Torvald underbar att skåda och nu leder han runt om?

Torvald Palema var underbar att skåda i Östersund. Åke Svanstedt såg ut att njuta med hela kroppen när Torvald seglade ifrån sina konkurrenter. Allt serverat? Nja kanske inte riktigt ändå. Åke backade, han hade en bit fram när han började avancera och sedan fick Torvald i alla fall gå ensam i 600 meter.

Torvald underbar att skåda och nu leder han runt om?

Bra gjort av en nioårig kille som ganska många gånger fått höra att han inte pallar längre speeder än 300 meter och att han är bäst på kort distans. Vara hur det vill med detta. Torvald Palema såg bländande ut. Han har aldrig sett så smidig och fin ut. 750.000 kronor var segern i Östersund värd. Lika mycket väntar i Boden på lördag.

Åke Svanstedt är mannen som ständigt tar nya vägar. Inför Elitloppet förklarade han att Torvald var bäst om han fick vila minst tre veckor mellan starterna och att han är bäst i ryggar.

På lördag startar Torvald en vecka efter uppvisnignen i Östersund och Åke deklarar frankt att han tänker köra i ledning. Så bra är Torvald nu, menar Åke, att löpningsupplägget inte skall spela någon roll. Torvald och stallkamraten Clear Sign reste direkt från Östersund till Boden. Nytt upplägg det också men Torvald verkar gilla att vara på resande fot så det skall inte heller vara några bekymmer.

Kanonform på Torvald av lördagens insats att döma. Kanonform på stallet också av måndagens fyra vinster på Färjestad att döma. Men fortfarande är det en del av stallets hästar som presterar under normal standard. Infektionerna har inte försvunnit helt ur bilden.

En som helt klart inte hade någon infektion var Steel Brodde som debuterade i regi Svanstedt med att rekordsänka 3,2 sekunder till 1.15,0 full väg. Visst gick han barfota runt om men lite träning hade nog Åke hunnit med också under de tre månader han haft hästen!

När vi pratar underbar utstrålning och full form gäller det i högsta grad Nu Pagadi. Erik Adielsson blåste till ledning i Copenhagen Cup i söndags och sedan var det loppet över. Synd att Elitloppsvinnaren Iceland inte kunde vara med. Det hade kunnat bli en sevärd match. Nu tvingades Stefan Melander stryka sin adept då han var halt när han skulle lastas för avresa mot Köpenhamn hemma på gården

i Enköping.

Nu Pagadi fick nästan 800.000 kronor för segern på 1.15,0. På sista rundan fick han förstås sträcka på sig lite och vi noterade i underkant av 1.09. Inte så underligt att utvändigt gående Spring Erom, som höll fint till andraplatsen, såg lite plågad ut.

Jag är inte ensam om att gnälla på ATG:s hemsida. Den håller inte måttet när det gäller speldelen. Men det finns godbitar. ATG Play är något jag blivit mer och mer förtjust i. Har du missat ett travprogram på teve kan du kolla på ATG Play. Eller om du vill kolla vad Per Skoglund egentligen sa om Fridhems Tiara i måndags. ”Som man säger på fackspråk. Hon går bra mot häst. Hon försvarar sig alltså så länge hon har häst i närheten”.

Då hade Tiara stenhårt tryckande Treecko på utsidan och i mål var Tiara matt och trött och Treecko var bara bäst. Men det var bara för att kolla vad Per egentligen sa. Jag tycker Per gör ett kanonjobb när han far runt på stallbacken och jagar den info som vi travnördar vill ha.

Av: Hans Brolin