V86-tips 3 januari

Publicerad

Jägersro och Solvalla är banorna för onsdagens jackpotomgång med 7,4 miljoner extra i åttarättspotten. Vi tror mycket på Darling Hornline i V86-5 och Qahar Q.C. i V86-8. Två spikar och två sparlopp är lösningen.

V86-1:

Endast sju startande i den inledande V86-avdelningen. 3 Amour du Coglais har fått tre lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och verkar vara tillbaka i samma fina form som han hade i våras. I senaste starten höll han upp ledningen från innerspåret och trots tufft tempo hela vägen (08,8 första 500 och 11,2 första rundan) blev segern enkel till slut. Att det handlar om full väg den här gången är inget bekymmer och hästen är kvick från början. Med likaledes snabbe Dragster på utsidan om sig är han vår spetsfavorit och från den positionen ska det vara en bra segerchans.

4 Dragster vann i Belgien i sin näst senaste start och tog sig förbi Clemenza Am den sista biten då. Senast var det Vincennes som gällde men det hela slutade med en galopp i slutsvängen utan chans på någon framskjuten placering. Nu är Roger Malmqvists fina häst åter på hemmaplan och i ett sådant här lopp måste han såklart räknas tidigt. Är som bekant mycket startsnabb men med Amour du Coglais invändigt kan det bli svårt att ta sig förbi denne. Omöjligt är det dock inte men samtidigt kan inledningen bli kostsam.

Den forne tyska derbyvinnaren 5 Ferrari Kievhitshof gör sitt tredje framträdande för Johan Untersteiner. I debuten blev det en plötslig galopp 850 kvar och senast avslutade hästen godkänt från tredje utvändigt och nådde sånär fram till vinnande Melba B.T. Med dessa lopp innanför västen borde formkurvan peka uppåt och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta den här gången.

A: 3,4,5 B: 6,2,1 C: 7

V86-2:

6 Putinthepower är under stadig utveckling och blir bättre för varje lopp. Spurtade bra bakom en överlägsen vinnare näst senast och sträckte på sig från ledningen på ett bra sätt senast. Segermarginalen var inte speciellt stor men det var nog lättare än vad det såg ut för Kaj Widell pressade honom aldrig. Från springspår kan det bära av till ledningen igen och då är han hästen för övriga att slå.

5 Digital Promise vann ett billigt lopp från ledningen för fyra starter sedan men visade härlig styrka då hon avgjorde den tunga vägen på ett krävande underlag vid senaste segern. Efter det har det blivit två raka galopper, näst senast såg hon laddad ut som fastlåst då hon gick över i fel gångart i början av upploppet. Hon har klarat snäva startspår i voltstart tidigare och dyker upp i striden felfri.

1 Yankee Boy klättrade i ryggar över upploppet senast, det norska huvudlaget var oryckt och det fanns gott om krafter kvar. Han gick bra efter galoppen näst senast och formen är riktigt bra. Han har spetsat från innersspår tidigare och är garanterad en fin resa.

10 Inertial tävlar godkänt men agerar aningen trögt, trillar bara poletten ner kan han få ett riktigt bra år. Han har blivit tempotorsk de två senaste starterna och formen är bättre än raden. Står lite tufft till med tillägg nu men det är inte så många att runda och han är ett tidigt streck.

9 Eurythmic Sisu var duktig i Breeders'-semifinalen för tre starter sedan och såg inte helt tom då han galopperade i sista sväng i finalen. Han går ner i klass nu och kan spurta ner allt bara man får rätt draghjälp.

4 Campbell Seabrook fick kämpa för att hålla ledningen vid segern i september. Avgjorde efter ett tidigt avancemang utvändigt ledaren senast och visade form. Är knappast spetsaktuell från ett fjärdespår men är en av flera med chans.

A: 6,5,1 B: 10,9,4 C: 2,3,7,8

V86-3:

Ett lopp över lång distans som inte håller någon högre klass. 6 Batman Godiva var ju trea i treåringseliten under elitloppshelgen ifjol och står för klassen i gänget. Senast avslutade han godkänt via 12,5 sista 800 utan att vara segerfarlig. Hade inte startat sedan mitten av oktober före det då han enkelt spurtade ner Super War Horse via 11,5 sista 400 och lär vara ytterligare förbättrad till den här starten. Gör visserligen debut över lång distans men måste ses med mycket goda möjligheter i detta gäng.

