V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

Publicerad

Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

Analys V86-1

3 Dizzy River fick ett perfekt rygglopp och slog ett klent gäng näst senast men det var ändå ett bra formbesked. Senast, i V75, fick han chansen för sent i ett taktiklopp och skar mållinjen med bra tryck och spänst och det var gott om krafter kvar trots att han avslutade 11,9 sista 800. Kort distans är egentligen inte Dizzy Rivers starkaste gren men han blivit allt snabbare och vunnit sina två senaste starter över sprint. Åtta av karriärens 13 segrar är tagna med skor och läget är i det närmaste perfekt. Sammantaget är det en mycket bra chans och vi singelstreckar trots att han ser ut att bli lite för stor favorit.

1 Iago Zon var grymt bra vid senaste segern och har kapacitet att matcha favoriten men har fått många tuffa lopp på sistone och formen är diffus. Näst senast blev han alldeles för pigg i ledningen och stumnade rejält sista biten. Senast fick han öppna tufft för att nå ledningen i V75, var rundad och slagen redan 550 kvar och kom inte alls upp i nivå. Det troliga är att Lövgren ger honom ett rygglopp nu och han är tveklöst den tuffste utmanaren till vår spik. Han har bara tagit en seger med skor runt om och det känns som ett litet minus.

5 Wingait C.H. kan sitta tidigt i ledningen ifall Iago Zon körs i ryggar. Wingait har visat form i de två senaste starterna och är aktuell vid gardering.

6 Global Takeover gillar förutsättningarna och är mycket startsnabb men har inte startat på ett par månader och står ganska hårt inne i loppet.

2 Sheriffen har toppform och ska troligen tävla med helstängt huvudlag ikväll. En tänkbar skräll.

 

Analys V86-2

9 Eelis är nog bästa hästen och med två lopp i kroppen efter vila borde han vara nära toppform. Han kördes snällt i comebacken näst senast och hade krafter kvar. Senast släppte kusken ledningen efter en 08-öppning första 500, varvet kvar styrdes han ut utvändigt ledaren och sedan fullföljde han strålande bakom vinnaren Indy Lane (imponerade stort vid V75-seger i lördags). Eelis går ner i klass nu och står bra till i en spårtrappa som det inte blev fullt startfält i, dessutom visade Timo Nurmos hästar form igår. Som 15 procentare är han intressant och vi väljer att chansspika.

3 Dardanos kommer med två raka spetssegrar och är under stadig utveckling. Han slog bra hästar senast och gjorde det på rätt sätt men känslan är att han inte har samma hårdhet som vår tipsetta. Visst kan han leda runt om igen men att han ska vara klar favorit köper vi inte.

6 Electrical Storm är helt på topp och ska räknas tidigt. Han gynnades av tufft tempo vid segern näst senast men var ändå mycket bra. Spurten från femte utvändigt via 12 sista 800 senast var ettrig och han visade då att han inte missgynnas av att tävla med skor.

8 All Star var strålande i sina två starter i V75 i september. Spurten senast bakom överlägsne Man at Work var pigg och All Star lär vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Klaffar det lite från det svåra spåret kan han skrälla.

6 Earl Variera trodde stallet mycket på senast men han var bara godkänd. Han ser inte ut att ta i så det knakar och från ett svårt spår känns han inte speciellt het som ganska hårt betrodd.

 

Analys V86-3

Få hästar i tredje avdelningen och det är fördel ston men loppet är lurigt och vi väljer att helgardera. Tipset till 2 Havefunwithme men hon är inte speciellt startsnabb och får därför ofta tunga lopp.

8 Gento imponerade vid sex raka segrar i våras/somras men tappade sedan stilen. Han är nog bästa hästen men spåret är trist det är frågetecken för formen och känslan är att han tappar i kapacitet med skor.

1 Devs Daffodil fick det kört i halsen vid segern näst senast och fullföljde godkänt i V75 senast. Hon kan knappast hålla upp ledningen och att hon är loppets tidiga favorit köper vi inte.

