V64-tips till Åby 8 februari


V64-tips till Åby 8 februari

Spikarna

4 Eldorado Mearas (V64-2) är en fin fyraåring som inledde med två raka men som åkte på pumpen senast. Han höll ändå fullt godkänt efter att ha fått trava utvändigt utan rygg i princip hela vägen, detta utan att vara som bäst för dagen. Gången före avgjorde han på ett bra sätt från dödens efter en 14-runda till slut. Motståndet ser överkomligt ut och att det handlar om debut bakom bilen är inget som oroar då hästen ger ett klokt och förnuftigt intryck. Spik!
– Han var lite sämre senast, lite entömd, och han har blivit uppfräschad efter det. Jag hoppas och tror att han är på fötter igen och det verkar vara en klart vettig häst tycker jag. Näst senast vann han ju från dödens och då var det lite plus i kanten. Bilen testar vi innan tävlingarna men han verkar förnuftig av sig. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

V64-3 är ett lärlings- och ungdomslopp där Peter Untersteiners 11 Magic Happens står för klassen i gänget. Efter ett struligt fjolår har man tagit ny sats med hästen och bytt miljö. Träningsrapporten går i dur och jag väljer att spika även den här Untersteiner-hästen. Visst talar tävlingsuppehåll, bakspår och tidigare strul emot men löper han bara upp till i närheten av sitt kunnande får övriga svårt att rå på honom.
– Vi har bytt miljö med honom och han är på gården nu. Vi började om från början och han verkar må bra av det. Han är väl förberedd och borde gå bra direkt och han har faktiskt gått tre banjobb med ett 22-jobb som snabbast inför detta. Det är upp till bevis nu men det är som ett tränarbyte inom stallet med ny skötare och nytt träningsupplägg. Han blev inte vad jag trodde ifjol men det var en massa skavanker och framför allt halsen som krånglade. Det är inte aktuellt med några ändringar jämfört med tidigare starter, säger Peter Untersteiner.

För ytterligare analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75Guiden.

 

Systemet

V64-1. 1,4,6,7,8 (5-2)
V64-2. 4 Eldorado Mearas (3-10)
V64-3. 11 Magic Happens (9-4)
V64-4. 2,4,5,10,14 (1-6)
V64-5. 1,3,6 (4-8)
V64-6. 1,5,6,7,8,9,10,11,12 (3-4)

675 rader/kr

Av Ola Ekenberg