V86-tips 3 januari

Publicerad

Jägersro och Solvalla är banorna för onsdagens jackpotomgång med 7,4 miljoner extra i åttarättspotten. Vi tror mycket på Darling Hornline i V86-5 och Qahar Q.C. i V86-8. Två spikar och två sparlopp är lösningen.

V86-1:

Endast sju startande i den inledande V86-avdelningen. 3 Amour du Coglais har fått tre lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och verkar vara tillbaka i samma fina form som han hade i våras. I senaste starten höll han upp ledningen från innerspåret och trots tufft tempo hela vägen (08,8 första 500 och 11,2 första rundan) blev segern enkel till slut. Att det handlar om full väg den här gången är inget bekymmer och hästen är kvick från början. Med likaledes snabbe Dragster på utsidan om sig är han vår spetsfavorit och från den positionen ska det vara en bra segerchans.

4 Dragster vann i Belgien i sin näst senaste start och tog sig förbi Clemenza Am den sista biten då. Senast var det Vincennes som gällde men det hela slutade med en galopp i slutsvängen utan chans på någon framskjuten placering. Nu är Roger Malmqvists fina häst åter på hemmaplan och i ett sådant här lopp måste han såklart räknas tidigt. Är som bekant mycket startsnabb men med Amour du Coglais invändigt kan det bli svårt att ta sig förbi denne. Omöjligt är det dock inte men samtidigt kan inledningen bli kostsam.

Den forne tyska derbyvinnaren 5 Ferrari Kievhitshof gör sitt tredje framträdande för Johan Untersteiner. I debuten blev det en plötslig galopp 850 kvar och senast avslutade hästen godkänt från tredje utvändigt och nådde sånär fram till vinnande Melba B.T. Med dessa lopp innanför västen borde formkurvan peka uppåt och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta den här gången.

A: 3,4,5 B: 6,2,1 C: 7

V86-2:

6 Putinthepower är under stadig utveckling och blir bättre för varje lopp. Spurtade bra bakom en överlägsen vinnare näst senast och sträckte på sig från ledningen på ett bra sätt senast. Segermarginalen var inte speciellt stor men det var nog lättare än vad det såg ut för Kaj Widell pressade honom aldrig. Från springspår kan det bära av till ledningen igen och då är han hästen för övriga att slå.

5 Digital Promise vann ett billigt lopp från ledningen för fyra starter sedan men visade härlig styrka då hon avgjorde den tunga vägen på ett krävande underlag vid senaste segern. Efter det har det blivit två raka galopper, näst senast såg hon laddad ut som fastlåst då hon gick över i fel gångart i början av upploppet. Hon har klarat snäva startspår i voltstart tidigare och dyker upp i striden felfri.

1 Yankee Boy klättrade i ryggar över upploppet senast, det norska huvudlaget var oryckt och det fanns gott om krafter kvar. Han gick bra efter galoppen näst senast och formen är riktigt bra. Han har spetsat från innersspår tidigare och är garanterad en fin resa.

10 Inertial tävlar godkänt men agerar aningen trögt, trillar bara poletten ner kan han få ett riktigt bra år. Han har blivit tempotorsk de två senaste starterna och formen är bättre än raden. Står lite tufft till med tillägg nu men det är inte så många att runda och han är ett tidigt streck.

9 Eurythmic Sisu var duktig i Breeders'-semifinalen för tre starter sedan och såg inte helt tom då han galopperade i sista sväng i finalen. Han går ner i klass nu och kan spurta ner allt bara man får rätt draghjälp.

4 Campbell Seabrook fick kämpa för att hålla ledningen vid segern i september. Avgjorde efter ett tidigt avancemang utvändigt ledaren senast och visade form. Är knappast spetsaktuell från ett fjärdespår men är en av flera med chans.

A: 6,5,1 B: 10,9,4 C: 2,3,7,8

V86-3:

Ett lopp över lång distans som inte håller någon högre klass. 6 Batman Godiva var ju trea i treåringseliten under elitloppshelgen ifjol och står för klassen i gänget. Senast avslutade han godkänt via 12,5 sista 800 utan att vara segerfarlig. Hade inte startat sedan mitten av oktober före det då han enkelt spurtade ner Super War Horse via 11,5 sista 400 och lär vara ytterligare förbättrad till den här starten. Gör visserligen debut över lång distans men måste ses med mycket goda möjligheter i detta gäng.

