V86-tips Kalmar 6 Juni

Publicerad

Det är spelstopp 19:20 när Kalmar kör V86-tävlingar på nationaldagen. Vi spelar med två spikar. Uappa di Azzurra (V86-5) vann mot liknande motstånd senast och jagar tredje raka montésegern. Celsius Evo (V86-8) möter några lovande fyraåringar men kan vara tuffast från ett passande startspår.

V86-1
3 Keycard
12 Mulligan
6 Sharp Dream
-------------------
10 Gunell Palema
5 Letizia
2 Am I Wrong
1 Ibiza Nalan
8 Diora Sound
9 Anna
11 Panz Doubletrouble
4 Pearl Face
7 Kickans Girl

Analys: Ett stolopp som håller rätt bra kvalitet. Vi provar att klara oss vidare med tre markeringar och plockar med en från varje volt. Tipset till 3 Keycard från ett bra läge. Kan Veijo Heiskanen köra sig till ledningen springer Keycard fort och kan bli svår att nå ifatt. I den senaste starten kom hon inte till från en position en bit ner i fältet men för tre starter sedan, i ett V75-lopp på Färjestad, kördes hon till spets efter 650 meter och drog undan till vinst i imponerande stil.

- Läget kunde inte vara bättre och hon är snabb iväg. Jag testar för ledningen och där trivs hon bra, det går inte att ta upp henne utan hon drar på och sköter sig själv. Senast gick hon helt okej bakifrån och hon hade vilat före det så hon borde vara lite bättre nu. Det blir åter barfota runt om och jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

12 Mulligan står för klassen i loppet. Hon gick bra som tvåa i årsdebuten på Charlottenlund och nådde sånär ikapp vinnande tyska hästen Goldy Stardust efter en pigg invändig avslutning. Lite marigt läge här med dubbla tillägg men hittar Thomas Uhrberg rätt ryggar biter hennes spurt bra. Det senaste loppet bör ha fört fram hennes form lite.

6 Sharp Dream kan mycket och är värd att passa i första starten efter ett tävlingsuppehåll. Hon öppnar bra och bör hamna vettigt på det direkt. Joakim Lövgren har fin form på stallet och Sharp Dream är et segerbud.

V86-2
11 Nakoda Goj
10 Elliot Coger
4 Tristan Cesar
6 Youngblood Pellini
8 Rodick Broline
---------------------
1 Gaya di Quattro
3 Uddens Index
9 Dark Xray
2 Edgy Look
5 U.S.A.Neo
7 Gurrah Sting

Analys: Ett långlopp med bara elva hästar och över tre kilometer hinner hästarna på tillägg oftast komma i kontakt med fältet. Vi streckar en kvintett vilket bör vara starkt och ger tipset till 11 Nakoda Goj som är van vid betydligt tuffare motstånd än det han nu ställs emot. Senast kom Nicklas Westerholm fel på det vid avancemang 1200 kvar och blev hängande och hamnade lite i "ingenmansland". Här är vi inne på att han kan spara speeden länge och med sådana upplägg har Nakoda Goj avslutat mycket vasst. Ett exempel är när han i V75 på Solvalla på Annandag Jul hämtade in 20 meter på en så pass bra häst som Ready Ribb och avgjorde med en visslande avslutning över upploppet. Vi spikar på det lilla systemet.

10 Elliot Coger är urstark och passar perfekt på distansen. Formen sitter där och han tål att göra grovjobbet. Han har varit ifrån en månad inför detta men visade form som trea i den senaste starten.

4 Tristan Cesar har bara en vinst så här långt men har visat fin styrka och Veijo Heiskanen har fin form på stallet.

- Han har gått jättebra varje gång utom senast men då blev han väldigt stressad före loppet och det var inte konstigt att han sprang sig trött egentligen. Jag tror att tre varv ska passa honom bra och fjärdespåret tror jag att han klarar utan problem. Han har bara vunnit ett lopp men springer så bra han kan varje gång och jag tycker att han kämpar. Det kan eventuellt bli aktuellt med barfota runt om nu, det var länge sedan han gick så, sedan jänkarvagn igen och åter norskt huvudlag, säger Veijo Heiskanen.

6 Youngblood Pellini har kanske inte riktigt utvecklats som förväntat men har ändå gått rätt bra under våren och kan hamna bra på det från springspår med startvasse Thomas Uhrberg. Inga meriter alls över lång distans ännu men borde passa på den.

8 Rodick Broline avslutade bra som fyra senast och har tidigare visat gott kunnande. Tre segrar över lång distans (samtliga segrar över 2640 meter) på åtta starter och verkar ha fina stayeregenskaper.

V86-3
4 VästerboontheNews
3 Darling Mearas
6 Going for Gold Zaz
5 Monark Newmen
7 Target Kronos
----------------------
2 Global Money
1 Bazir Dimanche

Analys: Ett bra lopp för den högsta klassen där vi med viss tvekan ger tipset till 4 VästerboontheNews och Wilhelm Paal, som sköter tömföringen för första gången. Det var inte rätt tryck i tioåringen i V75 senast och det tog emot sista 100. Loppet bör ha fört fram formen och här lutar det åt spets direkt. Ett tidigt streck men ingen spik.

