V64-tips Östersund 9 oktober


V64-tips Östersund 9 oktober

Spiken

8 Tangen Piril har vunnit sex av elva starter och var tvåa från dödens i Kriteriet för fyra starter sedan. Han avslutade starkt som trea senast men hade en alltför tuff uppgift den gången. Han stod 80 meter bakom vinnaren Ängsrappen och nu är det bara 20 meter. Startfältet är litet och han bör runda till seger.
– Han gick jättebra senast och han har tränat fortsatt bra därefter. Nu ser uppgiften mycket bättre ut än senast och han har bra segerchans, säger Jimmy Jonsson.

V64-tips Östersund 9 oktober

Lås ett

5 Rekord Amok (V64-2) var bra vid två segrar i juni men sämre näst senast. Han avslutade bra från tredje invändigt senast. Han var knappt besegrad men spurtade förbi kapable Salong över upploppet. Det låter positivt från tränaren och vi tror på bra chans då tuffaste motbudet har ett sämre läge.
– Han var inte bra i halsen näst senast och fick stå på penicillin och behandlas med kortison. Han fick ett snällt lopp och var bättre än vad jag trodde att han skulle vara senast. Jag hade lättat honom fram och nu kan det bli så att jag tar av bakskorna. Jag hoppas att han öppnar bättre än senast utan bakskor och det är en häst som kan hävda sig bra framöver. Han känns fin i jobben, säger Olle Carlsson.
12 Red är stark och räknas tidigt trots läget och med lärling i sulkyn. Han vann lätt med krafter kvar från ledningen näst senast och kördes fram utvändigt ledaren vid segern senast.
– Han har varit bra de tre sista starterna och tagit två raka nu. Han har tränat bra på slutet och klivit fram mycket bättre barfota runt om. I loppen har han även visat bättre inställning och han går barfota runt om igen, säger Kevin Svedlund.

Lås två

Fjolårets derbyvinnare 15 Poochai (V64-4) har varit borta ett år och gör en intressant comeback. Löper han upp till sitt kunnande blir han inte lätt att stå emot men det finns risk för ringrost och som det låter på tränaren så blir det ett försiktigt upplägg.
– Han har varit borta länge och jag har inga krav på honom över huvud taget. Jag gillar att det är lång distans för då blir det ingen stress och det är ingen risk för mjölksyra. Tanken är att göra ett par, tre lopp innan han går ner till Frankrike. Jimmy kommer att få körorder och det blir skor runt om, säger Svante Båth.
Vi dubblar systemet med 12 Rebellion som har fått ett lopp i kroppen för nye tränaren Per Linderoth. Han visade 13/1000 då och har säkert gått fram med loppet. Här kan det vara läge att ta ett tidigt initiativ för att skaka av sig favoriten.
2 Nexus Tilly fungerade fint senast när Örjan körde och han är beroende av ryggar en bit i loppen. Springer han först blir han lätt lite rullig. Vi hade gjort en del balansförändringar senast som slog väl ut så det blir lika igen. Det är hög kapacitet i honom men man får köra försiktigt både från början och till slut, säger Kevin Svedlund.

 För utförlig ranking, ytterligare analyser och flera intervjuer se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1. 8 Tangel Piril (5-7)
V64-2. 5,12 (3-6)
V64-3. 1,2,5,9,10,11,15 (4-7)
V64-4. 12,15 (5-13)
V64-5. 2,3,9,10 (4-7)
V64-6. 1,2,3,6 (9-12)

448 rader/kr