5 Valentin återkommer efter lång tävlingsfrånvaro och formen är givetvis svårbedömd. Gick annars bra i våras och var bl.a. trea i ett V75-lopp på Halmstad där han fullföljde bra (10,5 sista 800) bakom vinnande Malkin. Passar bra på distansen då styrkan är hans vapen och trots avsaknaden av lopp i kroppen kan han inte räknas bort.

7 Visone Jet är en svårbedömd italienare. Gjorde debut för Jerry Riordan senast men galopperade bort sig efter 300 meter och vi fick ingen värdemätare på var han står.

4 Aqua de Vie avslutade godkänt senast och hade en del sparat som fastlåst för tre starter sedan i ett lopp som Kash Brodda vann. Står bra inne i loppet (fördel ston i den här propositionen) och kan tänkas vid gardering av loppet.

9 Werdelin gjorde det bra i monté under fjolåret och vann fyra lopp. Senast var han dock ute i ett sulkylopp och hängde med fullt godkänt en bit bakom vinnande Tudor Kronos. Är mer stark än snabb och gynnas om det skulle bli fart på loppet.

A: 6,5 B: 7,4,9,3,2,8 C: 12,11,1,10 

V86-4:

Väldigt ojämn klass klass på loppet med en riktigt bra häst och bara i stort sett en kvartett som kan utmana. 9 Sigel Garline har verkligen hittat stilen och tagit tre raka segrar den tunga vägen på ett imponerande sätt. Femåringen håller ihop travet betydligt bättre numera än vad han gjorde i inledningen av karriären. Det var långtifrån perfekt i kurvorna senast men att plocka ner en så pass bra häst som Velasquez Gar på det sätt som han gjorde är det inte många i klassen som klarar av. Bakspår och stressiga 1640 meter är inte perfekta förutsättningar då han fortfarande inte är klockren i aktionen men utan strul blir han åter svår att stå emot.

7 Coys Rain gjorde första starten som valack senast. Agerade segt då men behövde säkert loppet. Den nyblivne fyraåringen visade bra kapacitet i somras och avslutade i 11-fart ett varv i skymundan från ett hopplöst läge i en start augusti. Han har visat riktigt bra startsnabbhet, det finns en viss chans att nå ledningen trots spåret och i så fall ger han favoriten en match om segern.

4 Divine har hittat en härlig form och varit fin i två raka segrar. Har dock varit struken efter senaste starten och det kan vara lite formtapp. Stoet öppnade ganska bra för tre starter sedan och borde få en fin resa. Hon är aktuell om man tror på favoritfall.

10 Hitman Hearns vann ett billigt lopp från ledningen för tre starter sedan. Har varit lite sämre med skor i de två senaste starterna och det är lite frågetecken för formen. Han är annars bra för klassen och tänkbar vid gardering.

A: 9,7 B: 4,10,2 C: 11,3,5,1,6,8

V86-5:

3 Darling Hornline är härdad i tuffa sällskap och även om det bara blev en seger under 2017 svarade hon för flera starka insatser. Senast återkom hon efter uppehåll och avslutade då riktigt bra från svårt läge bakom Kash Brodda. Våra klockor visade 11,5 sista varvet och med tanke på att hon hade varit ifrån två månader är hon knappast sämre den här gången. Hon står bra inne på pengar i det här loppet och då hon har ett perfekt läge bör hon sitta i ett fint slagläge direkt. Motståndet känns lite enklare den här gången och vi tror på toppchans och singelstreckar Darling Hornline.

5 Silver Annie har visat toppform under hela hösten och fick utdelning senast. Hon fick då en perfekt resa i andra utvändigt och avgjorde mycket enkelt. Vid gardering är Silver Annie given på kupongen.

8 V.M.Viking Cup är en segervan dansk gäst som tog hela tio segrar under 2017. Han hade inga problem att gå undan till en säker seger på Jägersro senast och det såg ut att finnas en del sparat i målgången. Nu står han lite hårt inne på pengar och har också sämsta läget. Med den inställning han visat ska han inte nonchaleras helt.

A: 3 B: 5,8,2,7 C: 4,9,1,6

V86-6:

Ett mycket öppet och svårlöst garderingslopp där de bästa har dragit dåliga startspår. Vi ger ändå tipset till 11 Jaguar Hill som står bra inne på pengarna och han var fyra mot mycket tuffare hästar i en V75-final för tre starter sedan. Han vann lätt från ledningen efter kortare uppehåll senast och får Örjan Kihlström i sulkyn. Han tog dock förra årets tre segrar från ledningen och bör garderas från bakspår.

12 Largo har gjort bra lopp utan att vinna senaste tiden. Han lördes fram utvändigt ledaren och höll bra över lång distans senast. Ett tidigt garderingstreck trots läget. 

