V65-tips Umåker fredag 29 mars

Publicerad

Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

V65-1:
7 We Vi har vunnit sina två starter från ledningen och måste räknas så länge hon är obesegrad.
- Hon har tränats ordentligt och ska vara bättre nu än när hon startade, men hon har fått mera pengar på sig och kan behöva loppet. Hon är okomplicerad och jag tror att hon sköter sig från fjärdespåret.  Hon kommer att gå med skor, säger Robert Dunder.
12 Krutov Sund har gjort två starter efter uppehåll. Han vann överlägset på Umåker och senast på Bergsåker blev han slagen kort före mål från ledningen och felfri ska han räknas tidigt.
3 Clipper Chip var borta hela andra halvåret i fjol, men har förbättrat sig tidsmässigt i varje start i år och senast var han nära vinnaren som tvåa. Fortsätter hästen att förbättra sig blir han att räkna med i tätstriden.
9 Paradis d'Inverne spurtade bra från tillägg till andraplatsen senast och går han lika bra igen är han inte ofarlig.
2 Helix fick en dålig rygg i årsdebuten senast och hamnade i kön och fick ingenting med sig. Nu har han fått en genomkörare och klaffar det bättre i loppet är han en outsider.     

V65-2:
2 Spik Loke
vann från ledningen i januari och vann från ledningen i februari. Utgångsläget passar fint och han har god chans att ta årets tredje seger från ledningen.
7 Don Viking avslutade bra som tvåa näst senast, men galopperade tidigt i V75 senast. Får han travet att stämma har han kapacitet för att vinna.
- Han travade inte på juldagen och det har strulat en del med ryggen. Det är brodden som har gett påfrestningar på ryggen och när han får känningar så har han inte travat. Nu har jag haft kotknackaren på honom två gånger och förra måndagen gick han jobb på Umåker där han var bra och kändes som han skulle. Det blir öppet huvudlag som vanligt och han går med sommarskor fram och eventuellt barfota bak, säger Stefan Dellbro.
4 Storspjuver brukar göra bra lopp när han går felfritt på Umåker och har vunnit två lopp på banan. I fjol blev det en andraplats bakom segervane Månlykke A.M. och motståndet är mera överkomligt nu och vi räknar inte bort honom.
10 Guli Castor har vunnit lopp alla säsonger han har tävlat och i fjol blev det fyra segrar på tolv starter. Sexåringen har nästan lika fin segerstatistik på alla starter som i fjol och har vunnit i nästan var tredje start. 
12 Blixten E.S. har gjort två bra lopp för sin tränare i år och får nu Per Gustafsson som kusk som har tre segrar bakom hästen tidigare.     

V65-3:
8 Jockes Abbot
gjorde tre starter i fjol utan att få någon större utdelning, men i årsdebuten i Östersund blev det enkel seger från ledningen i Östersund och treåringen verkar vara på rätt väg.
- Han var sjuk i debuten och skyggade för bilen på Solvalla och näst senast ville han hem vid utfarten och kom inte riktigt igen och galopperade och var inte riktigt mogen i fjol. Han uppträdde fint i Östersund och vann på bra sätt och det var kul att han fungerade i lopp som han gjort i träning. Han går med fast bomull som senast och har öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Martin P Djuse.     
6 My Way I.H. galopperade från start i debuten och tappade sin chans. Hon gick klart godkänt till sjättepriset och halvsystern till miljonärerna Selmer I.H. och Eva I.H. är värd ett streck.
11 Classics Never Die galopperade i en trång situation i sista kurvan i årsdebuten. Hon har gjort två fina insatser på slutet och vi blir inte förvånade om hon avlägger maiden.  
4 Gun de Chanlecy visade bra fart efter galopp senast och blir farlig felfri, men det är risk att startspåret blir en fälla då treåringen galopperade från ett bättre utgångsläge senast.
5 Vaya Con Dios vann debuten som tvååring och fick inte riktigt fritt som femma näst senast och ska inte nonchaleras om man garderar upp loppet.   

V65-4:
9 Källsjöviking
vann lätt på Umåker i september och tog senast sin andra seger när han vann från ledningen. Sonen till Järvsöviking har bara förlorat en gång felfri och får tipset.
6 Sopranfaks vann enkelt från ledningen näst senast. Han har ett fint utgångsläge och kan öppna bra från start och får han travet att stämma kan det bli ledningen runt om.
- Han var inte bra i travet senast och är kastrerad. Jag har väntat på att det ska bli sommarbalans och han har gått några jobb på Bergsåker och visat 1.35 full väg. Han är startsnabb och går i alla lägen och det blir aluminiumskor och fast bomull, säger Kurt O Eriksson.  
13 Trö Fax Stjärna var duktig när han vann från utvändigt ledaren i januari och när han var tvåa i februari gick han bra i ledningen. Åttaåringen är inte helt att lita på, men ska passas felfri.
5 Slotts Pila har varit borta sedan i augusti, men stoet visade i fjol att hon har kapacitet för att räknas i klassen om hon inte är ringrostig.
10 Djärv Elden tog som bäst två fjärdeplaceringar i fjol. I år har sexåringen inlett fint med en andraplats i årsdebuten och senast blev det lätt seger från ledningen.