3 Darling Mearas spurtade rappt efter vilsamt lopp som trea bakom Anna Mix senast. Det var en plusinsats och hon ser ut att gå emot en mycket intressant säsong. Ett givet segerbud trots att det är ärrade kämpar hon ställs emot.

6 Going for Gold Zaz har fått snälla resor mest varje gång och tackade senast med att vinna enkelt efter 09/800 från andra utvändigt. Det är tuffare emot här men för tre starter sedan satt Going for Gold Zaz fast, och såg fin ut, i ett lopp som vanns av Propulsion.

5 Monark Newmen är osäker och har galopperat två senast för att sedan visa fina fartresurser. Kan vara med om det i felfritt lopp.

7 Target Kronos har inte en siffra rätt i raden och kan därför bli bortglömd. Kapacitet för vinst finns absolut.

- 1 Bazir Dimanche börjar komma igång men är tung i kroppen ännu. Han känns vettig i jobben och ska kunna göra ett bra lopp men det är en peng som gäller. 2 Global Money känns bättre i jobben och han är snabbare från start så jag har större förhoppningar på honom även om det är några bra emot och seger är inte att begära. Vi ändrar inget på någon av dem, säger Preben Sövik.

V86-4
5 Strawberrydaiquiri
9 Veroni
6 Je t'Aime Lucky
-----------------------
14 Bigarrå
2 Aurore d'Inverne
7 Global Upfront
1 Just Invincible
4 Skogans Lotten
8 Kiara Sånna
12 Zolicia
15 Rosa Parks
3 Day Composite
11 Twilight Brodda
13 Sparkling Classic

Ett öppet och lurigt stolopp där vi försöker klara oss med tre markeringar. Tipset till 5 Strawberry Daiquiri som avslutade riktigt positivt som knappt slagen tvåa av fina Galante Olandese på Lindesberg senast. Hon tävlade barfota runt om då viket verkade ge en växel. Kan vara lösningen på det här svårtippade loppet.

9 Veroni visade 1.12 sista varvet senast och är ett tidigt bud från ett läge som kan bli bra.

6 Je t'Aime Lucky avslutade rappt från fjärde invändigt i skymundan senast och travade 1.12/1000. Kan gå fram en del med det loppet i kroppen och ska ses med chans.

- 14 Bigarrå visste vi ju skulle få ett svårt läge. Formen har i alla fall aldrig varit bättre men härifrån måste hon ha flyt och det är kanske ändå främst pengar som gäller. Hon var jättefin och pigg i jobb idag (fredag) och håller absolut den fina formen. Vi ändrar inget på henne, säger Veijo Heiskanen.

V86-5
9 Uappa di Azzurra

---------------------
6 Interest Sånna
4 Dream in Matchtown
8 Barack la Marc
11 Jessica Highness
10 Nejlika Dag
1 Alfas Ice Man
12 Cingvar T.T.
5 See You Tomorrow
13 Jack Bowler
7 Oli Follo
2 Le Baron
3 Lookahere

Analys: Final i Kalmarsundsmontén och vi tror mycket på 9 Uappa di Azzurra som är obesegrad efter två montélopp. Hon avslutade 14 sista 700 vid segern för Stephanie J Werder på Axevalla näst senast och senast mötte han sju av onsdagens motståndare och vann mycket lätt utvändigt ledaren. Henriette Larsen låg lugn utvändigt om ledande Nejlika Dag och gled undan till ohotad seger utan att pressa hästen.

6 Interest Sånna var överlägsen i enklare omgivning näst senast. Han fick ett snällt lopp från rygg ledaren senast. Han kunde inte följa med när Uappa di Azzurra skärpte tempot i sista kurvan men höll farten bra på behörigt avstånd.

4 Dream in Matchtown smög med i tredje invändigt senast och avslutade bra över upploppet. Nu står hon 20 meter före sina tuffaste motståndare men tar knappast revansch på vår spik.

- 8 Barack la Marc har gått jättebra i monté även om hon galopperade bort sig senast. Jeg vet inte riktigt vad det berodde på men fomen är fin och det är en bra montéhäst. Vi har inte planerat några ändringar, säger Veijo Heiskanen.

V86-6
11 Night Brodde

3 Mellby Glader
9 Neon Hagh

------------------
7 Chuck Camto
1 Tengil Face
2 In the Air Tonight
10 Quick Right
12 Derby Simoni
8 Appreciated
4 Mr Culpeper
5 Bellmondo
6 Tjalle

Analys: Ett treåringslopp där vi chansar med tre streck. 11 Night Brodde har vunnit ett av fem lopp men har galopperat vid sina fyra förluster. Han var ute mot betydligt tuffare hästar på Solvalla under elitloppshelgen senast och gjorde ett starkt lopp efter startgalopp. Det var första gången bakom bilen och om han sköter sig är det bra segerchans. Conrad Lugauer har formen på topp för dagen och de får förtroendet trots utgångsläget.

