V75-tips Åby 28 december

Publicerad

Åby bjuder på en trevlig V75-omgång som håller god sportslig klass.Vi går ut hårt och inleder med två singelstreck. Robert Bergh tar ut Nobel Amok (V75-1) efter galoppmisslyckandet på Bjerke i november och då lär hästen vara bra i ordning. Trots dubbla tillägg räknar jag med ekipaget rundar till seger. I den andra avdelningen får vi stifta bekantskap med Petri Puros talangfulle Short in Cash. Det lyser klass om den här treårige Ready Cash-sonen och trots ett trist utgångsläge tror jag att han bara är bäst!

V75-1:

13 Nobel Amok har haft ett kanonår hos Robert Bergh med nio segrar och drygt 750 000 kr intjänat. I den senaste starten, på Bjerke i mitten av november, fungerade det dock inte och det blev dubbla galopper. Återkommer nu efter ett litet tävlingsuppehåll och jag räknar kallt med att hästen är bra i ordning direkt. Dubbla tillägg är alltid tufft men det här gänget ska han normalt runda. Voltstart har fungerat väl förut och jag inleder med spik.

12 Barkeviuos Mingo kan också se tillbaka på ett toppår med bl.a. dubbla V75-vinster. Har inte startat sedan augusti och även om det knappast handlar om toppform direkt är han främste utmanare till Nobel Amok.

9 Coktail Bar har gjort ett par fina insatser i regi Lutfi Kolgjini och vinner nog lopp inom en snar framtid.

Rank A: 13 B: 12,9,5,10,2 C: 6,14,11,7,4,8,1,3

V75-2:

Det går inte annat än att tokgilla Petri Puros Ready Cash-son 8 Short in Cash! Han har gjort tre starter så här långt i karriären och vunnit i två av dem. Vid förlusten galopperade han kort efter start och tappade massor av mark. Svarade sedan för en strålande upphämtning och travade runt 1.14 i 1 900 meter utan att pressas. Senast kördes hästen till spets efter 450 meter och fick lite småpress under vägen men bara joggade undan till lätt seger med till synes gott om kräm kvar. Visst, trist läge och orutin talar emot men då jag tror att det handlar om en undantagshäst kan jag inte låta bli att spika.

7 Clay Neergård fick kämpa för att vinna senast på Skive. Gången före avslutade han 11 sista 800 men kunde inte ta ner M.T.Multo Bene. Vid segern på Jägersro (besegrade Short in Cash då) svepte han till ledningen 500 kvar och vann lätt på ett mycket bra sätt. Återstår att se om han är bra nog att besegra en felfri Short in Cash.

10 Hall of Rings är ytterligare en fin travare som vunnit två av fyra starter. Vid den ena förlusten var han dock chanslös att stå emot Short in Cash men fick göra grovjobbet utvändigt ledaren.

Rank A: 8 B: 7,10,5,1,12 C: 11,9,6,4,3,2

V75-3:

3 Erwin är en segerstaplare som är obesegrad felfri. Har tagit tre raka spetssegrar och imponerade senast då han gled undan med lätthet på en riktigt bra tid. Kan öppna snabbt och är han lika fin som senast blir han svårslagen.

6 Ibelieveinamerica har vunnit fem av sex starter hittills i karriären och vid enda förlusten var hästen inte frisk. Har två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och formkurvan pekar uppåt. Är utrustad med, vad det verkar, en härlig löpskalle och vi har inte sett botten i honom ännu.

10 Fortuna B.R. gör debut i regi Flemming Jensen. Tränades tidigare av Björn Goop men har inte startat sedan finalen av norskt stoderby då hon galopperade när hon nått fram utvändigt ledaren. I försöket höll hon mycket tappert efter en tung löpning och hon besitter tveklöst stort kunnande. Måste tas på allvar trots avsaknaden av lopp i kroppen.

1 Bigarrå har blivit bättre och bättre och har ett spännande läge här. Kan öppna snabbt och borde kunna få en fin resa i den främre träffen.