8 Vidivici C.C. var ute mot Rajesh Face senast och nu är det mer pasande motstånd. Han har en bra avslutning om han hittar rätt ryggar från det dåliga läget men förra årets två segrar togs utan framskor. 

5 Zoom Zoom är ingen stjärna men avslutade bra som tvåa senast och har visat att hon tävlar bra med skor. Det var enklare emot när hon vann utvändigt ledaren för tre starter sedan men från bra läge är hon inte helt borta. 

6 Illinois Sund är ett roligt skrällbud som kan bli bortglömd eftersom hon kroknade utvändigt ledaren senast. Hon avslutade bra näst senast. 

3 Nicegift C.C. har vunnit tre av de fyra senaste loppen men känns inte som ett hett segerbud i det här sällskapet men från bra läge är hon ändå streckvärd.

A: 11,12,8 B: 5,6,3,2,10,9 C: 4,7,1

V86-7:

Ett öppet och jämnt fyraåringslopp där vi ger tipset till 5 Le Vicomte som har gjort två bra lopp efter uppehåll. Senast fick han ge sig från ledningen kort före mål mot Who's Who men Le Vicomte svarade en stark insats med tanke på det besvärliga banunderlaget den dagen. Sitter inte det loppet i benen ska han ha vettig chans att inleda det nya året med seger. Han visade startsnabba takter senast och i spets kan han bli svårfångad.

Tomas Malmqvist har en trio till start som är rätt jämnbördiga. 9 Karl Sjöhammar var fin vid spetssegern för tre starter sedan men har efter det gjort bort sig med galopper. Han har visat bra kapacitet och håller han sig i rätt gångart finns han med i segerstriden. 1 Enzo de Vonnas har ännu ingen seger på 19 starter. Han satt fast med sparade krafter i den korta E3-finalen och kunnande finns för seger för fransosen. 7 Early Pactol orkade inte riktigt senast efter att ha gått den tunga vägen under slutrundan. Lite chansartat läge här men med lite klaff är han inte borta.

10 Illuminati fick ge sig mitt på upploppet från ledningen senast men svarade ändå för en fullt godkänt insats. Läget är inte optimalt men blir det bara lite körning i loppet kommer han fälla många över upploppet.

2 Chock Nock var stor favorit näst senast på Jägersro men fick ett omöjligt lopp den gången. Han har varit bra vid segrarna hemma i Danmark och från ett bra läge ska han passas tidigt.

4 Van Helsing var tidigt slagen senast och är lite svårbedömd efter den insatsen. Han har gjort jämna och bra insatser innan och ska inte nonchaleras helt.

A: 5,9 B: 10,2,1,4,7 C: 3,8,6,11

V86-8:

Ett lopp över passande lång distans för 4 Qahar Q.C. som blir stor favorit efter tre segrar i följd. Han besegrad tuffaste motståndaren Fighting Bax vid segern över lång distans näst senast trots att han fick en tyngre väg och löpningsförloppet brukar inte fälla den starke favoriten. Han är inte helt pålitlig även om han inte har galopperat så ofta för Ulf Ohlsson (4/13) som tagit sex segrar med hästen. Det blev galopp bakom bilen senast men hästen gjorde en strålande prestation och besegrade ledande Fighting Bax. Nu är det längre distans än senast och det bör bara vara galopp emot, en stor galopp.

3 Fighting Bax kunde inte besegra Qahar Q.C. trots att han tävlade barfota runt om och fick ett passande rygglopp näst senast men var nog inte helt på topp den dagen. Senast dämpade Örjan Kihlström tempot i ledningen när Qahar Q.C. hade galopperat men hästen borde ha försvarat sig bättre för att det ska gå att tro på revansch den här gången.

6 Pampalo tog sin första seger över lång distans senast och är ett tidigt bud vid favoritfall. Han har chans att nå ledningen men kan även avsluta vasst med rygglopp.

9 Brothers In Am har inte vunnit över lång distans men löpte dött lopp om andraplatsen i ett kriteriekval. Han är van vid att tävla med skor och kan vara ett bud för den som söker skräll.

10 Mellby Demon såg ut som en vinnare i ett montélopp senast men galopperade på upploppet. Han trivs bättre över kortare distans och behöver en del tur för att vinna.

