V75-tips Jägersro 25 augusti

Publicerad

Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

Analys V75-1

8 Aetos Kronos tillhör toppen i kullen och känns som given första häst i det första uttagningsloppet till Derbyt. Han svarade för en stark insats senast då han fick vandra utvändigt om Brother Bill hela vägen och var bara knappt slagen via 1.11 sista varvet. Han har dock dragit sämsta läget här och lång distans är ingen fördel även om han inte har några problem med den. Risken finns att han hamnar en bit ner i fältet men körs nog offensivt om det inte blir något tempo på loppet. Han har givetvis en bra chans men det känns ändå intressant att gardera då han säkert blir stor favorit.

2 Fort Knox inledde karriären med fem raka segrar men har efter det inte fått rätt utdelning men tanke på vilken kapacitet han visat. Han galopperade i segerstriden på V75 näst senast men senast fungerade han bra och vann enkelt i ett enklare sällskap. Han är inte att lita på men fungerar han fullt är han och gör upp om en finalplats.

4 Ultion Face slog Aetos Kronos näst senast och fullföljde bra via 1.10 sista varvet i ett lopp som vanns av Ecurie D. Senast galopperade han i bra slagläge ut på sista långsidan men han är normalt inte osäker. Inte helt omöjligt att Adrian Kolgjini kan köra sig till ledningen och i spets kommer Ultion Face bita ifrån sig länge.

Analys V75-2

12 Brother Bill tillhör en av de som kan ta hem derbysegern och känslan är att Timo Nurmos helt har haft siktet mot derbyt under året. Brother Bill har bara gjort två starter i år och näst senast i comebacken höll han bra bakom Ecurie D. Senast höll han knappt undan för Aetos Kronos och formkurvan pekar nog spikrakt uppåt. Han hade också otur i spårlottningen men utan strul på vägen ska han ha toppchans att runda till seger.

1 Global Adventure svarade för en bra avslutning bakom Aramis Bar och Hail Mary senast men har varit struken efteråt. Läget med innerspår är lite chansartat då det är tveksamt om han är snabb nog att hålla upp ledningen. Erik Adielsson letar sig nog och skulle det bli lite strul för favoriten kommer Global Avdenture bjuda strid.

Analys V75-3

Även här har en av förhandsfavoriterna, 12 Don Fanucci Zet, dragit ett svårt utgångsläge. Han galopperade i försök att hålla upp ledningen senast men tränaren och kusken menade att det inte fungerade helt att köra utan skor runt. Don Fanuccis Zet har imponerat stort vid segrarna innan och det har varit en oerhörd utveckling i Hard Livin-sonen under året. Trots läget blir han mycket svårslagen och är en given spik.

Analys V75-4

9 Ganga Bae höll starkt som tvåa bakom Diana Zet i StoChampionatet näst senast och tillhör topp tre i kullen bland stona. Inför senast låg tränaren Stefan Melander lite lågt men Ganga Bae avgjorde säkert efter att ha följt med anfall 800 meter före mål. Hon går säkert framåt med senaste loppet men helt klart är siktet inställt på att formen ska vara på topp första söndagen i september. Ganga Bae är rätt oöm och tål de flesta upplägg och har givetvis toppchans men det finns några intressanta utmanare bakom.

3 Milady Grace har gjort två starter i Daniel Redéns regi och höll undan säkert från ledningen senast. Går säkert framåt ytterligare för varje start och från ett perfekt läge måste hon räknas på allvar. Hon har inte visat några direkta startsnabba takter bakom bilen men från ett perfekt läge är hon garanterad en fin resa.

2 Mahma Lane vann enkelt i uttagningsloppet till StoChampionatet näst senast men fick aldrig chansen i finalen och gick i mål med sparade krafter. Hon får gälla som spetsfavorit och skulle hon få bestämma en bit kan det hålla hela vägen.

1 Marble Arch är obesegrad felfri i Björn Goops regi. Avslutade riktigt vasst vid segern senast men helt klart är det betydligt tuffare motstånd nu. Från ett perfekt läge är hon dock värd streck.

Analys V75-5

1 Power var kullens kung som treåring men har ingen seger på fem starter i år. Han svarade för en stark insats senast men kunde inte stå emot Aramis Bar mitt på upploppet. Det känns som Robert Bergh börjat hitta storformen hos Power och han ska ha bra chans om nu inte innerspåret ställer till det då han inte är snabb nog att hålla upp ledningen.