5 Valentin återkommer efter lång tävlingsfrånvaro och formen är givetvis svårbedömd. Gick annars bra i våras och var bl.a. trea i ett V75-lopp på Halmstad där han fullföljde bra (10,5 sista 800) bakom vinnande Malkin. Passar bra på distansen då styrkan är hans vapen och trots avsaknaden av lopp i kroppen kan han inte räknas bort.

7 Visone Jet är en svårbedömd italienare. Gjorde debut för Jerry Riordan senast men galopperade bort sig efter 300 meter och vi fick ingen värdemätare på var han står.

4 Aqua de Vie avslutade godkänt senast och hade en del sparat som fastlåst för tre starter sedan i ett lopp som Kash Brodda vann. Står bra inne i loppet (fördel ston i den här propositionen) och kan tänkas vid gardering av loppet.

9 Werdelin gjorde det bra i monté under fjolåret och vann fyra lopp. Senast var han dock ute i ett sulkylopp och hängde med fullt godkänt en bit bakom vinnande Tudor Kronos. Är mer stark än snabb och gynnas om det skulle bli fart på loppet.

A: 6,5 B: 7,4,9,3,2,8 C: 12,11,1,10 

V86-4:

Väldigt ojämn klass klass på loppet med en riktigt bra häst och bara i stort sett en kvartett som kan utmana. 9 Sigel Garline har verkligen hittat stilen och tagit tre raka segrar den tunga vägen på ett imponerande sätt. Femåringen håller ihop travet betydligt bättre numera än vad han gjorde i inledningen av karriären. Det var långtifrån perfekt i kurvorna senast men att plocka ner en så pass bra häst som Velasquez Gar på det sätt som han gjorde är det inte många i klassen som klarar av. Bakspår och stressiga 1640 meter är inte perfekta förutsättningar då han fortfarande inte är klockren i aktionen men utan strul blir han åter svår att stå emot.

7 Coys Rain gjorde första starten som valack senast. Agerade segt då men behövde säkert loppet. Den nyblivne fyraåringen visade bra kapacitet i somras och avslutade i 11-fart ett varv i skymundan från ett hopplöst läge i en start augusti. Han har visat riktigt bra startsnabbhet, det finns en viss chans att nå ledningen trots spåret och i så fall ger han favoriten en match om segern.

4 Divine har hittat en härlig form och varit fin i två raka segrar. Har dock varit struken efter senaste starten och det kan vara lite formtapp. Stoet öppnade ganska bra för tre starter sedan och borde få en fin resa. Hon är aktuell om man tror på favoritfall.

10 Hitman Hearns vann ett billigt lopp från ledningen för tre starter sedan. Har varit lite sämre med skor i de två senaste starterna och det är lite frågetecken för formen. Han är annars bra för klassen och tänkbar vid gardering.

A: 9,7 B: 4,10,2 C: 11,3,5,1,6,8

V86-5:

3 Darling Hornline är härdad i tuffa sällskap och även om det bara blev en seger under 2017 svarade hon för flera starka insatser. Senast återkom hon efter uppehåll och avslutade då riktigt bra från svårt läge bakom Kash Brodda. Våra klockor visade 11,5 sista varvet och med tanke på att hon hade varit ifrån två månader är hon knappast sämre den här gången. Hon står bra inne på pengar i det här loppet och då hon har ett perfekt läge bör hon sitta i ett fint slagläge direkt. Motståndet känns lite enklare den här gången och vi tror på toppchans och singelstreckar Darling Hornline.

5 Silver Annie har visat toppform under hela hösten och fick utdelning senast. Hon fick då en perfekt resa i andra utvändigt och avgjorde mycket enkelt. Vid gardering är Silver Annie given på kupongen.

8 V.M.Viking Cup är en segervan dansk gäst som tog hela tio segrar under 2017. Han hade inga problem att gå undan till en säker seger på Jägersro senast och det såg ut att finnas en del sparat i målgången. Nu står han lite hårt inne på pengar och har också sämsta läget. Med den inställning han visat ska han inte nonchaleras helt.

