Hur länge orkar suveräne Björn?

Ska man vara riktigt noggrann inför en spelomgång och börjar kolla gamla starter kan man egentligen bli sittande hur länge som helst. Nu har förstås gemene man kanske inte den tid som krävs för att gå igenom allt så grundligt men möjligheterna finns. Om man först går igenom de senaste starterna i Guiden och sedan plockar ut de mest intressanta bitarna för en egen ”check” framför datorn har man egentligen bara kuskarna och sjuka hästar att skylla på om man inte lyckas. Jag tycker uppriktigt sagt synd om de som inte har bredband och därför inte kan ta del av den här godbiten.

Men det finns också lite moln på ATG:s himmel. Titt som tätt får vi telefonsamtal om att ATG-livesidan inte fungerar. Ibland bara försvinner lopp och andra gånger är det problem med att logga in. Kan det vara så att det gått lite för snabbt med alla teknikaliteter och att det kan kallas barnsjukdomar. Hur som helst är det här väldigt viktiga bitar som måste ses över. Lopparkivdelen får faktiskt vara hur bra som helst men om det sedan inte fungerar att spela så är ändå det mesta bortkastat.

Björn vann vart 18:e lopp

Det finns ca 7500 personer som har licens för att köra travlopp i Sverige. Alla kör förstås inte men de har i alla fall haft chansen att tillsammans under 2006 köra i runda slängar 9.000 lopp. Björn Goop vann ungefär vart 18:e lopp som kördes under fjolåret. 1,37 segrar per dag och 45,8 miljoner inkört. Ruggigt imponerande!

Har för mig att jag skrev att fjolårets rekord på 412 segrar också det var enormt och troligen väldigt svårslaget. Det tog Björn drygt tio månader att slå det och slutdelen av året har Björn Goop knappast kunna slå upp en tidning, visa sig på en travbana eller gå förbi en TV-apparat där det visas trav utan att bli påmind om hans jakt mot magiska 500 segrar.

Han har i vanlig känd Goop-stil hållit låg profil men även om han inte velat erkänna det måste väl rekordet haft ganska hög prioritet den sista veckan. När han nu var så nära hade det ju inte varit riktigt samma sak att hamna på 499. Nu blev det 501.

Skriver samma sak som ifjol

Jag skriver som ifjol att det här rekordet ska inte gå att slå. Den enda som kan göra det med en tävlingskalender som fortsätter att se ut ungefär som den gör, är Björn Goop. Men för hans eget bästa tycker jag att han ska ”pulla upp” lite.

Hur länge orkar suveräne Björn?

Det kan helt enkelt inte vara nyttigt för kropp och psyke att flänga runt som han gör nästan alla dagar och kvällar i veckan. 40 timmars arbetsvecka är det normala här i Sverige. Räknar man in resor till och från banor tror jag att Björn Goops arbetsvecka ytterst sällan hamnar under 100 timmar.

Erik Adielssons tre tunga championat på Solvalla, Jägersro och i V75 är också starka papper och det är bara att konstatera att landets kuskelit är väldigt vass.

Av: Stefan Berglund