2 Green Manalishi kom med gott rykte om sig från USA och han var också bra i första starten på svensk mark då han slutade tvåa i uttagningslopp till Kungapokalen bakom Aetos Kronos. Efter det har det varit lite från och till med insatserna och senast fick han inte aktionen att stämma och tilldelades startförbud. Han är givetvis lite svårbedömd men löper han till sitt rätta kunnande är han absolut med i striden.

10 Galantis har visat fin form och sköt till riktigt vasst via open stretch senast. Skulle det stämma fullt ut kan han mycket väl överraska.

7 Dwayne Zet har inte riktigt fått till det i starterna på slutet och nöp i galopp direkt i starten senast. Han har dock kunnande att duga om han visar samma takter som vid segrarna i maj-juni.

Analys V75-6

9 Hail Mary är ytterligare en het derbyfinalist från Robert Berghs stall. Han har hela tolv segrar på 15 starter men har ännu inte varit med i någon årgångsfinal. Han såg fin ut vid enkel spetsseger senast och han har visat att han tål göra en hel del jobb själv och lång distans är bara en fördel. Bakspår är alltid lurigt och det känns rätt att gardera.

1 Guzz Mearas har inte startat sedan han vara tvåa i Sprintermästaren men känslan är att Johan Untersteiner har siktat mot derbyt efter Sprintermästaren. Innerspår är inte helt optimalt då Guzz Mearas bara har öppnat medium bakom bilen tidigare. Lång distans har han vunnit över tidigare och är ett givet segerbud här.

6 Tabasco C.D. är snäppet under de bästa i kullen och han fullföljde bra via 1.10 sista 800 i loppet som Aramis Bar vann före Power. Han är startsnabb och skulle han komma till spets kan det hålla länge.

3 Karat Band galopperade direkt i starten senast men har varit bra vid segrarna innan. Från ett bra läge är han inte helt borta.

Analys V75-7

Det sista uttagningsloppet till derbyt är också det öppnaste. 3 Champ Lane galopperade in i första sväng i V75-final senast men har dessförinnan mycket bra i tre raka segrar. Han har minsta rutinen och gör debut över lång distans men Timo Nurmos skulle knappast prova att kvala till derbyt om han trodde Champ Lane skulle kunna greja en finalplats. Timo brukar också kunna ställa ordning då det verkligen gäller. Champ Lane har dock visat styrka och från ett bra läge är han intressant.

2 Upset Face var en av förhandsfavoriterna i Kriteriet förra året och svarade för en bra insats efter att ha varit med i den tuffa körningen mot Power inledningsvis. Han höll bra till femteplatsen i Kungapokalen men galopperade dubbelt senast. I normal författning är han ett givet segerbud här.

5 Belker har inte startat sedan mars och gör nu intressant debut i Robert Berghs regi. Belker var som två- och treåring bland de bättre i kullen och måste trots att han är svårbedömd räknas.

11 Bythebook fick en snäll resa i Sommartravets final senast men avslutade fullt godkänt. En bra genomkörare inför den här uppgiften och skulle det stämma fullt ut från ett chansartat är han inte helt borta.

5 Strong Heartbeat inledde året med två raka segrar men har efter krånglat till det lite för sig och galopperat vid upploppsdags vid ett par tillfällen med chans. Han kan öppna bra och skulle han komma till front och få bestämma en bit kan det hålla länge.

Systemet

V75-1: 2,4,8 (5-3)
V75-2: 1,12 (4-6)
V75-3: 12 Don Fanucci Zet (4-1)
V75-4: 1,2,3,9 (6-10)
V75-5: 1,2,7,10 (11-6)
V75-6: 1,3,6,9 (2-5)
V75-7: 2,3,4,5,11 (10-9)

1920 rader/960 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V75-tips till Jägersro 24 augusti

  Kvällens V75-omgång består av sex uttagningslopp till Svenskt Travderby och det sjunde är ett försök till Derbystoet. Självklart en sportsligt högintressant omgång men frågan är hur intressant den blir spelmässigt? Det finns ett gäng starka favoriter som kan bli svåra att fälla.

  Tips Redaktionen, 2021-08-24 13:34

 • V75 Jägersro 27 juli

  Hugo Åbergs Memorial är givetvis huvudnumret när Jägersro traditionsenligt kör den här V75-omgången på tisdagen. Vi tycker oss ha en stark spik att luta oss emot i Bengurion Jet (V75-3) och har sedan bra utgångar kring honom.

  Tips Redaktionen, 2021-07-27 10:47

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Utebliven tidning och prenumeration

2 kommentarer

ESKO KALERVO KLEMOLA: 2022-01-22 08:30 ingen tidning idag

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206