GS 75 till Halmstad 22 april

Publicerad

Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

 

Spiken

4 Don't be Shy (GS75-2) visade fin kapacitet förra året och har tränat starkt inför årsdebuten. Hon är snabb ut och har en bra spetschans. Löper hon upp till träningsformen är det en bra chans och ett vettigt spikförslag.

Låset

GS75-6 blir ett sevärt lopp över sprinterdistans. 1 Racing Mange står till för spets och kommer att springa riktigt fort i en eventuell ledning. 3 Ringostarr Treb har inte fått till det i två starter efter vinsten i Elitloppet förra året men rapporteras träna bra och är mycket snabb från start. Ett givet segerbud och två streck bör räcka en bra bit även om det är många fina hästar med i det här loppet.

Utgångshästar

2 Oki Doki Face (GS75-5) är en rätt bra häst för klassen men det har inte gått på räls för honom och han har hunnit bli åtta år. Resultatraden ser bedrövlig ut med en sjundeplats (senast) som bäst på fem senaste starterna. Han gick dock rätt bra i skymundan då och har jobbat starkt efter det. Nu rycker man skorna och i ett överkomligt motstånd kan det vara dags för seger. Sammantaget en liten chansning i ett mycket öppet lopp.

2 Viveur Bi (GS75-7) gjorde bort sig med galopp i debuten för Bergh men har varit travsäker i tidigare regi. Spår två är perfekt och felfri har han en bra chans.


Dragen

6 Opera Avenue (GS75-1) har ingen rolig programrad men kan vara värd att passa. Hade nog vunnit med lucka i rätt läge senast.

9 Earthquaker Neo (GS75-5) har styrkan som sitt vapen och gynnas av lång distans. I ett skralt lopp kan hans förmåga att hålla farten in i mål bli avgörande.

12 Global Woodstock (GS75-7) står svårt till men visar positiva takter i träningen. Står bra inne på pengarna och kan bli bortglömd här.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 1

Ett öppet stolopp som kräver en del streck. Tipset till 2 Melissa Montoya i kraft av ett bra startspår. Hon har kapacitet som duger i klassen men kan behöva loppet eftersom hon gjorde bort sig direkt i årsdebuten i V75 senast. Bör ha en hyfsad chans felfri.

12 Grace River är segervan och återkommer efter en tävlingspaus på runt en och en halv månad. Visade 13,4 sista varvet senast utan att komma in i matchen och utan att se som piggast ut. Rundar många trots ett jobbigt utgångsläge.

10 Livi Magic kämpade bra upploppet ned och höll fint via 12 sista 800 även om hon fick ge sig emot Victoria Lane sista 50.

6 Opera Avenue är inte så dum och som det såg ut senast hade hon nog vunnit om luckan kommit i rätt läge på upploppet. Istället blev hon fast med krafter kvar. Ska inte räknas bort.

9 I'm the Only One står fint inne på pengarna och kommer från vinst. Hon har tagit samtliga fyra segrar från ledningen men kan få en fin resa från spår nio.

8 Pippi Roc radar inte upp segrarna men har varit ute i tuffa sällskap och kan öppna snabbt även från spår långt ut bakom bilen. Kan gå.

5 Fantasia Newport blir säker ganska hårt betrodd men lämnas utanför systemet tills hon visat bättre takter. Det stämde inte alls för henne i aktionen senast och likadant var det i starten före det.

 

Spetsstriden

Svårt att räkna på. 3 Chili Jordan är snabb ut men körs nog inte i ledningen. 4 Mill Zo är också snabb men vill nog smyga. Längre ut på vingen kan både 7 Nacrous och 8 Pippi Roc öppna, kanske läge för att ladda med den sistnämnda för att försöka överta?

 

Ranking

A: 2,12,10 B: 6,9,8,3,5,1,7 C: 11,4

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 2

Ett rätt så bra lopp för fyraåriga ston och 4 Don't be Shy har visat att hon är bra och hon står fint inne på pengarna här. Peter Untersteiner är nöjd med hennes träning inför årsdebuten och från fjärdespår bakom bilen är det en bra spetschans. Ett vettigt spikförslag.