A: 3 B: 5,8,2,7 C: 4,9,1,6

V86-6:

Ett mycket öppet och svårlöst garderingslopp där de bästa har dragit dåliga startspår. Vi ger ändå tipset till 11 Jaguar Hill som står bra inne på pengarna och han var fyra mot mycket tuffare hästar i en V75-final för tre starter sedan. Han vann lätt från ledningen efter kortare uppehåll senast och får Örjan Kihlström i sulkyn. Han tog dock förra årets tre segrar från ledningen och bör garderas från bakspår.

12 Largo har gjort bra lopp utan att vinna senaste tiden. Han lördes fram utvändigt ledaren och höll bra över lång distans senast. Ett tidigt garderingstreck trots läget. 

8 Vidivici C.C. var ute mot Rajesh Face senast och nu är det mer pasande motstånd. Han har en bra avslutning om han hittar rätt ryggar från det dåliga läget men förra årets två segrar togs utan framskor. 

5 Zoom Zoom är ingen stjärna men avslutade bra som tvåa senast och har visat att hon tävlar bra med skor. Det var enklare emot när hon vann utvändigt ledaren för tre starter sedan men från bra läge är hon inte helt borta. 

6 Illinois Sund är ett roligt skrällbud som kan bli bortglömd eftersom hon kroknade utvändigt ledaren senast. Hon avslutade bra näst senast. 

3 Nicegift C.C. har vunnit tre av de fyra senaste loppen men känns inte som ett hett segerbud i det här sällskapet men från bra läge är hon ändå streckvärd.

A: 11,12,8 B: 5,6,3,2,10,9 C: 4,7,1

V86-7:

Ett öppet och jämnt fyraåringslopp där vi ger tipset till 5 Le Vicomte som har gjort två bra lopp efter uppehåll. Senast fick han ge sig från ledningen kort före mål mot Who's Who men Le Vicomte svarade en stark insats med tanke på det besvärliga banunderlaget den dagen. Sitter inte det loppet i benen ska han ha vettig chans att inleda det nya året med seger. Han visade startsnabba takter senast och i spets kan han bli svårfångad.

Tomas Malmqvist har en trio till start som är rätt jämnbördiga. 9 Karl Sjöhammar var fin vid spetssegern för tre starter sedan men har efter det gjort bort sig med galopper. Han har visat bra kapacitet och håller han sig i rätt gångart finns han med i segerstriden. 1 Enzo de Vonnas har ännu ingen seger på 19 starter. Han satt fast med sparade krafter i den korta E3-finalen och kunnande finns för seger för fransosen. 7 Early Pactol orkade inte riktigt senast efter att ha gått den tunga vägen under slutrundan. Lite chansartat läge här men med lite klaff är han inte borta.

10 Illuminati fick ge sig mitt på upploppet från ledningen senast men svarade ändå för en fullt godkänt insats. Läget är inte optimalt men blir det bara lite körning i loppet kommer han fälla många över upploppet.

2 Chock Nock var stor favorit näst senast på Jägersro men fick ett omöjligt lopp den gången. Han har varit bra vid segrarna hemma i Danmark och från ett bra läge ska han passas tidigt.

4 Van Helsing var tidigt slagen senast och är lite svårbedömd efter den insatsen. Han har gjort jämna och bra insatser innan och ska inte nonchaleras helt.

A: 5,9 B: 10,2,1,4,7 C: 3,8,6,11

V86-8:

Ett lopp över passande lång distans för 4 Qahar Q.C. som blir stor favorit efter tre segrar i följd. Han besegrad tuffaste motståndaren Fighting Bax vid segern över lång distans näst senast trots att han fick en tyngre väg och löpningsförloppet brukar inte fälla den starke favoriten. Han är inte helt pålitlig även om han inte har galopperat så ofta för Ulf Ohlsson (4/13) som tagit sex segrar med hästen. Det blev galopp bakom bilen senast men hästen gjorde en strålande prestation och besegrade ledande Fighting Bax. Nu är det längre distans än senast och det bör bara vara galopp emot, en stor galopp.

3 Fighting Bax kunde inte besegra Qahar Q.C. trots att han tävlade barfota runt om och fick ett passande rygglopp näst senast men var nog inte helt på topp den dagen. Senast dämpade Örjan Kihlström tempot i ledningen när Qahar Q.C. hade galopperat men hästen borde ha försvarat sig bättre för att det ska gå att tro på revansch den här gången.