A: 4 B: 3,6,9,10,2,7,12 C: 8,5,11,1

 

 

Stora systemet

V86-1: 3,4,5 (6-2)
V86-2: 1,4,5,6,9,10 (2-3)
V86-3: 5,6 (7-4)
V86-4: 7,9 (4-10)
V86-5: 3 Darling Hornline (5-8)
V86-6: 2,3,5,6,8,9,10,11,12 (4-7)
V86-7: 1,2,4,5,7,9,10 (3-8)
V86-8: 4 Qahar Q.C. (3-6)

3 x 6 x 2 x 2 x 1 x 9 x 7 x 1 = 4536 rader/1134 kronor

Lilla systemet

V86-1: 3,4,5 (6-2)
V86-2:
1,4,5,6,9,10 (2-3)
V86-3: 6 Batman Godiva
(5-7)
V86-4:
7,9 (4-10)
V86-5: 3 Darling Hornline
(5-8)
V86-6:
8,11,12 (5-6)
V86-7:
1,2,4,5,7,9,10 (3-8)
V86-8: 4 Qahar Q.C.
(3-6)

3 x 6 x 1 x 2 x 1 x 3 x 7 x 1 = 756 rader/189 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

 • V75-tips Charlottenlund 26 augusti

  V75 Summer Heat avslutas i Danmark där det är dags för derbyt. Omgången håller hög sportslig klass och hemmatränare Steen Juul är i huvudrollen med ett par riktigt heta vinstchanser.

  Tips Redaktionen, 2018-08-24 12:20

 • V75-tips Jarlsberg söndag 8 juli

  Det bjuds på bra sport då Jarlsberg kör V75 på söndag och huvudloppet är Ulf Thoresen Grand International som avslutar omgången. Loppet håller mycket hög klass och vi ger tipset Stig H Johanssons Diamanten men garderar med ytterligare fem hästar. I V75-2 återfinns vår första spik där Forever Peace har imponerat i två raka och från ett perfekt läge ska han ha toppchans. Vi spikar även Peter Untersteiners Generaal Bianco i V75-6 trots att han dragit sämsta läget.

  Tips Redaktionen, 2018-07-06 14:00

 • V64-tips till Lindesberg 15 juni

  Lars D Carlsons fina sto Order By Heaven (V64-1) gillade vi verkligen intrycket på i årsdebuten, hon spikas i V64-inledningen då hon har en mycket passande uppgift framför sig. Loppen håller bra klass denna fredagskväll och Draft One (V64-4) hoppas vi kunna få till spets, väl där ligger årets första seger öppen för Kent Knutssons fine fux!

  Tips Redaktionen, 2018-06-15 13:00

 • V64-tips Östersund 8 juni

  Mariluck har varit svårslagen på sin nya hemmabana sedan hon flyttade till Oscar Berglunds stall. Stoet gör sin tredje start i Östersund och vi tror att det är bra chans till tredje segern och spikar. Rofstad Odin har vunnit sina fyra senaste starter och är given tipsetta i sitt lopp.

  Tips Redaktionen, 2018-06-08 12:30

 • V64-tips Bollnäs 7 juni

  Jackpot och en hel del extra pengar i sexrättspotten. Omgången innehåller hela tre kallblodslopp och två av dessa löser vi med tvåhästarslås. Vi avslutar med en fräck spik.

  Tips Anders Nordqvist, 2018-06-07 12:30

 • V86-tips Kalmar 6 Juni

  Det är spelstopp 19:20 när Kalmar kör V86-tävlingar på nationaldagen. Vi spelar med två spikar. Uappa di Azzurra (V86-5) vann mot liknande motstånd senast och jagar tredje raka montésegern. Celsius Evo (V86-8) möter några lovande fyraåringar men kan vara tuffast från ett passande startspår.

  Tips Redaktionen, 2018-06-05 14:00

 • V64-tips Kalmar 4 maj

  Tyvärr är det tunna fält i Kalmar denna fredags V64-omgång och inget av loppen blev fulla. Spiken, Joie au Coeur H.C., i V64-2 har varit klart förbättrad i sina två senaste starter och har toppchans att leda runt om.

  Tips Redaktionen, 2018-05-04 13:30

 • V64-tips Åby 3 maj

  Omgången ser intressant ut där Explosive Merlot ska ha bra chans att krossa allt i V64-inledningen. Andra spiken återfinns i V64-5 där Sun Esterel med två lopp i kroppen ska ha en bra chans.

  Tips Tommie Åkergren, 2018-05-03 13:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Travspelskola för alla

72 kommentarer

ILLUMINATI ORDER 666: Hälsningar från STORA ILLUMINATI-BESTÄLLNINGEN till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i ILLUMINATI-ORDEN där du kan återvinna dina...

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842