10 Alhambra är kapabel men galopperar ofta bort sig. Hon travade felfritt senast och gick undan i ledningen utan att ha något sparat. Krångligare läge här men sköter hon sig kan hon utmana.

2 It's my Boko visar stigande form och stred ganska bra tills mjölksyran satte in sista 100 senast, klockan visade på 11,8 sista 800 utvändigt om ledaren/vinnaren. Bra läge och ett tidigt bud.

8 Hashtag River är obesegrad med Johnny Takter i två starter och får nu åter Johnny i sulkyn. Har galopperat två senaste och fick inte alls aktionen att stämma i åres hittills enda start. Öppnar snabbt felfri och gynnas av om hon får löpa ut i eget tempo. Aktuell vid gardering.

 

Spetsstriden

4 Don't Be Shy är snabb och får ses som klar spetsfavorit. Utvändigt är 8 Hashtag River snabb men borde normalt inte ta sig förbi.

 

Ranking

A: 4 B: 10,2,8 C: 6,3,11,1,5,12,7,9

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 3

Ett långlopp som inte håller någon högre klass. Bästa hästen är tveklöst 12 Firewire men hon var svag i årsdebuten och ströks för feber i en tilltänkt start en vecka senare. Har fått återhämta sig två veckor efter det och sitter formen där har hon en bra uppgift även om distansen kanske inte är något direkt plus.

3 Quite a Soldier årsdebuterar men visade rätt bra kunnande förra året och är tidig från fint läge. Öppnar stabilt och snabbt.

8 Mellis Akema har gått klart bra i dansk amatörregi och visade toppform med en stark upphämtning efter stor startgalopp senast. Fullföljde bra in i mål då och har fått pusta en månad efter det.

11 Asterix Hornline är inte heller helt golvad, vann på bra sätt i billig omgivning senast.

 

Spetsstriden

Bara fyra hästar på förstavolten. 2 Floalts Cicciolina och 3 Quite a Soldier är nog mest intresserade av spetsen. Den sistnämnde kör sig till täten?

 

Ranking

A: 12,3,8 B: 11,7,2 C: 5,6,1,10,9,4

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 4

Treåringar gör upp och det verkar vara ett ganska bra lopp. Det kan dock skifta snabbt i utvecklingen för unghästar vilket ibland bäddar för överraskningar. Utifrån vad de har visat så här långt känns det starkt med fyra streck. Bäst så här långt är kanske 8 Guzz Mearas som visade 12,4 sista varvet med 11,2 sista 700 vid vinsten senast. Intrycket var klart bra.

1 Hitthebar räckte inte till emot Fort Knox och Karat Band på Solvalla senast men fullföljde godkänt via 12 sista 800. Var inte rikitgt frisk då enligt tränaren men fit for fight nu. Tidig från fint spår.

3 Epic kördes resolut till spets senast, fick bestämma och gick säkert undan. Tuffare emot här men ska ses med chans från bra läge.

7 Empire fick ge sig emot Guzz Mearas senast men gick en bra repa från 600 kvar till spets 450 kvar och höll fullt godkänt som tvåa. Har den genomköraren i kroppen nu och kan ha gått fram av den eftersom han ser lite "småtung" ut i kroppen.

 

Spetsstriden

De flesta är orutinerade bakom bilen, eller har inte startat med den startmetoden, och spetsstriden är svårbedömd. 3 Epic öppnade stabilt senast och kördes till täten i första kurvan, får ses som spetsfavorit.

 

Ranking

A: 8 B: 1,3,7,4,6,9,5,2 C: -

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 5

Ett lopp över lång distans och det är låg klass på det hela. 2 Oki Doki Face är rätt bra när han fungrar och han visade gryende form lite i skymundan som sjua senast. Travade 11,5 sista 700 från svårt läge och försökte upploppet ner.

4 Frances Yoda hade en bra fjolårssäsong och återkommer nu efter en paus. Öppnar snabbt och ska räknas tidigt.

6 Aha avgjorde i seg stil efter perfekt smygare i rygg på ledaren senast. Öppnar bra och fixar distansen.

9 Earthquake Neo trivs över lång distans och gick rätt bra som tvåa näst senast. Fungerade inte i aktionen senast men har fått en paus efter det.