6 Pampalo tog sin första seger över lång distans senast och är ett tidigt bud vid favoritfall. Han har chans att nå ledningen men kan även avsluta vasst med rygglopp.

9 Brothers In Am har inte vunnit över lång distans men löpte dött lopp om andraplatsen i ett kriteriekval. Han är van vid att tävla med skor och kan vara ett bud för den som söker skräll.

10 Mellby Demon såg ut som en vinnare i ett montélopp senast men galopperade på upploppet. Han trivs bättre över kortare distans och behöver en del tur för att vinna.

A: 4 B: 3,6,9,10,2,7,12 C: 8,5,11,1

 

 

Stora systemet

V86-1: 3,4,5 (6-2)
V86-2: 1,4,5,6,9,10 (2-3)
V86-3: 5,6 (7-4)
V86-4: 7,9 (4-10)
V86-5: 3 Darling Hornline (5-8)
V86-6: 2,3,5,6,8,9,10,11,12 (4-7)
V86-7: 1,2,4,5,7,9,10 (3-8)
V86-8: 4 Qahar Q.C. (3-6)

3 x 6 x 2 x 2 x 1 x 9 x 7 x 1 = 4536 rader/1134 kronor

Lilla systemet

V86-1: 3,4,5 (6-2)
V86-2:
1,4,5,6,9,10 (2-3)
V86-3: 6 Batman Godiva
(5-7)
V86-4:
7,9 (4-10)
V86-5: 3 Darling Hornline
(5-8)
V86-6:
8,11,12 (5-6)
V86-7:
1,2,4,5,7,9,10 (3-8)
V86-8: 4 Qahar Q.C.
(3-6)

3 x 6 x 1 x 2 x 1 x 3 x 7 x 1 = 756 rader/189 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V64-tips till Gävle 19 januari

  Trots avsaknad av lopp så singelstreckas Young Farmer (V64-3) då uppgiften ser tilltalande ut. Reggae Hall "nödspikas" i V64-6 för att få ihop de streck jag vill ha i övriga fyra lopp.

  Tips Stefan Berglund, 2018-01-19 13:00

 • V64-tips till Åby 18 januari

  Åbytravet bjuder på en minst sagt knepig omgång. Den givna spiken lyser med sin frånvaro och jag provar att lämna Dynamite Light (V64-3) ensam på lappen. Kolgjini-hästen är bra i ljusa stunder och jag hoppas och tror på tidig ledning. Har han sedan en bra dag ska han ha goda möjligheter att hålla undan.

  Tips Lars Bostedt, 2018-01-18 11:00

 • V64-tips Örebro 11 januari

  Jorma Kontio och Manzano (V64-3) trivs bra ihop, denne bamsingen är en typisk Kontio-häst. Vi spikar och räknar åter med spets och slut. Debut för Nicklas Westerholm gör It's Showtime Zaz (V64-4) som även han singelstreckas.

  Tips Redaktionen, 2018-01-11 13:00

 • V64-tips till Romme 5 januari

  Fjolårets kuskchampion på Romme, Nicklas Westerholm, spänner sina muskler direkt första tävlingsdagen med fina hästar som Nakoda Goj och Flight Danseur. Bägge har toppchans. Bra segerchans har också Phototoy som gör första starten för Jörgen Westholm.

  Tips Redaktionen, 2018-01-05 11:00

 • V64-tips till Åby 4 januari

  Åby inleder sitt tävlingsår med en V64-omgång som inte ser alldeles lättlöst ut. Jag spelar med en spik i omgången och det handlar om Highspirit (V64-1) som gör sin andra start för Flemming Jensen och som jag tror tar spets och sedan stannar där in i mål.

  Tips Redaktionen, 2018-01-04 13:30

 • V75-tips Åby 28 december

  Åby bjuder på en trevlig V75-omgång som håller god sportslig klass.Vi går ut hårt och inleder med två singelstreck. Robert Bergh tar ut Nobel Amok (V75-1) efter galoppmisslyckandet på Bjerke i november och då lär hästen vara bra i ordning. Trots dubbla tillägg räknar jag med ekipaget rundar till seger. I den andra avdelningen får vi stifta bekantskap med Petri Puros talangfulle Short in Cash. Det lyser klass om den här treårige Ready Cash-sonen och trots ett trist utgångsläge tror jag att han bara är bäst!