7 Lipari avslutade bra senast och kan mycket när han fungerar fullt ut. Med lite klaff kan han vara långt framme.

Rank A: 3,6,10,1,7 B: 2,4,12,11,8 C: 9,5

V75-4:

Ett öppet lärlingslopp där mycket kan hända. Snabbe 1 Mooney var fin vid segern senast då han vann smått överlägset via 12 sista 700. Skulle ha startat 13/12 men ströks då vilket oroar en aning men tränare Lövgren har säkert sin springare i ordning. Kan öppna snabbt och innerspår över kort distans känns som smaskiga förutsättningar.

4 Bravo Qira spetsade från innerspår senast och drog på i tufft tempo hela vägen (10,2 första 500 och 12,3 första varvet) men blev snöpligt upphunnen precis före mål. Insatsen var bra och det kan bli revansch den här gången.

6 Desefinado gick en snabb långsida senast men kunde inte rå på vinnaren trots en 11-avslutning sista 700. Har nu fyra raka andrapris och skor på är ett frågetecken. Ska ändå ses med vissa möjligheter och har en duktig kusk i Sandra Erikssson.

3 Toutou hängde väl mest med i V75 senast. Kan bättre än så och var duktig vid segern för fyra starter sedan då han tog ner Mooney sista biten efter att ha travat utvändigt om denne under slutrundan.

2 Aurore d'Inverne håller fin form för dagen och får Kevin Oscarsson i sulkyn.

10 Black Snapper har två raka triumfer efter tidig ledning bägge gångerna. Får anfalla bakifrån nu men kan inte nonchaleras och gynnas så klart om tempot skulle bli högt.

5 All Star Boy är inte så tokig och kan vara ett tänkbart skrällbud.

Rank A: 1,4,6,3,2,10,5 B: 11,12,9,8,7 C: -

V75-5:

Ett stolopp där 2 Swish Lane står perfekt inne i loppet och fungerar hon som senast ska det vara toppchans till en ny seger. Avslutade med vassa 1.10 sista 800 då och avgjorde säkert sista biten i bra stil vilket inte alltid är fallet vad gäller henne. Har nog siktat mot denna uppgift ett tag och att hon är bästa hästen i fältet råder det knappast någon tvekan om. Har dock problem med fräschören till och från och med tanke på det vågar vi inte lita fullt ut på henne. Dessutom måste hon ju gå med skor runt om nu och det har hon inte gjort på länge.

Stallkamraten 10 Tahays Blue Amber kommer från en imponerande seger. Är tuff och rejäl men är inte heller hon helt att lita på.

12 Litana är en snabb dam som vann plättlätt från ledningen senast. Betydligt värre uppgift nu men skulle favoriten ha en dålig dag kan hon komma in i matchen.

5 Dealwithakiss klarade inte av voltstart i onsdags. Var fin vid segern och har kunnande för att räcka långt här.

4 Edindy har gjort en start för Veijo Heiskanen och fullföljde godkänt då. Har pausat efter det och formen är något svårbedömd och skor på är ingen fördel.

6 Nouvelle Avenue var finalist i Drottning Silvias Pokal i våras. Avgjorde säkert till slut senast efter en resa mestadels utvändigt ledaren och verkar vara på väg uppåt i form.

8 Melba B.T. är ett fint sto men behöver mycket flax ifrån sitt jobbiga utgångsläge.

9 Julia Pellini var finalist i Oaks ifjol men har inte riktigt fått till det i år. Har visat lite uppåtform i de senaste starterna och skulle det stämma maximalt kan hon vara ett skrällbud.

11 Donna Donna spurtade bra senast och slinker med på systemet.

Rank A: 2 B: 10,12,5,4,6,8,9,11 C: 3,1,7

V75-6:

Fine fyraåringen 2 Nisse Roc får tipset i detta lopp över lång distans. Visade sin fina löpskalle senast när han höll undan med minsta möjliga marginal utan att vara som bäst för dagen. Perfekt läge nu och kan öppna bra. Även om han inte skulle lyckas nå ledningen av egen kraft kan han kanske få överta i ett tidigt skede. Bra chans i så fall.

10 Gomez är en lite flegmatisk herre som är under fortsatt utveckling. Övertog ledningen 1 450 kvar i ett lördagslopp senast och vann utan att vara bottnad. Hade ingen tur med löpningen i ett V75-lopp på Eskilstuna för tre starter sedan men gick i alla fall fullt godkänt in i mål. Bakspår nu som då är ingen fördel men hästen tål nog ett offensivt upplägg och kan krossa allt.

