V64-tips Mantorp 28 september


V64-tips Mantorp 28 september

Bästa spiken:

4 King Sir Kir (V64-2) blev tidigt en snackhäst och det handlar verkligen om en snygg modell. Han har svikit lite när han har testat hårdare motstånd men har heller inte varit som bäst i dessa starter. Senast provades han barfota runt om för första gången och bara åkte ifrån motståndet med mycket krafter kvar. Är han lika fin idag så finns det ingen motståndare som rår på honom och jag ser ingen anledning att gardera. Given spik!

V64-tips Mantorp 28 september

Låset:

10 Riff Kronos (V64-5) har bara hunnit med fem starter i år och har inte levt upp till förväntningarna. Han har dock sett uppåt ut i två starter efter långt uppehåll och inför dagens start låter det klart positivt från tränarhåll. Vi tror att han är redo för ett lite mer offensivt upplägg och då ska han ses med bra chans. Men bakspår på Mantorp är lurigt och i spets tror vi att 7 Alvena Pele sitter, som har visat toppform i de senaste starterna. Han är egentligen en sprinter men det finns stor chans att han får maska bort en del av det här loppet och han gynnas av ett kort upplopp. Känslan är att Riff Kronos tar sig förbi sista biten men det känns tryggt med två hästar.
– Riff Kronos gjorde det bra senast, det gick väldigt fort till slut och han kan inte springa mycket fortare. Var väldigt taggad då han gick på slingan i torsdags och det känns som att den rätta formen börjar infinna sig. Han står lite på tur och kan blåsa till dem med rätt resa, säger Admir Zukanovic.

V64-tips Mantorp 28 september

Dragen:

4 Reina la Caballo (V64-1) har två lopp i kroppen efter vila och är normalt sett en stark avslutare. Det finns lite frågetecken kring favoriterna då 1 Drogba Bob riskerar att bli över från start, 2 King City vinner väl inte ihjäl sig även om motståndet har varit tufft och 6 Orizzonte Trio svek senast. Förvisso gynnas Orizzonte Trio av kort distans den här gången men vi litar inte på honom och Reina la Caballo kan få en fin resa i andraspår. Lyckas han få lite draghjälp och får spara speeden till 300 kvar så kan skrällen vara ett faktum.
– Orrizonte Trio blev det fel för senast, det var full fart hela vägen och han fick aldrig riktigt vila. Han har tränat på som vanligt efter det och känns lika fin som tidigare. Han är bäst över kort distans, jag hoppas att han ska kunna nå ledningen och då bör han vara långt framme, säger Admir Zukanovic.

9 No Gelt Face (V64-4) visade i våras att han duger i V75 och med ett lopp i kroppen efter vila tror vi att toppformen börjar närma sig. Han möter några skapliga hästar men det är inget motstånd som skrämmer och från ett perfekt andraspår bör han kunna hitta en vettig position. Med lite ryggar under slutvarvet kan han fälla många och jag blir inte förvånade om han visar sig starkast över upploppet.

Systemförslag:

Avd1: 1,2,4,6,9 (7-10)
Avd2: 4 King Sir Kir (9-2)
Avd3: 1,2,4,5,7,9 (8-3)
Avd4: 3,7,9 (11-13)
Avd5: 7,10 (8-2)
Avd6: 4,5,7 (9-3)

V6 – Spelar enbart i sexrättspotten!

540 rader/kronor