V75-tips till Bergsåker 1 maj

Publicerad

Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

Analys V75 - 1

3 Hankypanky Rubyred har verkligen imponerat vid fyra segrar i följd i Timo Nurmos regi och visade vid segern i Gävle senast att hon kan hävda sig i kulltoppen. Hon släpptes till ledningen efter 400 meter och var överlägsen efter 10,5 sista 800. Jorma Kontio var mycket nöjd med henne och det var krafter kvar. Nu har hon bättre spår än senast och även om det är tuffare emot blir hon svårslagen.

1 Moses galopperade från innerspår bakom bilen i årsdebuten och var fullt godkänd som trea i V75 på Romme senast där han gick med punktering. Han är ingen spetsfavorit trots läget men räknas om det klaffar från innerspåret.

5 Tale of Jacks var inte snabbast från start men kördes till ledningen efter 550 meter senast och höll starkt som fyra på 11,4/1640 auto. Det var första gången barfota runt om.

7 Au Pair Girl vann mot enklare hästar näst senast men såg bra ut utan att få chansen från rygg ledaren på Romme senast. Berghs val före 4 Pinto Bob som kördes fram utvändigt ledaren och var fullt godkänd i årsdebuten.

Spetsstriden

3 Hankypanky Rubyred körs offensivt för att överta ledningen. 5 Tale of Jacks eller möjligen 8 Run a Mile är snabbast den första biten om inte 1 Moses hittar nya växlar från innerspåret.

Ranking

A: 3 B: 1,5,7,4,2,8,9 C: 6,10,11,12

 

Analys V75 - 2

13 Global U.S.A. var segerlös efter 13 starter men har varit överlägsen vid två segrar på barfotabalans. Nu har hon en jobbig uppgift från tredje ledet bakom bilen men hon är mycket bra för klassen och kan komma igenom hyggligt från start.

2 Miss Silver tävlade barfota runt om för första gången senast och var bra som fyra även om hon var chanslös mot Hankypanky Rubyred. Hon står bra till i den här spårtrappan och måste streckas. Hon har bara gjort fem starter och blir allt bättre.

4 Dixie Brick är minst rutinerad med sina tre starter men är obesegrad felfri. Hon har avgjort enkelt från andra utvändigt vid segrarna men nu är det mycket tuffare motstånd.

5 Fast and Quick vann efter uppehåll när hon fick tävla barfota runt om senast. Hon gick till attack dryga varvet kvar men backades tillbaka och kunde avgöra till knapp seger.

Spetsstriden

Det är öppet från start. Hästarna är ganska orutinerade bakom bilen och 4 Dixie Brick har bara stratat i voltstart. 8 Crazymonsterheart öppnar bra men har tufft läge.

Ranking

A: 13,2,4,5 B: 8,1,3,12,15,9,11,10,7,6,14

Analys V75 - 3

Ett treåringslopp där två hästar sticker ut och någon av dem bör vinna från ledningen om de inte kör för hårt mot varandra. 2 Qvidja's Aapo öppnade bra från start från sjundespår i årsdebuten och det är möjligt att Jorma Kontio kan nå till spets. Hästen blev fast från innerspår näst senast och var riktigt bra i skymundan på Örebro senast. Det var mycket tuffare emot den gången och avslutningen via 1.10 sista 800 från femte invändigt talar om en treåring under stark utveckling. Nu slipper han att möta Bythebook som var tvåa i loppet på Örebro senast och vi tror att han kan ta sin första seger.

5 Granit de la Roque vann lätt från ledningen näst senast och blir svår att passera om han når ledningen igen. Han släpptes till ledningen av en stallkamrat senast men fick tuff press av Acciaio och tvingades släppa. Första varvet öppnades efter 11,8 och det var inte så konstigt att han inmte orkade följa Gocciadoros häst hela vägen. Hästen tappade även en specialsko inför loppet och kunde inte tävla med rätt balans den dagen.