8 Wingait Erik har varit duktig i V75 på sistone. Senast blev allt fel men han agerade också segare än vanligt. Jobbigt läge här och med den senaste insatsen på näthinnan står vi över honom.

Rank A: 2,10 B: 8,4,1,3,7,5,9,11 C: 12,6

V75-7:

Ett nytt lopp över lång distans och 1 Akermann står på tur för att vinna. Fick chansen alldeles för sent senast på V75 (Juan vann loppet) men sköt till bra över upploppet och hade förmodligen varit med i striden om det hade löst sig lite tidigare. Gör allt som oftast fina insatser och avslutade t.ex. duktigt bakom Platon Face och Staro Ivy League i slutet av oktober. Kan öppna snabbt bakom bilen och känns jätteintressant här!

2 Juan var rejäl vid V75-segern senast som togs efter en rejäl tappstart. Travade 14,5/2 300 meter efter det och höll farten bäst till slut och avgjorde på styrka. Kan inte vara med från början men slipper att bli hängande från början från detta spår. Kan ta dem på råstyrka men är alltid lite sårbar då han saknar speed.

4 Hades Håleryd återkom efter lite vila senast. Fick en fin resa invändigt men galopperade bort en tätplats mitt på upploppet vilket lämnar en del frågetecken efter sig. Står annars perfekt inne penningmässigt och har vunnit över lång distans tidigare. Kan öppna raskt om kusken vill men det kan ju kosta mer än det smakar.

3 R.K.King har visat uppåtform på slutet och har visat att han fungerar väl med skor också. Kan lägga iväg rätt bra från början och är segeraktuellt på nytt.

Rank A: 1,2,4,3 B: 11,7,10,8 C: 6,12,5,9

Systemet

V75-1: 13 Nobel Amok (12-9)
V75-2: 8 Short in Cash (7-10)
V75-3: 1,3,6,7,10 (2-4)
V75-4: 1,2,3,4,5,6,10 (11-12)
V75-5: 2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3-1)
V75-6: 2,10 (8-4)
V75-7: 1,2,3,4 (11-7)

2520 rader/1260 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V64-tips till Gävle 19 januari

  Trots avsaknad av lopp så singelstreckas Young Farmer (V64-3) då uppgiften ser tilltalande ut. Reggae Hall "nödspikas" i V64-6 för att få ihop de streck jag vill ha i övriga fyra lopp.

  Tips Stefan Berglund, 2018-01-19 13:00

 • V64-tips till Åby 18 januari

  Åbytravet bjuder på en minst sagt knepig omgång. Den givna spiken lyser med sin frånvaro och jag provar att lämna Dynamite Light (V64-3) ensam på lappen. Kolgjini-hästen är bra i ljusa stunder och jag hoppas och tror på tidig ledning. Har han sedan en bra dag ska han ha goda möjligheter att hålla undan.

  Tips Lars Bostedt, 2018-01-18 11:00

 • V64-tips Örebro 11 januari

  Jorma Kontio och Manzano (V64-3) trivs bra ihop, denne bamsingen är en typisk Kontio-häst. Vi spikar och räknar åter med spets och slut. Debut för Nicklas Westerholm gör It's Showtime Zaz (V64-4) som även han singelstreckas.

  Tips Redaktionen, 2018-01-11 13:00

 • V64-tips till Romme 5 januari

  Fjolårets kuskchampion på Romme, Nicklas Westerholm, spänner sina muskler direkt första tävlingsdagen med fina hästar som Nakoda Goj och Flight Danseur. Bägge har toppchans. Bra segerchans har också Phototoy som gör första starten för Jörgen Westholm.

  Tips Redaktionen, 2018-01-05 11:00

 • V64-tips till Åby 4 januari

  Åby inleder sitt tävlingsår med en V64-omgång som inte ser alldeles lättlöst ut. Jag spelar med en spik i omgången och det handlar om Highspirit (V64-1) som gör sin andra start för Flemming Jensen och som jag tror tar spets och sedan stannar där in i mål.

