V64-tips Kalmar 2 oktober


V64-tips Kalmar 2 oktober

Bästa spiken:

3 October Kronos (V64-1) kommer väl aldrig att bli någon sköntravare och han har återkommande fräschörproblem. Men kapaciteten är det inga fel på och han höll bra utvändigt om Rite on Win i första starten efter vila. Med det loppet i kroppen bör han vara förbättrad och vi tror på tidig ledning där han trivs allra bäst. Han bör sedan få bestämma lite och han bör ses med bra segerchans.

V64-tips Kalmar 2 oktober

Låset: 

7 Global Respons (V64-4) var visserligen ute i lite enklare sällskap senast men var riktigt bra. Han körde sig till ledningen efter 600 meter och via 12,5 sista varvet blev segern mycket enkel. Han hade inte startat sedan mars och är knappast sämre med loppet i kroppen. Lång distans visade han senast att han inte har några problem med och det känns som Stefan Persson kommer söka sig till frontposition i ett tidigt skede. I spets blir han helt klart inte lätt att slå men vi väljer ändå att dubbla systemet med 11 Twin’s Fairytale.
Twin’s Fairytale har bara startat sporadiskt under året och han hade också haft en liten paus inför senaste starten. Han gjorde en fullt godkänd insats och han går nog också framåt rejält med det loppet i kroppen. Han har nu dubbla tillägg men då det handlar om lång distans är vi lite inne på att det ändå kan lösa sig ganska bra med positionerna. Twin’s Fairytale har mer hårdhet och utan strul på vägen kan hans styrka fälla avgörandet.

Intervjuer:

– 1 Chiperoo (V64-5) hade varit ifrån lite inför senaste starten och var inte alls hårt vässad. Det är inget att säga om att hon blev lite trött sista biten. Hon bör gå framåt med loppet och hon känns också fin i träningen. Läget är perfekt och hon är startsnabb. Hon ska kunna vara med i segerstriden och det blir barfota runt om, säger Sebastian M Nilsson.

2 Lord Brodde (V64-5) har också fått en liten paus efter derbykvalet men har tränat på fint. Motståndet är väl lite enklare nu och jag hoppas vi kan vara med och segerstrida. Läget är bra och han kan också öppna hyfsat. Han går som vanligt barfota runt om, säger Joakim Lövgren.

Systemförslag:

Avd1: 2 October Kronos (6-1)
Avd2: 1,2,4,7 (8-3)
Avd3: 1,4,5,8 (10-7)
Avd4: 7,11 (2-9)
Avd5: 1,2,4,9,10,12 (6-3)
Avd6: 2,6,7 (5-9) 

576 rader/kronor

Fullständig ranking och fler intervjuer hittar du i veckans nummer av V75 Guiden.