sig väldigt bra över lång distans och det var väl inte det tuffaste motståndet direkt. Här blir det att köra safety från start och sedan får han plocka dom en efter en. Det blir inga ändringar utan barfota runt om igen. Han måste ha mycket bra chans felfri, säger Preben Sövik.

V64-tips Gävle 21 augusti

Sparlopp:

V64-3: Robert Bergh tränar även tipsettan i finalen av lärlingsserien E30 där Kevin Svedlund får chansen i sulkyn. Hästen utvecklades rejält när han kom till Bergh och från ledningen kan han bli svårslagen.
3 Space Photo trampade sig ganska rejält i den senaste starten och fick ta det lugnt ett tag. Nu har han jobbat bra och gick ett fint banjobb inne på Bergsåker förra veckan. Det gick väl i 19-tempo och även om han inte har hundraprocentig form så är den på god väg. Från ett bra spår får Kevin försöka köra till ledningen, det är enklaste vägen, och det måste vara en vettig chans. Det blir barfota bak igen, säger Preben Sövik.
Det känns dock givet att dubbla med segervane 8 Hollywood Maker som vunnit sex av nio lopp för ordinarie kusken Per Nilsson. För tre starter sedan kördes han i spets i V75 men fick ge sig in på upploppet sedan Ready Ribb gjort jobbet utvändigt. Senast släppte man till samma häst och gick i mål på fint sätt utan att tömmas.
Han gick bra senast och Per sa att det fanns krafter kvar, men när Ready Ribb fungerar så finns det inte mycket man kan göra. Min häst känns precis lika fin som innan i sina lätta jobb och ska hålla formen. Läget var väl inte det bästa men han är riktigt snabb ut och jag tror på hygglig chans ändå. Ännu har han faktiskt inte tryckts av från start men om det blir nu vet jag inte, Per har fria händer. Det blir inga ändringar utan skor och ett öppet huvudlag, han har fungerat så bra så vi krånglar inte till det, säger Anna Rönning.

Systemet

V64-1: 1,2,4,6,7 (3-5)
V64-2: 9 Speed Delicious (8-7)
V64-3: 3,8 (12-5)
V64-4: 1,3,13 (11-9)
V64-5: 2,3,6,11 (7-4)
V64-6: 1,4,5,7,8,11 (2-3)

720 rader/kronor

Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75-Guiden. 

Roger Sundvisson & Håkan Sundberg