  Tips Redaktionen, 2018-01-04 13:30

 • V86-tips 3 januari

  Jägersro och Solvalla är banorna för onsdagens jackpotomgång med 7,4 miljoner extra i åttarättspotten. Vi tror mycket på Darling Hornline i V86-5 och Qahar Q.C. i V86-8. Två spikar och två sparlopp är lösningen.

  Tips Tommie Åkergren, 2018-01-02 10:30

 • V64-tips till Bollnäs 22 december

  Omgången ser som helhet svår ut, därför känns det skönt att kunna luta sig mot två trygga spikar. Narold Vox (V64-1) bör vinna relativt enkelt över sin favoritdistans i V64-inledningen. Det låter mycket uppåt gällande My Dream Art (V64-3) som har bra chans att leda runt om i sin minicomeback.

  Tips Redaktionen, 2017-12-22 13:48

 • V64-tips till Boden 15 december

  Staro Liberty (V64-3) var överlägsen senast och han har kapacitet för att gå en bra bit upp i klasserna. Treåringen är bästa spiken i omgången. Comewithaflash (V64-5) som fastnade med krafter kvar senast blir vår andra spik då det inte är lättlöst i övrigt och vi behöver gardera i fyra lopp.

  Tips Redaktionen, 2017-12-15 13:11

 • Tips till V64 Åby 14 december

  Likt förra veckans V64-omgång på Åby är det tunt med hästar i flera av loppen. Jag väljer att spela med en spik i omgången på det stora spelförslaget och det handlar om fina stoet La Diva Rossi (V64-5). Hon kommer från en sämre insats men hade "felvallat" den dagen och tränaren meddelar att formen ska vara fortsatt fin. Spårade runt om för tre starter sedan och jag räknar med samma segerrecept nu.

  Tips Redaktionen, 2017-12-14 13:30

 • V64-tips Kalmar 8 december

  E3-revansch för den öppna klassen avslutar kvällen V64-omgång i Kalmar och efter Neelix uppvisning på V75 i lördags blir han svårslagen i V64-6. Johan Untersteiner sitter bakom den andra spiken i V64-5, där det ska vara bra chans att Johan sänder Northern Trick tidigt till spets.

  Tips Tommie Åkergren, 2017-12-08 13:30

 • V64-tips Romme 1 december

  Art Nökkve fick tempo i sig i ett sprinterlopp senast, det var första starten för hästen sedan augusti. På hårdhet räknar vi med att han bara är bäst, medeldistans är också en klar fördel för honom. Som vanligt på Romme har Tietz och Westerholm bra segerchanser, förra fredagen var dessa två stekheta och det kan löna sig att rygga igen…

  Tips Redaktionen, 2017-12-01 13:00

 • V64-tips Gävle 30 november

  Daniel Redén luftar megastjärnan Propulsion i ett vanligt snabblopp i Gävle och det är bara att gratulera arrangörerna. Siktet är inställt på Frankrike och Prix d'Amerique. En given spik och det är värt att nämna att torsdag är sista dagen det är tillåtet att tävla barfota innan barfotaförbudet på tre månader.

  Tips Lars Bostedt, 2017-11-30 13:00

 • V64-tips Åby 23 november

  Flemming Jensen gästar Åby på torsdag och jag litar fullt ut på den skicklige dansken och spikar både Offshore Man (V64-1) och Stud Muffin (V64-5). Det är stor jackpot ikväll och hela 8,5 miljoner kronor att spela om i sjurättspotten.

  Tips Redaktionen, 2017-11-23 13:00

 • V64-tips Umåker 10 november

  Månprinsen A.M. vann Svenskt Mästerskap på Bergsåker i augusti och ska ha bra chans att vinna sitt lopp från tillägg och vi spikar. Tand Kraft möter likvärdigt motstånd som han besegrade som storfavorit senast och blir vår andra spik.

  Tips Redaktionen, 2017-11-10 14:53

 • V64-tips Åby 9 november

  Åby bjuder på en trevlig omgång på torsdag. Photo Lavec (V64-5) var finfin i ny regi senast och jag tror på en ny seger och spikar!

  Tips Redaktionen, 2017-11-09 13:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

V64-tips Örebro 11 januari

1 kommentar

jimmi: Att man spika de två första favoriter de lika bra att man stå över

Artikelkommentarer