V65-5:
7 Global Well Bred
har varit bra vid segrarna i år och var lite ursäktad som fyra då det var täta starter. Senast blev det galopp i första sväng när hästen framför galopperade och vi tar det som en tillfällighet. Krister Söderholm kör hästen för tredje gången och vi hoppas på tredje segern och spikar.
10 Hamilkar Boko har gjort två fina lopp i Boden på slutet och vi tror att han är med långt framme.
- Han gjorde ett bra lopp senast och gick med bra fart över mål. Han kommer inte att vara sämre den här gången och han kommer att göra ett bra lopp. Om han trampar iväg från start kommer han att få gå ordentligt. Det blir skor och norskt huvudlag, säger Robert Dunder.
14 Dillon Power satt fast med krafter kvar i årsdebuten och med ytterligare ett lopp i kroppen senast bör formen vara på gång och han är med långt framme om det klaffar med positionerna.
13 Desideria De Soze har varit lite ojämn under året, men när hon har haft sina bra dagar har hon presterat fint. Hon spurtade bra ute i spåren när hon vann i Gävle i februari och är inte borta.
2 Mellby Green var klart godkänd som tvåa näst senast. Hon är en av loppets yngsta hästar och att hon har fått en vinter på sig från senaste starten är en fördel.

 

V65-6:
8 Höwings Vipower
visade bra kapacitet i fjol och går bra över lång distans och ska räknas direkt. Han kommer från långt uppehåll och det kan behövas lopp och vi garderar upp vår tipsetta.
- Han är opererad efter senaste loppet och har varit borta. Han har fått alla möjligheter och jag hoppas att det ska fungera bättre nu. Han har gått ett par banjobb med 1.20 som snabbast, men är inte vässad och det är svårt att veta var han står. Han går barfota runt om och har öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Martin P Djuse.
3 Bishop var positiv som tvåa över lång distans näst senast. Krister Söderholm som var kusk då körde även vid båda fjolårssegrarna och känner hästen väl och vi streckar.
6 Helios Håleryd var fin när han vann över lång distans i januari. Han kan en del i ljusa stunder och är värd ett garderingsstreck.
14 Mellby Dealer har visat ganska bra form på slutet och får han lite hjälp med tempo på loppet, som inte har blivit optimalt i senaste starterna, kanske det kan räcka till seger.
13 Victory Streamline var struken för sårskada i februari, men har gått bra i två starter i mars och får han smyga med i ryggar och spurta till slut ska han inte nonchaleras.    

 

Ranking:

V65-1:
7 We Vi

12 Krutov Sund
3 Clipper Chip
9 Paradis d'Inverne
-----------------------
2 Helix
1 Wasa Warcraft
8 Affair Amok
4 Niceguysdontbother
10 Wasa Rebel
11 Raffus Cooling
5 Wikipedia
14 Scarlet Songline
13 Wise Wind
6 Diamond Shimmer
15 Apache du Noyer

 

V65-2:  

2 Spik Loke
7 Don Viking
4 Storspjuver
10 Guli Castor
12 Blixten E.S.
--------------------
3 Bläs Laban
6 Gyri Gutten
1 Nordglimra
5 Askehaug Kongen
9 Harnsta Spiken
11 Jacko Pojken
8 Rotets Lucifer

 

V65-3:

8 Jockes Abbot
6 My Way I.H.
11 Classics Never Die
--------------------------
4 Gun de Chanlecy
5 Vaya con Dios
12 Beer Before Liquor
9 So Chic
10 Boston Flip
1 Duke Snapper
2 Highly Lovely
3 Hello Hi
7 Twilight Soul

 

V65-4:

9 Källsjöviking
6 Sopranfaks
13 Trö Fax Stjärna
------------------------
5 Slotts Pila
10 Djärv Elden
14 Mållös
15 Nesvik Oda
3 Slotts Emil
1 Wild Wiking
11 Anna i Kärret
7 Rote Lin
8 Turknappen
12 Brassebrun
4 Väskinge Lycka
2 Pondus Tabac  

 

V65-5:

7 Global Well Bred
------------------------
10 Hamilkar Boko
14 Dillon Power
13 Desideria de Soze
2 Mellby Green
3 Roo
8 Only in Time O.C.
9 Sweet Orphan Boy
15 Great Victory
1 Joe le Taxi
4 Top Darian
5 Mr Joke Diamond
6 Nyby Dirty Money
12 Mud Memory
11 Liketomoveitmoveit