9 Boxer Shrimp är Berghs val av två treåringar i loppet. Hon räckte inte till i debuten i ett lopp i lågt tempo och hon kroknade utvändigt ledaren i speedkörningen till slut. Hon tävlade barfota bak och var förbättrad vid en knapp förlust näst senast och var ännu bättre som tvåa efter startgalopp senast. Hon är under uytveckling men får tufft att vinna från bakspår om inte favoriterna fäller varandra.

3 Sherlock vann i debuten och galopperade i två starter därefter. Han var hygglig som sjua men klart slagen av Granit de la Roque senast.

Spetsstriden

2 Qvidja's Aapo och 5 Granit de la Roque gör upp från start där vi håller knapp fördel för den invändiga hästen.

Ranking

A: 2,5 B: 9,3,7,8,11,4,1,6,10

 

Analys V75 - 4

Ett kallblodslopp där ston står 20 meter före de övriga och det är mycket möjligt att det räcker med två streck. Vi ger tipset till 6 Granetta som står perfekt inne i loppet och trots att hon inte startat sedan i september bör hon vara i bra författning. Sexåringen var mycket bra vid segern för fem starter sedan och var sedan femma trots galopp i Svenskt Mästerskap. Hon bör komma iväg bra när hon är ensam från springspår men det har blivit galopp i de fyra senaste loppen och vi litar inte fullt ut på henne.

2 Rus Can fick press i ledningen och gav sig över upploppet i V75 på Färjestad näst senast men var klart förbättrad på Romme senast. Hon rekordsänkte till mycket fina 22,9/2140 volt och var tvåa bakom Månprinsen A.M. vilket inte är något att anmärka på. Om hon gör om senaste insatsen blir hon svårpasserad.

15 Guli Tor trivs bäst med rygglopp och kördes snällt senast. Nu för han inleda från bakspår på tillägg och det känns jobbigt att nå Rus Can och Granetta om de presterar på topp. Om de kommer bort bör han vara segeraktuell.

8 Järvsöodin tog åtta segrar förra året och var tapper bakom Månprinsen A.M. för fyra starter sedan. Han har inte presterat på topp senaste tiden men är farlig att räkna bort.

13 Vill Solen återkommer efter uppehåll och står bra inne på pengarna. Från springspår kan Jorma Kontio hamna bra till trots tillägg.

Spetsstriden

2 Rus Can har bra chans att överta från 1 Torpa Olea. 6 Granetta kan utmana från springspår. 

Ranking

A: 6,2 B: 15,8,13,1,5,7,10 C: 3,4,11,12,9,14

Analys V75 - 5

Ett stayerlopp över hela tre varv där 5 Magic Cash ser ut att ha en bra chans. Han har visserligen tjänat mycket snabba pengar, drygt 450.000 kronor på de senaste fyra starterna, men som han ser ut bär han den prissumman utan problem. Den långa distansen vann han över senast och styrkan är stor hos fyraåringen. Spåret tror vi att han klarar utan problem och Jorma Kontio attackerar troligen tidigt för ledningen. Väl i den positionen blir Magic Cash svår att rå på och även om det är tuffare emot än tidigare väljer vi att spika.
Bakom Nurmos-träningen är det öppet men 15 Explosive Merlot är en tuffing som höll bra i årsdebuten i dödens via 12,4 sista 1000. Går säkert fram med den genomköraren och trivs på distansen. Har många att runda men är ett givet motbud vid gardering.
9 Fighting Bax har bra meriter över lång distans och räknas tidigt.

Spetsstriden

6 Miss Golden Quick är nog snabbast men släpper. 5 Magic Cash avancerar troligen tidigt för att överta och är spetsfavorit en bit in i loppet. Från tillägg kan 12 Zorro Swing öppna snabbt för en bra position.