4 Kendra Silvio är ojämn men riktigt bra när hon är på rätt humör. Gör hon om insatsen från näst senast då hon travade 10,7 sista 800 utvändigt utan rygg så vinner hon nog det här loppet.

6 The Real Star har hårdhet från V75 och runt fyra procent på honom är alldeles för lite. Formen är inte helt på topp men han gynnas av skotvång och skulle det bli hårt tempo kan han vinna.

7 Tahays Blue Amber står lite på tur för seger och gynnas av det lilla startfältet.

5 Inertial tävlar godkänt utan att riktigt visa det lilla extra. Lite enklare motstånd nu och det blir eventuellt jänkarvagn den här gången.

3 Tim Frontline verkar ha tappat den fina form han hade då han tog fyra raka segrar i somras. Då då tävlade han dessutom barfota och han är den som vi tror minst på.

 

Analys V86-4

Ett öppet stolopp, det finns ett par intressanta skrällbud och vi streckar sex hästar. 10 Fame Boko har inte vunnit sedan i somras men gör sällan en dålig insats och höll bra utvändigt ledaren senast. Lämpligt motstånd ikväll och hon har bra chans att runda allt.

12 Beautiful Bacardi imponerade så smått vid segern näst senast men var inte lika vass senast och hon trivs nog bäst då hon får dra i eget tempo i ledningen. Får hon bara rätt draghjälp dyker hon garanterat upp i striden.

6 Even Smaller Plum sköt till bra från rygg ledaren näst senast. Var sämre senast men då passade inte underlaget. Stoet spetsade och vann från springspår i somras och är ett tidigt streck.

4 Dreamlady Glatigne avslutade 11 sista 800 i skymundan för tre starter sedan och fullföljde bra i ett överpacat lopp senast. Hon är bättre än raden och värd att passa som lite spelad.

1 Isola Sund visade form senast kan skrälla med en smygresa.

11 Sheilah Laday fick dra upp spurten lite för tidigt och gå själv i spåren senast. Hon är vassare då hon får spara speeden och med rätt resa är hon inte borta.

Analys V86-5

Ett öppet lopp där vi streckar halva fältet. Tipset till 6 Digital Data som har gjort det bra i tre starter i ny regi. Senast fick han bestämma i ledningen men ut på sista långsidan ökade Jörgen Sjunnesson farten och Digital Data var helt ensam över upploppet via 13 sista 800. Digital Data är snabb bakom bilen och Sjunnesson gasar nog för spets även den här gången. Blir det ingen tokkörning ska det vara vettig chans att Digital Data spårar hela vägen.

3 Allyhills Vici har visat fin form och avslutade bra via open stretch senast. Han kan öppna bra och från ett perfekt läge är han garanterad en fin resa. Given i främre träffen här.

9 Quite a Quality återkommer efter uppehåll och är lite svårbedömd. Han svarade för några klart bra insatser i höstas och besitter kapacitet som duger långt i det här sällskapet.

12 Darshana gav ett bra formbesked då hon avslutade bra på V75 under uppsittarkvällen. Hon står bra inne på pengar i loppet och är van tuffare motstånd än det hon stöter på här. Läget med spår tolv är givetvis tufft men stämmer det bara lite blir vi inte förvånade om hon fäller allt.

4 Valnes Havanna avgjorde säkert efter en fin resa näst senast. Hon står också bra inne i loppet och från ett fint utgångsläge är hon värd att se upp med.

5 Floats Cesna är inte så tokig och är härdad i lite tuffare sällskap än det hon stöter på här. Värd streck.

 

Analys V86-6

10 Real Masterpiece snabbstartade till rygg ledaren från tillägg senast men 1200 meter före mål gled Oskar J Andersson ut utvändigt om ledaren. Dryga halvvarvet kvar tog Real Masterpiece över kommandot och tågade sedan undan till en överlägsen seger och var mycket bra. Läget nu är lite chansartat men med en startsnabb rygg är vi inne på att Oskar J kan slinka igenom till en bra position direkt. Real Masterpiece tål att göra lite jobb själv och är han lika bra som senast ska han ha bra chans. Då det ser öppet ut bakom väljer vi att singelstrecka Real Masterpiece.