3 Mellby Glader inledde bra som tvåa i debuten och vann säkert från ledningen därefter. Han galoperade med krafter kvar näst senast och tog en ny galopp från rygg ledaren senast. han har inte hler att lita på men bör segerstrida felfri från bra läge.

- Han är orutinerad och det var en barnslig galopp senast men han är bra i jobben och det är en häst som är bra för klassen. Jag hoppas att han sköter sig och vi har inte planerat att ändra något, säger Preben Sövik.

9 Neon Hagh var tvåa i debuten som tvååring men sedan blev det galopp fyra gånger i följd. Han har varit bra vid två segrar senaste tiden och har visat att han kan göra loppet själv. Han möter tuffare hästar och känns inte så spännande som streckfavorit.

7 Chuck Camto har inte vunnit ännu men var fullt godkänd som tvåa i debuten i ny regi senast och är ett bud för den som garderar loppet med fler streck.

V86-7

1 Cash Valley
7 Harran Boko
8 Cashback Pellini
11 Uccello Jet
10 Aramis Amok
--------------------
2 Valentin
3 Wingait Erik
12 Farmer Jack
5 Under the Counter
4 Baja Rosa Akema
6 Igor Ribb
9 Exquisite Sisu

Analys: Ett Klass I-försök med bra hästar. 1 Cash Valley var bra vid segern från ledningen på Charlottenlund senast och vi tror att han håller spets från innerspåret. Han kan vinna både från spets eller rygg ledaren och får tipsnicken på läget.

7 Harran Boko hade dåligt läge och kom inte till på Solvalla senast. Han öppnar hyggligt och det är möjligt att formstarke Lugauer kan köra sig till ledningen.

8 Cashback Pellini har tagit fyra segrar i följd och hästar som vinner ofta ska alltid räknas. Nu är läget svårt och mot tuffa hästar är han bara en av flera med chans.

11 Uccello Jet är inte att lita på men har fart för att vinna om han sköter sig. Han vann enkelt från ledningen senast och avslutade 09,5 sista 800.

- 10 Aramis Amok har mött enklare hästar vid segrarna men han har vunnit på bra sätt och han är stabilare nu än när han galopperade i V75-starterna i april. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp men visst hade jag varit mer nöjd om han hade fått ett framspår. Han tävlar barfota runt om igen, säger Preben Sövik.

V86-8

2 Celsius Evo
----------------
7 Spartak Face
10 Martin de Bos
3 I am Sober
6 Volt di Ruggero
8 Verdetto R.L.
1 Worrywart
5 O.P.Roc
4 Vespertilio Jet
11 Tom C.Coger
12 Symphonic Ida

Analys: Ett fyraåringslopp med ett flertal hästar som har hög kapacitet för sin låga klass. Vi tar ställning för 2 Celsius Evo som har ett passande spår även om han inte alls kan vara med i någon spetskörning. Han var bra vid segern näst senast då han attackerade från femte utvändigt 1200 kvar och gick undan säkert före Spartak Face över upploppet. Senast la han bort väl mycket från bakspår och vi tror att han är med lite bättre denna gång. Kalmar har långt upplopp och vi tror att han är bästa hästen i fältet.

- Han är jättelångsam från start och senast tappade han extra mycket eftersom det gick så fort därframme. Jag ville inte chansa med risk för att köra galopp utan trodde att vi skulle vinna i alla fall. Jag var inte riktigt nöjd med honom i träningen i dag (fredag), han hade lite högre puls än vanligt, och vi ska ta blodprover. Annars är han lite smidigare än tidigare och har känts innan senaste jobbet känts bättre än någonsin. Startar han så är han förstås bra och jag försöker inte chansa från start utan vill hålla honom i trav i två varv. Jag ska ändra lite i skoningen bak, han har lätt för att slå ihop, och det blir en anorlunda sko nu, annars inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

7 Spartak Face har vunnit tre av fyra lopp så här långt. Conrad hann inte ut från tredje utvändigt när Veijo attackerade bakifrån med Celsius Evo näst senast och kunde inte hota sedan. Senast var hästen fin vid en seger via open stretch och han duger bra trots läget.

10 Martin de Bos har lopp i kroppen och står perfekt inne på pengarna. Han vann från ledningen senast mot bland annat Worrywart men nu är det tufft emot.

- 1 Worrywart är inte så jättesnabb från start så läget är inte optimalt men om det klaffar och han kommer ut i andraspår kan han vara med dem och jag håller honom som ganska jämn med 3 I Am Sober som kanske är den bättre chansen på läget. Han har vunnit på bra sätt och är under utveckling och han blir allt bättre från start när han får vara med. Det var billigt senast men han var fin på Solvalla näst senast och kan sänka rekordet en bit. Vi ändrar inget på någon av dem, säger Preben Sövik.

Stora systemet: 3 x 5 x 5 x 3 x 1 x 3 x 5 x 1 = 3375 rader/843,75 kronor

Lilla systemet: 3 x 5 x 5 x 3 x 1 x 3 x 5 x 1= 405 rader/101,25 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206