V64-tips Gävle 20 oktober


Singelstreck

6 Stein Daylight (V64-4) kördes offensivt senast men hade inte alls någon bra dag. Näst senast var han fin då han rundade allt från sjunde utvändigt via 1.12 sista varvet. Före det har han matchats i tuffa V75-lopp utan att räcka till. Kvällens uppgift ser passande ut, det har inte blivit så många starter med voltstart de senaste åren men han kan öppna. Som det ser ut så behöver nog inte Leif Witasp pricka hundraprocentigt, man borde bli släppta till ledningen utan någon större strid. Distansen klarar han och många av de värsta motbuden har tveksam form så borde han få bestämma i ledningen. Sammantaget så ser det ut som en bra chans.

5 Ajlexes Cubano (V64-5) har verkligen formen i zenit. Han övertygade vid V75-segern från ledningen i Bollnäs. Följde upp det med att svara för en mycket stark insats i V75-finalen näst senast. Trots en 08,5-öppning utvändigt ledaren och ett tufft första varv så fastnade han med krafter kvar mot mycket bra hästar. Senast fick han lägga en tuff speed i spåren mitt i loppet och det var inte så konstigt att han stumnade sista biten. Han travade ändå 13,5 sista 1400 den tunga vägen med skor på och visade fortsatt form. Han är snäppet bättre barfota men gör bra lopp även med skor. Startspåret, i suget bakom startbilen, passar perfekt och med tanke på vad han visat på slutet så borde konkurrenterna ha respekt för honom. De tuffaste motbuden har bakspår och kommer Ajlexes Cubano till spets är det en toppchans.

V64-tips Gävle 20 oktober

Sparloppet

Tre streck räcker långt i den andra avdelningen. 4 Financial Secret är bästa hästen och han har visat form vid två raka segrar i enklare sällskap. Är han lika fin igen blir han svårstoppad men från fjärdespår är det lite galopprisk och även om han går felfritt så tappar han från start. 6 Sugar Daddy är spetsfavorit och han har bättre form än raden. Senast var han med i en tuff öppning och klev sedan ut utvändigt ledaren efter ett varv och det blev lite för tufft. Får han bestämma i ledningen är det givetvis en bra chans men han ser ut att bli alldeles för stor favorit. Jag ”kryddar” systemet med skrällbudet 2 Joe Rivner (se streckvärda.

Streckvärda

6 Rico Leejs (V64-1) höll strålande från ledningen på Solvalla i april då han landade på en hög 13-tid över distansen. Hade han inte fått tuff press under vägen hade han vunnit. Femåringen har hårdhet från betydligt tuffare gäng än detta och är startsnabb. Trots att han återkommer efter paus är han ett måste på kupongen.

2 Joe Rivner (V64-2) hade vunnit om han inte galopperat vid ingången till upploppet för fyra starter sedan. Näst senast höll han bra från ledningen, såg ”klar” ut i sista sväng men stannade till då han blev lite ensam och fick ge sig sista biten. Senast fick han märkligt svar i körning om ledningen och höll mycket positivt. Formen är helt på topp och han är värd att passa.

Systemförslag


V64-1:
1,2,5,6,9 (8-4)
V64-2: 2,4,6 (8-9)
V64-3: 3,4,7,8,10 (1-9)
V64-4: 6 Stein Daylight (10-3)
V64-5: 5 Ajlexes Cubano (10-11)
V64-6: 1,3,4,5,6,8,9,10,11 (7-12)

675 rader/kr