Benny Palema tog över showen

På förhand var det meningen att Åke Svanstedt och Torvald Palema skulle tjusa Kalmar-publiken i Guldspecialen men Torvald var blek som femma och det loppet vanns istället av hela vägen ledande Onceanight med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. Åke hade dock det väl förspänt inom V75 och lyckades ändå bärga en V75-dubbel. Först med Finders Keepers som spurtvann V75-inledningen på ett bra sätt, men allra mest imponerade tveklöst Benny Palema (bilden) i Klass II-försöket (V75-6).

Benny Palema tog över showen

Efter en tuff inledning med tredjespår till dödens var Benny Palema ändå ”bara bäst” och avgjorde säkert.

– Han är lite sprallig och inte helt rumsren ännu men visst är han bra. Han kommer att provas i årgångsloppen under året, sade Åke Svanstedt efter den imponerande triumfen.

Hans Adielsson vann också dubbelt inom V75. Han tränar guldspecialvinnaren Onceanight och managerar även Across the Lines. Med sonen Erik i sulkyn avgjorde denne V75-epilogen ganska enkelt efter att Erik vaket kört fram utvändigt ledande Paul November varvet från mål.

– Jag gillar verkligen den här hästen och även om Paul November borde ha vunnit så gjorde min häst det riktigt bra, sade Erik efter segern.

Håkan Danielsson

Foto: ALN