  Tips Redaktionen, 2017-12-27 19:30

 • V64-tips till Bollnäs 22 december

  Omgången ser som helhet svår ut, därför känns det skönt att kunna luta sig mot två trygga spikar. Narold Vox (V64-1) bör vinna relativt enkelt över sin favoritdistans i V64-inledningen. Det låter mycket uppåt gällande My Dream Art (V64-3) som har bra chans att leda runt om i sin minicomeback.

  Tips Redaktionen, 2017-12-22 13:48

 • V64-tips till Boden 15 december

  Staro Liberty (V64-3) var överlägsen senast och han har kapacitet för att gå en bra bit upp i klasserna. Treåringen är bästa spiken i omgången. Comewithaflash (V64-5) som fastnade med krafter kvar senast blir vår andra spik då det inte är lättlöst i övrigt och vi behöver gardera i fyra lopp.

  Tips Redaktionen, 2017-12-15 13:11

 • Tips till V64 Åby 14 december

  Likt förra veckans V64-omgång på Åby är det tunt med hästar i flera av loppen. Jag väljer att spela med en spik i omgången på det stora spelförslaget och det handlar om fina stoet La Diva Rossi (V64-5). Hon kommer från en sämre insats men hade "felvallat" den dagen och tränaren meddelar att formen ska vara fortsatt fin. Spårade runt om för tre starter sedan och jag räknar med samma segerrecept nu.

  Tips Redaktionen, 2017-12-14 13:30

 • V64-tips Kalmar 8 december

  E3-revansch för den öppna klassen avslutar kvällen V64-omgång i Kalmar och efter Neelix uppvisning på V75 i lördags blir han svårslagen i V64-6. Johan Untersteiner sitter bakom den andra spiken i V64-5, där det ska vara bra chans att Johan sänder Northern Trick tidigt till spets.

  Tips Tommie Åkergren, 2017-12-08 13:30

 • V64-tips Romme 1 december

  Art Nökkve fick tempo i sig i ett sprinterlopp senast, det var första starten för hästen sedan augusti. På hårdhet räknar vi med att han bara är bäst, medeldistans är också en klar fördel för honom. Som vanligt på Romme har Tietz och Westerholm bra segerchanser, förra fredagen var dessa två stekheta och det kan löna sig att rygga igen…

  Tips Redaktionen, 2017-12-01 13:00

 • V64-tips Gävle 30 november

  Daniel Redén luftar megastjärnan Propulsion i ett vanligt snabblopp i Gävle och det är bara att gratulera arrangörerna. Siktet är inställt på Frankrike och Prix d'Amerique. En given spik och det är värt att nämna att torsdag är sista dagen det är tillåtet att tävla barfota innan barfotaförbudet på tre månader.

  Tips Lars Bostedt, 2017-11-30 13:00

 • V64-tips Åby 23 november

  Flemming Jensen gästar Åby på torsdag och jag litar fullt ut på den skicklige dansken och spikar både Offshore Man (V64-1) och Stud Muffin (V64-5). Det är stor jackpot ikväll och hela 8,5 miljoner kronor att spela om i sjurättspotten.

  Tips Redaktionen, 2017-11-23 13:00

 • V64-tips Umåker 10 november

  Månprinsen A.M. vann Svenskt Mästerskap på Bergsåker i augusti och ska ha bra chans att vinna sitt lopp från tillägg och vi spikar. Tand Kraft möter likvärdigt motstånd som han besegrade som storfavorit senast och blir vår andra spik.

  Tips Redaktionen, 2017-11-10 14:53

 • V64-tips Åby 9 november

  Åby bjuder på en trevlig omgång på torsdag. Photo Lavec (V64-5) var finfin i ny regi senast och jag tror på en ny seger och spikar!

  Tips Redaktionen, 2017-11-09 13:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

V64-tips Örebro 11 januari

1 kommentar

jimmi: Att man spika de två första favoriter de lika bra att man stå över

Artikelkommentarer