V64-tips Åby 22 februari

Publicerad

Proffsige Niclas Benzon rattar Tommy Karlstedts Ronzon Face i ett amatörlopp (V64-4) och jag tror på spets-och-slut för ekipaget. Samma segerrecept tror jag det blir för danska Bella Tinghöj i den avslutande V64-avdelningen och med dessa spikar hoppas jag att lösa V64-gåtan.

Spikarna:

V64-4: En trio sticker ut lite extra i detta amatörlopp men jag väljer att ta ställning och spikar 2 Ronzon Face. Han galopperade förvisso dubbelt i V75 senast men trivdes inte med banan som var lite för hård för att passa honom. Gick fort efter den andra galoppen och någon fara med formen är det inte och det här är en häst som borde ha en hel del pengar att tjäna framöver. Det låter bra från tränare Karlstedt och i Niclas Benzons trygga händer ska det vara bra chans till spets-och-slut och att det handlar om full distans är inget som oroar nämnvärt.
– Min känsla är att banorna har varit lite för hårda helt enkelt och därav galopperna på slutet. Jag körde jobb med honom i måndags och kändes pigg och spänstig, det var bra tryck i honom. Uppgiften ser vettig ut men det var ett par bra hästar med. Jag körde inte en meter på honom senast och ändå spetsade han med lätthet så han är fruktansvärt startsnabb och full väg tror jag inte ska spela någon roll. Han har startat över 2140 meter en gång för mig och satt fast i rygg ledaren då och kändes morsk hela vägen. Om banan blir hård får vi hjälpa honom lite balansmässigt, men annars blir det inga ändringar, säger Tommy Karlstedt.
 
V64-6: En spårtrappa för ston avslutar och jag är inne på att 6 Bella Tinghöj kan vara vinnaren. Hon öppnade snabbt till ledningen senast och gick undan ganska enkelt när det norska huvudlaget som hon utrustats med rycktes. Bör ha vettiga möjligheter att hitta till spets igen och väl där ska hon slås och det danska stoet blir mitt andra spikförslag i omgången.
 
 

Sparloppet:

Ett sprinterlopp inleder V64-omgången. 4 Tapiro Jet kunde inte haka på Highspirit till slut senast men svarade ändå för en fullt godkänd insats. Var bra vid en lätt spetsseger för tre starter sedan och duktig som tvåa bakom Highspirit på en 11,5-tid gången före det. Är rask från början och ska ses med bra chans att leda detta hela vägen.
Han var bra senast och jag var nöjd med honom. Han var lite segare gången före men det var positivt senast och jag hoppas att det blir lika positivt på torsdag. Han känns fin i träningen och jag tror att han har bra chans att leda detta runt om. Inga ändringar, säger Admir Zukanovic.
5 Tonicetobetrue var godkänd i ett stayerlopp senast men har mera passande förutsättningar den här gången. Kan också öppna riktigt snabbt och körande Jeppe Juel lär nog prova en bit från början även om det kan bli svårt att nå spets av egen kraft. Måste hur som helst räknas tidigt.
7 Silver Annie fullföljde bra in i mål senast via 11,5 sista 500 bakom vinnande Falk on Hill och gör allt som oftast starka prestationer. Skulle ovan nämnda duo köra mot varandra från start kan hon komma in i matchen till slut. Hon är värd ett streck i mina ögon.
 

För ytterligare analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1. 4,5,7 (2-3)
V64-2. 1,2,3,4,5,7 (6-9)
V64-3. 1,2,3,5,6,7,9 (8-4)
V64-4. 2 Ronzon Face (5-9)
V64-5. 1,2,4,5,7 (3-6)
V64-6. 6 Bella Tinghöj (10-5)

630 rader/kr

Av Ola Ekenberg

 

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

 • V75-tips Charlottenlund 26 augusti

  V75 Summer Heat avslutas i Danmark där det är dags för derbyt. Omgången håller hög sportslig klass och hemmatränare Steen Juul är i huvudrollen med ett par riktigt heta vinstchanser.

  Tips Redaktionen, 2018-08-24 12:20

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Travspelskola för alla

73 kommentarer

Kelvin Ericksson: Hello, We are a professional Cyber Tech credit team with a large ring around the globe infected with more than 3 million debit malware and skimmers, we get a blank ATM card and load them with a lot...

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842