Ranking

A: 5 B: 15,9,12,7,1,11,14,13,3,4 C: 10,2,8,6

 

Analys V75 - 6

Ett sprinterlopp som ser mycket öppet ut. Tipset till norske gästen 2 Master de Pan från bra spår. Öppnar snabbt och är segervan. Lite dunkel form efter paus sedan februari men man styr knappast kosan till Sverige om inte hästen är i ordning.
7 Dardanos har också varit ifrån sedan i februari. Spåret är lite väl långt ut bakom vingen men han öppnar snabbt och bör hamna bra till ändå. Chans.
1 Okashi Cheri går bra på sprinterdistans, skrällvann ju inom V75 på Bergsåker i februari, och måste räknas tidigt från bra spår med spetschans.
10 Wrongdoer utvecklades starkt i vinras och ska passas trots bakspår och en tävlingspaus på en och en halv månad.
8 S.G.Charpentier är bortlottad men duger mycket bra kapacitetsmässigt. I striden om det klaffar med tempon och positioner.
6 Garmin B.J. galopperade med sparade krafter in emot upploppet senast. Har visat form och trivs på distansen.

Spetsstriden

1 Okashi Cheri är snabb och försöker ta hand om ledningen. Det är flera snabba utvändigt men Okashi Cheri får ses som knapp spetsfavorit. 2 Master de Pan är snabb och kan utmana vid full laddning. 4 Elsa Mearas kan öppna bra men siktar nog mest på att komma ner i läge. 6 Garmin B.J. är kvick men siktar nog på position främst. 7 Dardanos är riktigt snabb om han laddas för fullt. Även 8 S.G.Charpentier kan öppna om han laddas. Det kan gå undan in i första sväng.

Ranking

A: 2,7,1 B: 10,8,6,3,11,12,9 C: 12,9

 

Analys V75 - 7

Ett "halvljummet" och ganska öppet snabblopp med hela 200.000 kronor i förstapris. Tipset till 3 Michelangelo Ås som står bra till och bör hamna i en fin position. Skulle Örjan Kihlström välja att köra till från start är det bra spetschans men Michelaneglo brukar köras på väntan. Visade 08,9 sista 800 senast med en bra finish som tvåa bakom Disco Volante.
11 Angle of Attack står svårt till men går ner i klass en del. Höll fullt godkänt som femma i ett tufft sprinterlopp senast och presterade bra på Vincennes, med ett par vinster, i flera starter före det. Kan runda allt med minsta klaff.
9 Mr Golden Quick har en vass avslutning och kan få det bra från spår nio. Senast kom han inte till riktigt men hakade på godkänt bakom hästar.
2 Shocking Superman har gjort två starter för Oscar Berglund och levererade en rapp avslutning över upploppet som tvåa bakom Nobel Amok senast.
5 Ochongo Face har styrkan och gör nästan alltid bra ifrån sig.
4 Mr Perfect har riktigt fin form och öppnar snabbt. Kan speeda kvickt med en vilsam resa.

Spetsstriden

1, 3 och 4 bör göra upp men 3 Michelangelo Ås laddas sällan från början numera. Även 7 och 8 kan öppna men har spår väl långt ut på vingen. 4 Mr Perfect i spets?

Ranking

A: 3,11 B: 9,2,5,4,1,12,6,8,10,7 C: -

 

Systemet

V75-1: 3 Hankypanky Rubyred (1-5)
V75-2: 2,4,5,13 (8-1)
V75-3: 2,5 (9-3)
V75-4: 2,6,8,13,15 (1-5)
V75-5: 5 Magic Cash (15-9)
V75-6: Alla tolv hästarna (2-7)
V75-7: 2,3,4,5,9,11 (1-12)

2.880 rader/1.440 kronor

 

Lilla systemet

V75-1: 3 Hankypanky Rubyred (1-5)
V75-2: 2,4,5,13 (8-1)
V75-3: 2,5 (9-3)
V75-4: 2,6 (15-8)
V75-5: 5 Magic Cash (15-9)
V75-6: Alla tolv hästarna (2-7)
V75-7: 3,11 (9-2)

384 rader/192 kronor

On
Off

1 kommentarer

 

 

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206