6 U. Bergs Svante vann säkert näst senast och visade fortsatt form senast då han höll bra efter att ha hamnat utvändigt ledaren 800 meter före mål. Med rätt resa finns han med i främre träffen.

4 Pinewood Man avslutade fullt godkänt i V75 på Umåker på juldagen och han har gjort det bra i enklare sällskap dessförinnan. Han får nu Ulf Ohlsson i sulkyn och ska räknas tidigt. Han är klar streckfavorit i nuläget och känslan är att han är lite överstreckad.

 

Analys V86-7

3 Harran Boko var ute i ett ganska tufft lopp senast och fullföljde godkänt utan att kunna ta något. Han har varit ifrån en månad nu och formen är lite svårbedömd, men Lugauer brukar ha hästarna väl förberedda då han startar. Harran Boko är startsnabb och ska ha bra chans att spetsa och då ska han ha vettig chans att spåra hela vägen.

4 Darling Harbour avslutade vasst och avgjorde säkert på V75 för tre starter sedan. Senast avgjorde hon knappt och formen verkar intakt. Hon är inte helt att lita på men sköter hon sig är hon med i striden.

8 Alonso Caesar har varit fin i två raka segrar på Jägersro men har sämsta läget den här gången. Med bara nio hästar bör han ändå hamna vettigt på det och är han lika bra som vid segrarna är han given i främre träffen.

6 Thriller N.P. var bra vid segern i Sverige-debuten senast. Han satt då tidigt utvändigt ledaren, tog över ledningen 600 meter före mål och gick undan till en lätt seger. Han är knappast sämre med loppet i kroppen och även om motståndet är tuffare den här gången ska han räknas tidigt.

 

Analys V86-8

3 S.G.Maleficent gick lätt undan efter att ha kört sig till ledningen efter 500 meter senast och det såg ut att finnas en del sparat i mål. Hon hade varit ifrån lite innan och är knappast sämre med loppet, hon verkar också utvecklas hela tiden. Hon kan öppna bra och Haugstad kommer nog prova lite för spets. Kan bli svårfångad om hon kommer till front men hon ska ha vettig chans även om hon får anfalla bakifrån.

- S.G.Maleficent var mycket bra senast och tränar fint. Bra chans, säger Roger Walmann på sin hemsida.

10 Bella M.J. fick ge sig sista biten från ledningen senast men får ändå klart plusbetyg för sin insats. Hon har varit bra vid segrarna innan och även om läget är lite chansartat ska hon räknas tidigt.

9 Kavata Käll blev störd till galopp halvvarvet kvar på V75 senast men hon hade en hel del sparat i det läget och såg fin ut. Hon är klart mycket bättre än raden visar och hon är värd att se upp med.

6 Min Vilja gick säkert undan efter tidig ledning senast. Hon har tagit samtliga sina tre segrar från spets och Rikard N Skoglund kommer nog gasa rejält från start. Lyckas Skoglund sno åt sig ledningen kommer Min Vilja spåra länge.

4 Word for Word avslutade bra och avgjorde säkert vid skrällsegern senast. Från ett bra läge bör hon sitta fint till direkt och även om hon står lite hårt inne i loppet är hon värd streck.

Systemet

V86-1: 3 Dizzy River (1-5)
V86-2: 9 Eelis (3-6)
V86-3: 1,2,3,4,5,6,7,8 (2-8)
V86-4: 1,4,6,10,11,12 (2-8)
V86-5: 3,4,5,6,9,12 (1-10)
V86-6: 10 Real Masterpiece (6-4)
V86-7: 3,4,6,8 (2-9)
V86-8: 3,4,6,9,10 (12-2)

5760 rader/1440 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Utebliven tidning och prenumeration

2 kommentarer

ESKO KALERVO KLEMOLA: 2022-01-22 08:30 ingen tidning idag

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206