 

Spetsstriden

4 Frances Yoda är nog snabbast men även 3 Dark Xray och 6 Aha kan öppna.

 

Ranking

A: - B: 2,4,6,9,1,8 C: 3,5,7

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 6

Dagens sportsliga begivenhet med sju bra hästar bakom startbilsvingen. 1 Racing Mange har dokumenterad form och får tipset av den anledningen. Höll bra i spets senast även om han fick ge sig emot Day or Night In och Cyber Lane. Kan nog springa riktigt fort i ledningen.

Fjolårets elitloppsvinnare 3 Ringostarr Treb är svårbedömd i form i årsdebuten. Speciellt efter att han inte alls fungerade i de två starter han gjorde efter vinsten i Elitloppet. 

Har dock tränat bra inför detta och är ett givet segerbud.

5 Donatomite är en bra sprinter som är i tävlingsform. Här kan det vara knepigt att nå ända till ledningen men får han en lämplig smygare kan han vara i striden.

2 Justice Ås är riktigt snabb ut och ska passas direkt i årsdebuten från ett fint startspår, distansen är den rätta.

 

Spetsstriden

Svårbedömt eftersom samtliga är startsnabba och det beror helt på vilka som är mest sugna på att ladda. 1 Racing Mange är i form och höll bra i spets senast, provar nog för att ta hand om ledningen men utvändigt är 2 Justice Ås mycket snabb. 3 Ringostarr Treb är också mycket rask men hur är det med formen? Racing Mange i spets?

 

Ranking

A: 1,3 B: 5,2,6,7,1 C: -

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Analys GS75 - 7

Ett öppet lopp där gardering ligger nära till hands. 2 Viveur Bi har åtta segrar på elva starter och har visat fin kapacitet och styrka vid segrarna i Tyskland. Debuterade för Robert Bergh i början av april och galopperade dubbelt i inledningen. Visade sedan 14/1900 meter fram till sjätteplatsen efter inslagen och bör ha haft nytta av den genomköraren. Såg kanske en aning "tassig" ut men det har "Bergharn" haft några veckor på sig att fixa till nu.

7 Vulcano N.P. är en av många italienska hästar hos Magnus Dahlén. Har haft en paus på nära fyra månader efer de två starter han gjorde för Dahlén. Har visat rätt bra styrka och är ett tidigt bud med Carl Johan Jepson i sulkyn.

12 Global Woodstock står knepigt till men tränar klart bra och lyfts därför upp lite i rankingen.

4 Global Warrior vann på bra sätt från spets via 1.13 sista varvet senast och räknas tidigt.

5 Marcello Wibb ligger Johan Untersteiner lågt med efter en svag insats i Norge senast men kunnandet finns där.

6 Moruga krånglar ofta till det men har viss fart.

 

Spetsstriden

3 Zelante C.R. är snabb och får ses som spetsfavorit. 5 Marcello Wibb är också kvick men tränaren vill ge honom en snäll resa nu. 8 Vikens Energy öppnar raskt vid laddning men spår åtta är kanske väl långt ut.

 

Ranking

A: 2 B: 7,12,4,5,6,3,9,11 C: 10,1,8

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Systemet

Kupong 1

GS75-1: 2,6,8,9,10,12 (3-5)
GS75-2: 4 Don't be Shy (10-2)
GS75-3: 3,8,12 (11-2)
GS75-4: 1,3,7,8 (4-6)
GS75-5: 1,2,4,6,8,9 (3-5)
GS75-6: 1,3 (5-2)
GS75-7: 2 Viveur Bi (7-12)

864 rader/kronor

 

Kupong 2

GS75-1: 2,6,8,9,10,12 (3-5)
GS75-2: 4 Don't be Shy (10-2)
GS75-3: 3,8,12 (11-2)
GS75-4: 1,3,7,8 (4-6)
GS75-5: 2 Oki Doki Face (4-6)
GS75-6: 1,3 (5-2)
GS75-7: 3,4,5,6,7,9,11,12 (10-1)

1.152 rader/kronor

Sammanlagd kostnad 2.016 kronor

 

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Utebliven tidning och prenumeration

2 kommentarer

ESKO KALERVO KLEMOLA: 2022-01-22 08:30 ingen tidning idag

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206