 

V65-6:

8 Höwings Vipower
3 Bishop
6 Helios Håleryd
14 Mellby Dealer
----------------------
13 Victory Streamline
12 Anaheim Kemp
11 Rhesos Face
9 Guideline
4 Amigo Brick
5 Disobey Am
15 Special Firebird
10 Cemonroc de Coeur
7 Gold Case
1 Hunter Dillon
2 East Jahunga

 

Stora systemet: 4 x 5 x 3 x 3 x 1 x 4 = 720 rader/kr. Lilla systemet: 2 x 1 x 3 x 3 x 1 x 4 = 72 rader/kr.

 

Torbjörn Sundberg

          

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

 • V75-tips Charlottenlund 26 augusti

  V75 Summer Heat avslutas i Danmark där det är dags för derbyt. Omgången håller hög sportslig klass och hemmatränare Steen Juul är i huvudrollen med ett par riktigt heta vinstchanser.

  Tips Redaktionen, 2018-08-24 12:20

 • V75-tips Jarlsberg söndag 8 juli

  Det bjuds på bra sport då Jarlsberg kör V75 på söndag och huvudloppet är Ulf Thoresen Grand International som avslutar omgången. Loppet håller mycket hög klass och vi ger tipset Stig H Johanssons Diamanten men garderar med ytterligare fem hästar. I V75-2 återfinns vår första spik där Forever Peace har imponerat i två raka och från ett perfekt läge ska han ha toppchans. Vi spikar även Peter Untersteiners Generaal Bianco i V75-6 trots att han dragit sämsta läget.

  Tips Redaktionen, 2018-07-06 14:00

 • V64-tips till Lindesberg 15 juni

  Lars D Carlsons fina sto Order By Heaven (V64-1) gillade vi verkligen intrycket på i årsdebuten, hon spikas i V64-inledningen då hon har en mycket passande uppgift framför sig. Loppen håller bra klass denna fredagskväll och Draft One (V64-4) hoppas vi kunna få till spets, väl där ligger årets första seger öppen för Kent Knutssons fine fux!

  Tips Redaktionen, 2018-06-15 13:00

 • V64-tips Östersund 8 juni

  Mariluck har varit svårslagen på sin nya hemmabana sedan hon flyttade till Oscar Berglunds stall. Stoet gör sin tredje start i Östersund och vi tror att det är bra chans till tredje segern och spikar. Rofstad Odin har vunnit sina fyra senaste starter och är given tipsetta i sitt lopp.

  Tips Redaktionen, 2018-06-08 12:30

 • V64-tips Bollnäs 7 juni

  Jackpot och en hel del extra pengar i sexrättspotten. Omgången innehåller hela tre kallblodslopp och två av dessa löser vi med tvåhästarslås. Vi avslutar med en fräck spik.

  Tips Anders Nordqvist, 2018-06-07 12:30

 • V86-tips Kalmar 6 Juni

  Det är spelstopp 19:20 när Kalmar kör V86-tävlingar på nationaldagen. Vi spelar med två spikar. Uappa di Azzurra (V86-5) vann mot liknande motstånd senast och jagar tredje raka montésegern. Celsius Evo (V86-8) möter några lovande fyraåringar men kan vara tuffast från ett passande startspår.

  Tips Redaktionen, 2018-06-05 14:00

 • V64-tips Kalmar 4 maj

  Tyvärr är det tunna fält i Kalmar denna fredags V64-omgång och inget av loppen blev fulla. Spiken, Joie au Coeur H.C., i V64-2 har varit klart förbättrad i sina två senaste starter och har toppchans att leda runt om.

  Tips Redaktionen, 2018-05-04 13:30

 • V64-tips Åby 3 maj

  Omgången ser intressant ut där Explosive Merlot ska ha bra chans att krossa allt i V64-inledningen. Andra spiken återfinns i V64-5 där Sun Esterel med två lopp i kroppen ska ha en bra chans.

  Tips Tommie Åkergren, 2018-05-03 13:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 maj

  Ingen utdelning på sexorna i onsdags och omgången kryddas med en jackpot. Bra sportslig klass på omgången men tyvärr är det för lite hästar flera lopp. Swish Lane har toppchans i V86-2 och är en motiverad storfavorit och given spik. Mitt andra singelstreck är lite fräckare och i ett lopp där det ser ut att bli rundspel.

  Tips Ola Thimren, 2018-04-30 13:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Travspelskola för alla

72 kommentarer

ILLUMINATI ORDER 666: Hälsningar från STORA ILLUMINATI-BESTÄLLNINGEN till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i ILLUMINATI-ORDEN där du kan återvinna dina...

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842